Många nyheter på fotbollsplanerna inför höstsäsongen

Solna fortsätter att utvecklas som idrottsstad, med flera pågående upprustningar och nybyggen. Inte minst på fotbollsplanerna har en del hänt inför årets höstsäsong.

Skytteholms IP

Den mest spektakulära förändringen är kanske det nya konstgräset som nu ligger på Skytteholms IP, där Vasalunds herrar och AIK:s damer spelar sina hemmamatcher i Superettan respektive Damallsvenskan. Det nya gräset är en del av den upprustning som staden företog för att möta Superettans och Damallsvenskans anläggningskrav - andra nyheter är läktaren för gästande publik, nya sitsar på huvudläktaren och förbättrad säkerhetsstandard.

Råsunda IP har länge haft en sliten konstgräsmatta. Nu återanvänds gräset från Skytteholms IP här, och läggningsarbetet pågår intensivt för att minimera antalet dagar som skol- och föreningsverksamheter måste avstå från planen.

Upprustningen av Bergshamra IP har gått vidare. Den stora planen för amerikansk fotboll, fotboll och bandy har nu kompletterats med en 7-mannaplan med uppvärmt konstgräs på idrottsplatsens övre del, där de nyrenoverade tennisbanorna också finns. Nu, när alla idrottsytor är färdiga, påbörjas också upprustningen av omklädningsrum och funktionärsutrymmen.

Även Råstasjöns IP har fått nytt underlag i slutet av sommaren, där en ny bättre grusyta har anlagts. I samband med grusläggningen har planen också jämnats till, och ytorna runt planen har snyggats upp väsentligt.

Gräsläggning på Råsunda IP

Den nya grusytan på Råstasjöns IP jämnas till.

Dela: