Nystartad solnaförening vann medaljligan i ungdoms-SM

Nystartade En Garde Fäktförening Solna startade sin verksamhet i Hagalundsskolans tidigare aula i början av året. Föreningen dominerade ungdoms-SM redan i sin första start.

En Garde Fäktförening SolnaSom enda förening tog man fyra individuella guldmedaljer och vann därmed medaljligan I lagtävlingarna vann En Gardes fäktare hela tre guldmedaljer, också det fler än någon annan förening. Tillsammans med tre brons gör det totalt 10 medaljer.

En Garde Fäktförening Solna har på kort tid etablerat sin verksamhet i nedlagda Hagalundsskolan, och internt döpt om den tidigare aulan till Solnas fäktsal. Föreningens Peter Ejemyr riktar ett varmt tack till kultur- och fritidsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen för deras stöd i arbetet med att starta föreningen i dess nya lokaler.

Vill ha fler ungdomar från Solna

En Garde har nu 65 medlemmar varav nästan 40 regelbundet tränande ungdomar, såväl nybörjare som mer erfarna fäktare som anslutit sig till den nya föreningen. Till hösten kommer man också att fokusera på att få igång en mer omfattande nybörjarverksamhet.

Prova på fäktning på sommarlovet!

Den som är intresserad kan ta del av sommarprogrammet för Solnas barn och unga (se länk). Där finns ett par tillfällen att prova på fäktning i En Gardes regi.

I höst, närmare bestämt den 14 september, planerar man ett öppet hus med officiell invigning och fäktuppvisning i sina nya lokaler. Notera i almanackan och håll ögonen på solna.se och föreningen hemsida!

Dela: