Hitta dina nya favoritidrotter på Idrottens dag

Söndag 6 september arrangeras Idrottens dag i Hagaparken för tredje året i rad. Tusentals barn, ungdomar och vuxna tar chansen att prova på ett femtiotal olika sporter samt springa Prins Daniels lopp och Hagaloppet. Är det nu på söndag som du eller ditt barn hittar sin nya favoritidrott?

barn spelar tennis

Prova på nya idrotter

Den stora mängden prova-på-stationer dominerar Hagaparken under Idrottens dag, som bjuder på ett imponerande smörgåsbord. Vinteridrotter och vattensporter, bollsporter och kampsporter, inomhus- och utomhusidrotter, singel- och lagidrotter, de största idrotterna men också många små – som curling, roller derby, boule, cricket, casting, frisbee, parkour, varpa, ringette, med flera.

https://www.youtube.com/watch?v=rseGYTBVnxE

Prins Daniels lopp

Prins Daniel är initiativtagare till Idrottens dag och har gett namn till det populära barnloppet, Prins Daniels lopp, som springs runt det stora fältet nedanför Koppartälten (pelousen). 1500 barn kan delta som mest, och i skrivande stund är nästan alla platser fyllda. I Prins Daniels lopp springer barn som är födda åren 2003-2009.

Hagaloppet

På Idrottens dag genomförs också Hagaloppet. Hagaloppet är ett lopp för vuxna samt för unga som fyllt tretton år. Loppet går runt en större del av Hagaparken och är fem kilometer långt. Deltagarna väljer själva att springa ett eller två varv.

Läs mer om Idrottens dag på Riksidrottsförbundets webbplats

Följ Idrottens dag på Facebook

Se programbladet för Idrottens dag 2015 (PDF-dokument, 3,1 MB)

Idrottslyftet och Idrottens dag – olika vägar till aktivitet och rörelse för barn och unga

Ungefär hälften av föreningarna som medverkar på Idrottens dag är solnaföreningar. Idrottens dag är ett skyltfönster för den mångfald av möjligheter som föreningslivet och idrottsrörelsen erbjuder barn och ungdomar, främst i Solna men även i hela regionen.

Idrottslyftet är en annan verksamhet som syftar till rörelse och välbefinnande hos barn och unga. Genom Idrottslyftet samordnar ett dussintal föreningar och skolor i Solna utvecklings- och utbildningsinsatser som kommer skolor, föräldrar, föreningar och idrottsledare till del. Idrottslyftet är en rikstäckande satsning från Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna som påbörjades 2007.

Läs mer om Idrottslyftet på Svensk Idrotts webbplats

Dela: