Lesli Myrthil hyllades i Solnahallen

En av Solna Vikings och Solna stads idrottsprofiler har nu lagt basketskorna på hyllan. I fredags avtackades Lesli i halvtid, då hans tröja med nummer 10 hissades upp i Solnahallens tak.

Lesli Myrthils tröja nr 10 hissas. Foto: Magnus Neck.Lesli har spelat i Solna sedan barnsben och debuterade i Basketligan redan som 16-17-åring. 1998-1999 gick han på Wagner College i USA och spelade sedan i Sundsvall Dragons ända fram till 2003 innan han kom tillbaka till solnaklubben igen.

Sedan dess har han varit lagets ryggrad till dess att karriären avslutades inför årets säsong. Lesli Myrthil stod kanske på toppen av sin karriär år 2008 när han som Vikings lagkapten fick lyfta SM-bucklan och samtidigt blev vald till ligans mest värdefulle spelare.

Lesli Myrthil har sedan unga år varit en omvittnad god förebild, en ledargestalt som sprider energi och smittar med sin vilja och ambition. Eller som klubbdirektör Jan Marklund skriver på Solna Vikings hemsida: "Jag vet hur mycket Lesli Myrthil har betytt för sin, min och din kära klubb. Ungdomsledaren, tränaren, förebilden, kämpen, glädjespridaren, reklamfilmaren, TV-kommentatorn och en spelare som alltid gjorde sitt bästa och alltid kämpade till sista svettdroppen."

Marianne Damström Gereben, kultur- och fritidsnämndens ordförande, var en av många som tackade Myrthil för hans insats för laget och staden.

Dela: