Låt Brunnsvikens blöta is frysa till ifred

Allmänheten uppmanas att inte promenera eller åka skridskor på Brunnsvikens plogade bana förrän det översta is- och vattenlagret frusit till ordentligt. Det skulle göra isen gropig och svåråkt för lång tid framåt.

I den plogade banan på Brunnsviken finns just nu (fredag 1 februari på eftermiddagen) ett tunt istäcke överst med vatten under. Under denna vattenficka finns den tjocka kärnisen. Det finns goda förutsättningar för isen att få toppkvalitet till helgen, men det förutsätter att den får frysa till ifred.

Om man åker eller går på isen innan vattnet hunnit frysa till ordentligt, blir isen gropig och knagglig när den fryser till. Den kan då vara väldigt ojämn under lång tid framöver.

Vi uppmanar därför allmänheten att inte gå i banan, då förstör man möjligheterna för isen att frysa till en jämn yta när kylan väl kommer. Kylan är ju på väg, så det finns goda chanser att Brunnsviken har en riktigt fin is till helgen. Det skulle uppskattas inte minst av alla som åker Krogrännet på söndagen!

Läs mer om Krogrännet

Brunnsviken

Dela: