Basketpremiär i Solnahallen för Solna Vikings

Ikväll (29/9) spelas första hemmamatchen, på fredag första derbyt. Solna Vikings herrar tog silvret i våras. Trotsar de förhandstipsen och vinner sitt sjunde guld i år?

Solna Vikings herrar deppar medan Sundsvall-spelarna tar på sig guldhattarna efter SM-finalen i maj 2009.

Basketligan gjorde avstamp i förra veckan, då den första av 40 serieomgångar inleddes för herrlagen. (Damligan inleds om några veckor.) Det är ju alltid spännande för lagen att se hur årets lagsammansättning fungerar, och för Vikings del utföll det första testet både bra och dåligt. Laget var enligt uppgift inte helt samspelt ännu, men man fick ändå med sig en premiärvinst hem från Borås.

Vikings laddar inför hemmapremiären och första derbyt

Nye tränaren, isländska Siggi Ingimundarson, fick i alla fall en del svar som förhoppningsvis kan ge utdelning framöver. "Coacherna säger sig fått massor med input och klivit framåt med gruppen rejält på bara en helg, många mil i en buss och efter bara en match", meddelar klubbdirektör Jan Marklund i sin krönika på hemsidan. Han hoppas också att det är många som, liksom han själv, "längtar sig torr på tungan och svett i pannan efter att äntligen få bänka sig i Solnahallen och heja på sina favoriter".

Redan ikväll (29/9) får de chansen när Vikings möter årets nykomlingar i Basketligan, ecoÖrebro, och redan på fredag är det dags för säsongens första derby, när 08 Stockholm gästar Solnahallen. Då blir det livat på läktarna.

Kan det bli guld för fjolårets silvermedaljörer?

Vikings prisskåp i Solnahallen har plats för mer...I våras stod Vikings herrlag som besvikna silvermedaljörer när Sundsvall Dragons tog hem pokalen, här hemma i Solnahallen till råga på allt. I år siktar man såklart högre, även om två andra lag rankas högre av expertisen inför säsongstarten. Det är Norrköping Dolphins och Plannja som tippas bli etta och tvåa, med solnalaget som stadig trea i förhandstipsen. Men odds är ju till för att övervinnas...

Dela:

Relaterade länkar