Årets idrottshelg är här

Under Kristi Himmelfärdshelgen vimlar Solna av unga europeiska stortalanger i fotboll och basket. AIK Ungdomsfotboll ordnar Lennart Johansson Academy Trophy, och Solna Vikings håller i Spirare Cup och Nordiska Mästerskapen.

Tredje upplagan av Lennart Johansson Academy Trophy

Fotbollsfesten håller till på Skytteholms IP, där det är officiell invigning från klockan 18 på fredag kväll. Matchspelet börjar emellertid redan klockan 10 samma dag, och pågår till söndag. Spelarna är 13 och 14 år gamla och spelar i tre grupper med åtta lag i varje grupp. För första gången består en av grupperna av flicklag, en nyhet för i år.

Arrangörerna i AIK har även i år lyckats locka flera europeiska storklubbar till Solna. Bland de mer namnkunniga finns Tottenham Hotspurs, Crystal Palace, FC Porto, FC Barcelona, Paris Saint Germain och Atletico de Madrid.

Läs mer på turneringens hemsida.

200 klubblag och 24 unga landslag till Solnas basketfest

Solna Vikings och Duvbo IK arrangerar - för 30:e gången! - Spirare Cup med 200 ungdomslag och, i samarbete med Svenska Basketbollförbundet, även Nordiska Mästerskapen för totalt 24 deltagande landslag i åldrarna 16 till 20 år.

En stor del av matcherna spelas i Solnahallen och Vasalundshallen, och centrala Solna kommer att krylla av små och stora killar och tjejer från Sverige och Norden i basketlinnen under helgen.

Läs mer på Solna Vikings hemsida.

Dela: