Första Lennart Johansson Academy Trophy avgjord

I helgen avgjordes Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP för första gången. Italienska AC Milan och Georgiens P97-landslag blev de första att höja segerpokalerna. Arrangörsklubben AIK tog hem ett brons i den tuffa konkurrensen.

Georgien firar segernUnder valborgshelgen har några av Europas blivande stjärnspelare fått mäta sina krafter mot hårt internationellt motstånd. Att alla medverkande lag skulle skicka sina bästa förmågor till Solna var en av förutsättningarna för turneringen. Att storklubbarna Ajax, Milan och Juventus ville delta garanterade en hög standard, och cupen lär enligt alla inblandade gå en ljus framtid till mötes.

I klassen för 14-åringar blev Georgiens landslag för svårt för Juventus, som fick se sig besegrade med 0-1 efter en jämn match. Båda lagen hade ett fåtal vassa chanser att avgöra, och när Georgien lyckades till slut, återstod bara några minuter av matchen.

Till final i den yngre klassen gick italienska AC Milan och grekiska PAOK. Här blev det en klar seger för Milan med 3-0.

De båda lagen från AIK:s ungdomsakademi kämpade väl i den internationella konkurrensen. 97-orna kunde gå hem med bronsmedaljer runt halsen efter att ha slagit österrikiska Sturm Graz med betryggande 5-2. Deras yngre klubbkamrater lyckades sämre i turneringen, och avslutade med en förlust mot finska FC Honka i matchen om femteplatsen.

Milans 13-åringar lyfter pokalen.

Solna stad stod för cupens Fair Play-trofé. Borgmästare Lars-Erik Salminen delade ut.

Störst publiksiffra var det förmodligen på matchen AIK-Juventus på lördageftermiddagen.

AIK:s brons för 97-orna firades såklart också...

...även om Milans 13-åringar kanske gjorde det stilfullast efter sin finalvinst.

AIK:s P98-lag kom aldrig ikapp finländska FC Honka i matchen om femteplatsen.

Dela: