Junior-SM i fäktning avgörs i Solna

Den som vill se bra fäktning är välkommen till Vasalundshallen i helgen. Mest intressant är kanske det individuella finalpasset som går på lördagen 16.00-17.30. Inträdet är gratis.

Helgen 15-16 december korsas klingorna i Vasalundshallen när den svenska junioreliten i fäktning samlas till Svenska Mästerskapen för Juniorer på florett och värja, som är öppna för fäktare födda 1993 eller senare. De individuella tävlingarna avgörs på lördagen och lagmästerskapen på söndagen. Sammanlagt kommer 130 fäktare till Solna för att tampas om medaljerna.

En Garde - en klubb för både elit och nybörjare

Det är En Garde Fäktförening Solna (EGF) som av Svenska Fäktförbundet fått förtroendet att arrangera mästerskapen. Föreningen startade upp verksamheten för två år sedan i den nedlagda Hagalundsskolans tidigare aula. På kort tid har man etablerat en livaktig verksamhet och varje termin tar man emot upp till 50 stycken 7-10-åringar i sina nybörjarkurser.

– En Garde Fäktförening kommer med en av de största trupperna till JSM, konstaterar en nöjd Tomasz Goral, föreningens huvudtränare. Vi hoppas att kunna knipa några medaljer även om nästan alla av våra fäktare är relativt unga och har flera år kvar i juniorklassen. Men det viktigaste är att de får tävla mot tufft motstånd. Och att EGF får visa fäktsverige hur man gör ett bra SM-arrangemang, avslutar Tomasz Goral.

Två av favoriterna i årets JSM i florett: Julius Martin, Göteborg, och Oskar Weinberger, Ängby.

Dela: