Nya ishallen invigd med stort kalas

Konståkning, ishockey och ringette visades upp i samband med invigningen. Hoppborgar och andra festligheter i och utanför hallen gjorde Ulriksdals IP till en festplats på lördagen.

Ponnyridning, ring- och puckkastningstävling, hoppborgar, saft och bullar till barnen, skridskodisco... Det fanns mycket att göra för de yngre under invigningsfesten för den nya ishallen på Ulriksdals IP i lördags (30/10). Festarrangörer var föreningarna med verksamhet i hallen: Solna Konståkning, Solna Hockey och Ulriksdals SK.

Anders EkegrenDen officiella invigningen förrättades av Solnas vice borgmästare Anders Ekegren, tillika ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Han framhöll ishallen som en viktig del av satsningen för att Solna ska fortsätta vara en av landets främsta idrottsstäder. Med sin placering nära Solnas geografiska centrum, och snart med både Friends Arena och den planerade nya simhallen som nära grannar, kommer ishallen också att ingå i ett centralt nytt idrottscenter för den växande solnabefolkningen.

Anders Ekegren avslutade med att ge presenter till föreningarna från Solna stad - ishockeypuckar, ringetteringar, samt en prisutdelningsmatta till konståkarna. Sedan bjöd arrangörerna på en stor och välkoordinerad uppvisning, där konståkare, ishockeyspelare och ringettespelare tillsammans fyllde isen till musik och discobelysning.

Konståkare, hockeyspelare och ringettespelare i gemensam uppvisning.

Festen började redan utanför ishallen, där mängder av barn roade sig. T.h: Ulriksdals SK:s Rebecca Gustafson tar emot en påse ringar från Anders Ekegren och Solna stad.

Dela: