75-åriga Vasalunds IF uppvaktades av Solna stad

Solnaklubben Vasalund, som funnits sedan mitten av 1930-talet, gratulerades av borgmästare Lars-Erik Salminen i samband med en träningsmatch på Skytteholms IP.

Vasalunds IF är en av Stockholmsregionens största fotbollsklubbar, med representationslag på elitnivå och en omfattande ungdomsverksamhet som utmärker sig både för sin bredd och sina ständiga framgångar i till exempel S:t Erikscupen och ungdomsallsvenskan.

På söndagen (7/3) spelade man träningsmatch på Skytteholms IP. Hemmaplanen visade sig från sin bästa sida i det vackra vintervädret, och utgjorde ett bra exempel på den konstgrässatsning som staden genomfört de senaste åren.

Solna stad tog också tillfället i akt och gratulerade klubben inför hemmapubliken på huvudläktaren. En check på 10 000 kronor till ungdomsverksamheten överlämnades, samt lyckönskningar inför framtiden.

Vasalunds Anders Jonsson med två ungdomsspelare tar emot stadens gratulationer och ett bidrag till ungdomsverksamheten från borgmästare Lars-Erik Salminen.

Klassisk solnaklubb sedan 30-talet

Det har gått många årtionden sedan Vasalunds IF grundades en februarikväll 1934 på ett café i Råsunda, av bland andra Rune Wiberg och eldsjälen Olle Qvarnström. Fotboll har alltid varit den dominerande sporten inom föreningen, och är sedan 1971 också den enda. Sedan slutet av 70-talet har man långa perioeder legat i fotbollens näst högsta serie, och vid några tillfällen också varit nära att nå Allsvenskan.

2009 trillade man dock ner i division 1 igen, och måste nu göra en liten omstart för att åter komma tillbaka till Superettan. Söndagens match mot allsvenska Djurgården kanske gav en knuff i rätt riktning - en knapp förlust med 2-3 och ganska jämnt spel ger säkert en mental sporre åt laget inför årets säsong.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält