Guldfest på Råsunda för AIK:s guldhjältar

Över 10 000 AIK-supportrar slöt upp till den stora guldfesten på Råsunda dagen efter den allsvenska segern, och Lennart Johanssons pokal kunde äntligen placeras på Råsundas gräsmatta.

Lennart Johanssons pokal är hemma på Råsunda. Foto: Magnus Neck

Både spelare, ledare och supportrar verkade både lyckliga och rörda över AIK:s triumf när det var dags för guldfest på hemmaplanen Råsunda. Den välregisserade ceremonin bjöd på både spelarpresentationer, allsång ledd av tränaren Mikael Stahre, uppträdanden av AIK-älskare som Dogge Doggelito och Niklas Strömstedt, liksom ett stort fyrverkeri som enligt uppgift skulle synas ända till Stockholms stadion...

Och ett stort pressuppbåd såklart. AIK är Sveriges största klubb med sina 15 000 medlemmar, och de svartgula följs alltid lite extra av TV, tidningar och andra medier. Och inte lär det bli mindre nu när man är regerande mästare - och kanske även cupmästare? På lördag (7/11 kl 16.00) är det nämligen dags för finalen i Svenska Cupen också, och även där ställs man mot IFK Göteborg, denna gång på hemmaplan. Solnaborna kanske kan se fram emot ännu en guldfest på Råsunda?

Dela: