Dubbla SM-guld till AIK United

AIK United ställde upp med två lag i årets upplaga av SM och Nationella Spel i Fotboll för personer med funktionsnedsättning, som arrangerades i Bollnäs 13-14 september. I division 3 mötte man Borkyrka i final och vann - en extra skön seger efter fjolårets finalförlust i förlängningen. Divison 4-laget besegrade Vimmerby i sin final.

- Det är underbart att komma hem med två SM-guld till AIK United. Det är starkt jobbat av alla underbara spelare och tränare, vi fick verkligen utdelning för allt slit under detta år, hälsar lagledaren Camilla Ousbäck.

AIK United - fotbollslaget för unga funktionshindrade i Solna

Sedan flera år driver AIK Fotboll, i samarbete med Solna stad, ett fotbollslag för barn och ungdomar med psykiska funktionshinder. En kväll i veckan är det träning, och lagen genomför både seriespel och vänskapsmatcher. Vid ett par tillfällen har spelarna också framträtt i samband med AIK:s hemmamatcher på Råsunda.

I laget blandas spelare av båda könen och i olika åldrar. Flera har fritidsabonnemang på någon av stadens fritidsklubbar, där de är integrerade i den ordinarie verksamheten. AIK United har också en föräldraförening.

AIK United 2014, div 3

AIK United 2014, div 4

Dela: