Brunnsvikens is uppskattat helgnöje

I området runt Brunnsviken finns alla ingredienser för en helgutflykt - för sig själv, med vänner eller familjen. Förutom isen lockar caféer, muséer med mera längs strandkanten.

Är vädret tillräckligt bra flockas solnabor och omkringboende gärna på traktens naturisar, inte minst den vackert belägna Brunnsviken. Helgen som gick (16-17/1) var inget undantag - skulle man klaga på något var det kanske att solen inte sken från klar himmel.

Skridskoåkare på Brunnsviken

Heldagsnöje med både kultur- och friluftsliv

Skridskoåkarna är vanligtvis i majoritet, men även fotgängare samt en och annan skidåkare kunde ses på den frusna vattenspegeln. Förutom den sex kilometer långa banan som plogas runt hela Brunnsviken, finns också två mindre fyrkantiga planer för Skridskoåkare på Brunnsvikendig som vill spela med klubba och puck/boll, eller kanske har mindre barn som vill lära sig åka - en vid Kafé Sjöstugan och en vid Stallmästargården.

För dig som vill höja blicken från isen och den snötäckta strandlinjen, finns också en hel del att göra runt Brunnsvikens stränder. I Hagaparken, i Bergshamra, samt på stockholmssidan finns caféer, muséer och andra givande saker att fördriva tiden med för alla åldrar. Detta har uppmärksammats bland annat av webbsajten Barn i stan, som ägnar sidan "Veckans familjestråk" helt och hållet åt Brunnsviken. Där finns många roliga tips - se länk i högerspalten!

Kafé Sjöstugan på Bergshamrasidan har öppet på helgerna, och caféets brygga är ett populärt startställe. Här finns också en av de plogade banorna.

Plogning och istjocklek

För information om plogning, istjocklek med mera får man hålla sig uppdaterad via sidan www.solna.se/naturisar. Där anges senaste datum för plogning samt uppmätt istjocklek för både Brunnsviken och Råstasjön.

Tivoliudden i vinterskrud

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält

Relaterade länkar