Internationell idrottshelg i Solna

Under Kristi Himmelfärdshelgen gästas Solna av en mängd unga talanger på elitnivå. Solna Vikings och AIK Ungdomsfotboll bjuder på tävlingar i europeisk toppklass inom basket och fotboll.

Nordiska Mästerskap och Spirare Basket Cup

Redan på torsdagen spelas de första basketmatcherna i breddturneringen Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapen för juniorlag. Hallar i både Spånga, Solna och Sundbyberg används för att få plats med alla de yngre lagen, medan landslagsmatcherna spelas nästan uteslutande i Solnahallen.

Solna Vikings är som vanligt huvudarrangör för tävlingarna, som lockar tusentals unga idrottare till Solna under en intensiv och minnesvärd långhelg. Mer information om tävlingarna hittar du via Solna Vikings hemsida.

Lennart Johansson Academy Trophy

Ett stenkast från basketens huvudarena Solnahallen, bjuder AIK Ungdomsfotboll istället på fotboll i europeisk toppklass. I matchprogrammet återfinns välkända klubbnamn som FC Barcelona, Ajax, Juventus och Leeds, som alla skickat sina bästa 12-14-åringar för att tampas med bland annat AIK:s akademilag.

Turneringen har i år fått officiell UEFA-status, vilket ytterligare befäster Solnas och AIK:s plats på den internationella idrottskartan. Mer information om matchtider med mera hittar du på turneringens hemsida.

Se matcher live på webben

Alla matcher på Skytteholms A-plan sänds live på webben via denna länk.

Dela: