Rekordbidrag från Solna till unga cancerpatienter

På Pärldagen den 1 december samlades ett stort antal solnabor i Bergshamraskolans matsal för att skapa armband till förmån för Ung Cancer. På mindre än fem timmar fick man ihop 1 600 armband till ett försäljningsvärde av 160 000 kr. Redan samma dag såldes det för 46 700 kr - rekord för en pärldag i Stockholmsområdet enligt Ung Cancer!

Ung Cancer - pärldag 131201Pärldagen genomfördes av Solnas fritidsverksamhet tillsammans med eventarrangören Gunn Lundemo och Martin Svensson från Ung Cancer som också bidrog med material till armbanden och ombesörjer försäljning av resten.

Många fritidsanläggningar bidrog

Barn, ungdomar och personal på Solnas fritidsklubbar, kvartersgårdar och ungdomsgårdar hade också bakat och ordnat fika som såldes till självkostnadspris. Även dessa intäkter gick oavkortat till Ung Cancer som därmed fick 5610 kr extra till sin verksamhet.

"Vi gör om det nästa år."

Ansvarig för Solna stads räkning var Carola Andersson Mellqvist, föreståndare på Q-lans fritidsgård. Hon är mycket nöjd med dagen:

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som i stort och smått bidrog till insamlingen. Det känns otroligt kul att det finns så många människor som vill hjälpa till. Jag, Gunn och Martin är såklart supernöjda med resultatet och hoppas att vi kan genomföra detta nästa år igen.

Ung Cancer

Läs mer om Ung Cancers arbete till förmån för unga cancerpatienter. På organisationens hemsida kan man bland annat se vilka andra pärldagar som arrangeras.

Ung Cancer - pärldag 131201

Ung Cancer - pärldag 131201

Ung Cancer - pärldag 131201

Ung Cancer - pärldag 131201

Ung Cancer - pärldag 131201

Ung Cancer - pärldag 131201

Dela: