Hockeydamer från Solna till OS

Nu startar OS i Vancouver. Fem spelare från AIK hockeys damlag representera Sverige i de Olympiska Spelen.

Valentina Lizana, Maria Rooth, Isabelle Jordansson, Katarina Timglas och Danijela Rundqvist ser fram emot att tampas med de bästa i världen på isarna i Vancouver de närmaste veckorna.

Det är ett rutinerat gäng som är i Kanada. Danijela Rundquist och Maria Rooth har båda en bronsmedalj från OS 2002 och ett OS-Silver från 2006. Katarina Timglas har ett OS-Silver från 2006 i Turin. De har även ett flertal SM-Guld och hundratals landskamper med sig i bagaget.

Från vänster: Danijela Rundquist, forward, Valentina Lizana, målvakt, Katarina Timglas, forward, Isabella Jordansson, center, Maria Rooth, forward

- Äntligen är det OS. Fyra år av hård träning och nu ska vi möta världens bästa motstånd i Vancouver. Vi ska se till att det blir ett roligt OS för svensk del, säger Danijela Rundquist.

Hockeytjejerna är inte ovana vid segrar på något sätt, i själva verket har man de senaste åren varit ledande inom damhockeyn i Europa. De har vunnit Europamästerskapen tre år i rad och blev även svenska mästare 2008/2009. Frågan är nu om solnaklubbens representanter får komma hem med nya guldmedaljer efter OS-finalen, som spelas den 25 februari.

Sveriges damhockeylag spelar sin första match mot Schweiz på lördag.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält