Idrottens Dag i Hagaparken arrangeras igen

Söndagen den 7 september blir det idrottsfest för barn- och ungdomar när Idrottens dag kommer till Hagaparken. I fjol tog sig runt 12 000 besökare till parken i Stockholm för premiären av Prins Daniels lopp och för att prova på några av de 30 idrotter som fanns att välja på.

I år blir Prins Daniels lopp ännu större när maxtaket utökas från 700 till 1 500 deltagare. Anmälningsperioden är nu öppen och först till kvarn gäller.

– Det var en fantastisk dag förra året. Många barn fick chansen att springa sitt första lopp och prova på flera idrotter. Alla tillfällen som uppmärksammar barn- och ungdomsidrott är viktiga, och jag hoppas på en minst lika bra idrottsdag i år där fler unga lägger grunden för ett livslångt idrottsintresse, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Arrangörer för idrottens dag är Riksidrottsförbundet, Stockholms stad, Solna stad, Stockholms idrottsförbund, Kungl. Hovstaterna och Solna Idrottsföreningars Samorganisation.

Det här är Idrottens dag i Hagaparken

Prins Daniels lopp

Ett gratis löparlopp för barn i åldrarna 6–12 år. Ingen vinnare utses, alla får medalj och t-shirt för sina insatser. Anmälningsperioden är öppen och först till kvarn gäller. I fjol fylldes platserna upp på ett fåtal veckor så anmäl ditt barn i god tid.

Prova på

Från Koppartälten ända ner i vattnet i Brunnsviken arrangerar idrottsföreningar prova på-aktiviteter.

Hagaloppet

Även vuxna och ungdomar från 13 år och uppåt har chansen att springa i Hagaparken. Hagaloppet är ett motionslopp där löparen kan välja att springa antingen fem kilometer eller en mil genom grönskan en kvart från city. Går bland annat förbi Koppartälten och Haga slott. Hagaloppet har en deltagaravgift.

När

Söndag 7 september, kl. 10.00–16.00

Övrig information

Alla barnaktiviteter är gratis.
För att delta i Prins Daniels lopp och Hagaloppet gäller föranmälan senast den 30 augusti på www.rf.se/hagaparken.

Följ och diskutera Idrottens Dag på Facebook också: www.facebook.com/idrottensdaghagaparken

Parkeringsmöjligheterna på plats är mycket begränsade. Vi rekommenderar besökare att ta sig till evenemanget genom att gå, cykla eller åka kommunalt. Mer information på www.rf.se/hagaparken/Bussochparkering/.

Dela: