Mer än 15 000 besökare kom till idrottsdagen i Haga

Årets upplaga av Idrottens dag i Hagaparken blev en publik framgång som gick i hälsans och rörelsens tecken. Ännu fler än förra året kom för att springa Prins Daniels lopp, prova nya idrotter eller bara för att vara en del av folkfesten. En hel del barn och unga blev också sugna på mer, enligt de medverkande föreningarna som nyligen utvärderade evenemanget. På utvärdering fick de också se en film från Idrottens dag, som nu också finns på Solnakanalen.

Idrottens dag 2014Ett drygt fyrtiotal föreningar var i år på plats i Hagaparken 7 september för att låta besökarna prova på deras idrotter, många av dem efter att först ha sprungit Prins Daniels lopp som i år lockade över 1500 deltagare. Idrottens dag växte med andra ord till sig ordentligt efter premiäråret 2013, dessutom utan växtvärk att tala om.

Tongångarna på den utvärdering som hölls nyligen var därför positiva. Inte bara föreningsrepresentanterna utan även de arrangerande organisationerna - Solna stad, Riksidrottsförbundet, Stockholms Idrottsförbund, Hovet, Stockholms stad, Djurgårdsförvaltningen, En frisk generation - var alla inställda på att upprepa succén nästa år igen.

Målsättningen är att Idrottens dag kommer tillbaka till Hagaparken igen söndag 6 september 2015. Till dess kan man återuppliva minnena från i år med hjälp av en kort film. Filmen visar en hel del av utbudet på Idrottens dag 2014.

Ulf Jernberg från kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad samordnade alla föreningsaktiviteterna på Idrottens dag.

Ulf höll också i utvärderingskvällen med föreningarna, som hölls i Råstaparkhallen i Arenastaden.

Många valde att ta en matbit i cafeterian i Råstaparkhallen efter mötet, för att sedan se landskamp på Friends Arena.

Dela: