Råsunda IS ner till division 3

Efter att ha spelat 1-1 mot Rotebro på Skytteholms IP i lördags (17/10) är det klart att Råsunda flyttar ner till division 3 nästa säsong. En seger hade krävts för att klara kontraktet en säsong till.

Anfallet som resulterade i 0-1 i den avgörande kvalmatchen.

Det var mållöst efter första halvlek i denna avgörande kvalmatch. När gästerna tog ledningen i andra halvlek såg det mörkt ut, men ett litet hopp tändes vid kvittering en kort stund senare. Närmare en seger än så kom solnalaget dock aldrig, och nu får man börja om i division tre.

Nedflyttningen är inte helt ologisk, sett till Råsundas prestationer de senaste åren. Även förra året var nedflyttningshotet en realitet, efter en dålig vårsäsong. Tack vare en ordentlig uppryckning under hösten lyckades man i näst sista omgången säkra fortsatt spel i tvåan. Som regel har man också alltid legat på undre halvan av tabellen.

Spel i division 3 ingen katastrof för klubben

Klubben påverkas inte nämnvärt av att ramla ner i trean. Sportsligt och ekonomiskt är inte skillnaden så stor, och någon spelarflykt lär det inte heller bli på grund av detta. Det händer att lag i de lägre divisionerna har någon spelare som sticker ut och kan värvas till en högre division, men i Råsunda finns ingen sådan för tillfället. Däremot blir det ett tränarbyte till nästa säsong. Den nuvarande tränaren Peter Lenell har coachat laget i fyra år, och bytet är planerat sedan en längre tid tillbaka. Vem den nya tränaren blir är dock inte klart i dagsläget.

Dela: