Här kan du bada utomhus i sommar!

Det finns två utomhusbassänger i Solna: Huvudstabadet och Svedenbadet. Utöver dessa så finns även plaskdammar för stadens yngre invånare, i Skytteholmsparken och Hagalundsparken.


Plaskdammen i Skytteholmsparken.

Huvudstabadet

Huvudstabadet ligger vid Huvudsta strand, nedanför Hufvudsta Ridskola. Badet öppnar i slutet av maj och är öppet till slutet av augusti.

Huvudstabadet har en tempererad 50-metersbassäng med sex banor. I bassängens ena hörn finns en grundare del. Strax intill finns också en barnbassäng. På området finns en servering med bland annat enklare maträtter, kaffe och glass.

Läs mer på Huvudstabadets hemsida.

Svedenbadet

Svedenbadet ligger nära vattentornet i Bergshamra, nedanför Bergshamraskolan och Bergshamraparken. Badet öppnar i slutet av maj och är öppet till slutet av augusti.

Svedenbadet har en tempererad 25-metersbassäng och en barnbassäng. På området finns en servering med bland annat enklare maträtter, kaffe och glass.

Läs mer på Svedenbadets hemsida.

Simskola

Simskolor erbjuds i flera omgångar för 5-15-åringar både på Svedenbadet och Huvudstabadet genom föreningen SS04. Information om tider och priser finns på SS04:s hemsida.

Plaskdammar

I två av stadens parklekar finns grunda plaskdammar som passar de yngsta solnaborna. Den ena, som renoverades i fjol, finns i Skytteholmsparken. Den andra finns i Hagalundsparken.

Hygien och badkvalitet

Badkvaliteten i Solnas bassänger övervakas och upprätthålls av de som driver anläggningarna. Trots att bassängerna genomgår kontinuerlig rening och desinfektion är hygienen hos de badande mycket viktig.

Läs mer om hygienrutiner vid badbassäng i Solna.

Andra populära badplatser

Runt Brunnsviken och längs Huvudsta strand finns flera naturliga platser som är omtyckta för utebad. Här badar du på egen risk. Solna stad ansvarar inte för vattenkvaliteten och säkerheten vid dessa platser.

Dela: