Fotbolls-Europa knyter kontakter i Solna

Solnas Borgmästare Lars-Erik Salminen bjöd in till en officiell lunch i samband med öppnandet av fotbollsturneringen Lennart Johansson Academy Trophy. De gästande lagen tog då tillfället i akt att ge Lennart Johansson en särskild hyllning med anledning av hans insatser för världsfotbollen.

Bland övriga gäster fanns representanter från Solna stad, arrangörsklubben AIK samt sponsorer för cupen. Friends Arena presenterade den framväxande nationalarenan, där de framtida finalerna i Lennart Johansson Academy Trophy kommer att spelas.

Lunchen blev ett tillfälle att knyta nya kontakter mellan de europeiska länderna, med ungdomsfotbollen som förtecken, och de utländska gästerna uttryckte uppskattning över det stora arrangemang som cupen utgör.

En representant från Ajax fotbollsakademi tackade genom att hålla ett kort tal och dela ut gåvor till AIK, Solna stad och Lennart Johansson som fick en särskild hyllning. Lennart Johansson höll också ett anförande där han bland annat uttryckte sin glädje över att hans egen klubb AIK nu tagit initiativet till en högklassig ungdomsturnering på svensk mark.

Dela: