Prova-på-dag och tävlingar i handikappidrott

Abrahamsdagen är ett tillfälle för alla som vill att prova på olika handikappidrotter i Solnahallen på höstlovet. I Solnahallen avgörs i helgen också två av idrotterna i Stockholm Paragames, tävlingen som tagit över stafettpinnen från Solnaspelen med anor från 1950-talet.

Abrahamsdagen, bordtennis

Abrahamsdagen

En prova-på-dag för alla som vill testa olika handikappidrotter med tillhörande utrustning: rullstolsrugby, bordtennis, fotboll, friidrott, innebandy, race running, fäktning.

Skaparhörna, femkamp och tipspromenad kan man också roa sig med under dagen, och cafeterian är öppen till kl 14.00. Familj, vänner, assistenter och övriga intresserade är också mycket välkomna! Fri entré!

Abrahamsdagen arrangeras av Norrbacka Handikapp IF och Solna stad.

Fredag 30 oktober
12.00-14.30
Solnahallen

Stockholm Paragames

Bordtennis och rullstolsrugby är de två idrotter som spelas i Solnahallen denna helg. Övriga idrotter - simning, innebandy, goalball, friidrott - genomförs i övriga arrangörskommuner. Fri entré till alla tävlingar.

Läs mer på Stockholm Paragames hemsida.

Solna en pionjärkommun för handikappidrotten

Solnaspelen är ett välkänt begrepp för intresserade av svensk och internationell handikappidrott. Initiativet till denna tävling togs av Solnabon Gunnar Åselid. Vid starten 1959 tävlade 43 deltagare men evenemanget växte snabbt och som mest deltog inte mindre än 1 150 tävlande. Under ett antal år var Solnaspelen unika som den enda tävlingen i sitt slag, men fick snart flera efterföljare.

På 2000-talet har Solnaspelen genomgått organisatoriska förändringar och arrangeras numera av Stockholms Handikappidrottsförbund i samarbete med Solna stad, Stockholms stad och Upplands-Bro kommun.

Norrbacka HIF har haft en avgörande roll för Solnas plats på handikappidrottens karta, ända sedan starten 1956 som en del av Norrbackainstitutets yrkes- och realskola. Under 70- talet blev NHIF en fristående förening med Solna som hemort, och NHIF måste idag ses som en av landets mest framgångsrika handikappidrottsföreningar, med dussintals SM-guld på meritlistan.

Dela: