Fira Valborg i Solna

På Valborg den 30 april bjuder Solna stad in allmänheten till Skytteholmsfältet för att fira in vårens och ljusets ankomst på traditionellt vis med körsång, uppträdanden, vårtal med mera. Våreldar tänds även i Hagalund, Järvastaden och Ulriksdal.

Kom och fira våren och ljusets ankomst tillsammans med oss. Vi är stolta över att på scen presentera en av Sveriges hetaste hiphop artister och tillika Hagalundare; Abidaz. Det kommer svänga rejält om Tensta Gospel och Tommy Löbel Swing band. Solna Kulturskola bjuder på uppvisning i Streetdance och vi får lyssna till vårtal av Bo Rappne.

Aktiviteter på Skytteholmsfältet från kl 18.00

På fältet finns aktiviteter för alla åldrar, som ansiktsmålning, hoppborg, fiskdamm, chokladhjul med mera. Spela rundpingis, gör en jättemajblomma i papper, testa din bollsäkerhet med AIK, testa scouternas egentillverkade hinderbana och få en närmre inblick i vad wooden games är. Ta också chansen att göra din cykel vårfin tillsammans med Cykelköket.

Försäljning av hamburgare, fika, ballonger, godis, popcorn och sockervadd.

Solnascouter tänder elden kl 20.30.
De vakar också ut elden senare på kvällen. Ta gärna med marshmallows och en termos och gör dem sällskap i vårnatten.

Scenprogram på Skytteholmsfältet

19.00 Streetdance med Solna kulturskola
Under ledning av Anna-Linda Egland.

19.10 Tommy Löbel Swing band
En orkester med dansskorna djupt i swingmusikens mylla. Ett gäng rutinerade musiker som tagit på sig ansvaret att förvalta arvet från swinglegendarerna och föra det vidare till nya generationer. Kort sagt, ett äkta swingband av yppersta klass

19.50 Tensta Gospel: Tensta Gospel Revelation
Under valborgsfirandet får vi besök av inte mindre än två körer från Tensta Gospel. Först ut är kören Tensta Gospel Revelation. En grupp på 11 personer som under ledning av Zackarias Ulvskog utforskar gospel i det mindre formatet.
Tensta gospel ackompanjeras av en trio musiker under ledning av Samuel Lindell

20.15 Vårtal av Bo Rappne

20.25 Tensta Gospel's jOyFuL nOiSe!
Tensta Gospel's jOyFuL nOiSe! är en ungdomskör med medlemmar i åldrarna 17-25 år. De började sjunga ihop i januari 2011 och de håller till i Tenstakyrkan där deras äldre fadderkör Tensta Gospel Choir har funnits sedan mitten av 90-talet. Deras sound är influerat av Hiphop, Soul och RnB. Tensta gospel ackompanjeras av en trio musiker under ledning av Samuel Lindell

20.30 Elden tänds

21.00 Abidaz
Vi är stolta att presentera en av Sveriges hetaste hiphop-artister, dessutom uppvuxen i Hagalund i Solna. Ingen annan artist har haft en sån hype i svensk media som Abidaz under hösten 2013. Debutalbumet "In & Ut" släpptes den första november och belönades bland annat med en P3 guld för årets hiphop/soul. På albumet återfinns celebra gäster som bl. a. Robyn och Sebbe Staxx från Kartellen.

Valborgsfirandet på Skytteholmsfältet arrangeras av Solna stad.

JÄRVASTADEN

Kl 18-21
Jaktvillan i Järvastaden, Gunnarbovägen 91
Elden tänds kl 20 och släcks kl 22.
Kl 18-21 finns aktiviteter för stora och små: körsång, Tävla med Järvastaden, barnkarusell, ansiktsmålning, figurballonger. ICA Nära Järvastaden bjuder på godisregn. Försäljning av korv, kaffe, sockervadd, popcorn och glass.

ULRIKSDALS SLOTT

Kl 19–22
Elden vid slottskapellet tänds kl. 21.00 av Bergshamra scoutkår. Servering av kaffe, läsk, varmkorv med mera. Stockholms kammarkör sjunger in våren från slottskapellets trappa.
Arr: Ulriksdals slottsförvaltning och Bergshamra scoutkår

Vill du höra mer av Stockholm kammarkör så kom på konsert på Confidencen innan elden tänds! Kl. 19.30, biljettkostnad 120:- Vin o kaffe finns till försäljning innan föreställning
Biljetter bokas på Confidencen.se

VATTENTORNET I HAGALUND

Kl 19-21
Försäljning av varm korv och fika. Lyssna till vår- och sommarsånger av KTH-kören.
Kl. 19.45 tänds elden.
Arr: Föreningen Levande Hagalund

Dela: