Utomhusbana vid Solna ishall

En liten isbana har spolats upp alldeles utanför ingången till Solna ishall. Försöket föll väl ut, och sedan någon vecka underhålls den regelbundet.

Solna ishall är granne med Solna centrum och Hagalundsparken.

Håkan, idrottsplatsarbetare
Allmänheten har börjat upptäcka den nya isplätten, och en del föredrar att åka utomhus även när ishallen är öppen för allmänhetens åkning. "Målet är att hålla banan åkbar till och med sportlovet," säger Håkan, en av idrottsplatsarbetarna. "Men den är väldigt väderberoende eftersom den är helt naturlig, inte konstfryst eller så. Men fortsätter det bara vara tillräckligt kallt så ska vi nog kunna hålla den öppen." Han tillägger också att man kan ringa till ishallen (se kontaktruta) och fråga personalen om man är osäker på förhållandena.

Maskinhaveri försvårar arbetet med isen på Huvudstafältet

Många solnabor saknar den vanligtvis så uppskattade familjeisbanan på Huvudstafältet, där isen aldrig fick någon chans att ta sig i år. Lars Alfons, driftansvarig för idrottsanläggningar, beklagar detta: "För det första gick kylmaskinen sönder vid uppstarten, och den är fortfarande på reparation. Det gjorde att vi inte kunde bygga upp isen underifrån på rätt sätt från början, och då blir det väldigt svårt att hålla den bra över tid. Det räcker nämligen inte med att det är kallt, det är många faktorer som påverkar kvaliteten på utomhusisarna, både konstfrusna och naturliga."

Dela:

Relaterade länkar