Nyhetsarkiv - Idrott & fritid

Här kan du bada utomhus i sommar!

5 juni 2015

Det finns två utomhusbassänger i Solna: Huvudstabadet och Svedenbadet. Utöver dessa så finns även plaskdammar för stadens yngre invånare, i Skytteholmsparken och Hagalundsparken.

Råstasjön och Brunnsviken inte plogade för skridskoåkning

11 januari 2016

Isen på Råstasjön är inte tillräckligt tjock för att maskiner ska kunna ploga (mätning genomförd vecka 1). Snön som fallit den senaste tiden har haft en isolerande effekt och förhindrat tjock isbildning. I kombination med temperaturväxlingarna gör detta underlaget allt mer ojämnt, och det är föga troligt att sjön kan göras åkbar den närmaste tiden även om det blir kallt. Brunnsviken är inte heller plogbar, och det kan finnas öppet vatten kvar fortfarande.

Åk skidor i Romme

17 december 2015

Stadens fritidsledare ordnar en dagresa till Romme Alpin tisdag 5 januari för alla skidsugna solnabor - unga som gamla, enskilda som familjer. En buss är abonnerad och anmälningslänken är öppen tills alla platser är bokade - först till kvarn!

Lördagscafé i Skytteholmsparken

17 december 2015

Skytteholmsparkens parklek håller caféet öppet alla lördagar under hela vintersäsongen, även 2 och 9 januari - förutom vardagarna som vanligt. Ett mysigt fik med lite extra vinteratmosfär: lussebullar, våfflor, varmkorv, smörgåsar, varm choklad, med mera. Grillen är igång från cirka 12 - ta gärna med något att grilla!

Gymnastikhallarna stängda över jul och nyår

14 december 2015

Solnas gymnastikhallar är stängda från och med måndag 21 december till och med söndag 3 januari 2016. Under denna period gäller inte heller säsongsbokningar. Vårterminens bokningar börjar alltså gälla från måndag 4 januari.

Nu startar PRISMA, ett HBTQ-forum för unga

26 november 2015

PRISMA riktar sig till ungdomar i åldern 14-20 år som är nyfikna på HBTQ-frågor. Syftet är att skapa ett forum för ökad medvetenhet och etablera en trygg och kreativ mötesplats som drivs av orädda och kunniga förebilder. Fyra inledande träffar på Black Sheep är inbokade, där unga bland annat får träffa inspirerande förebilder.

Black Sheeps nya lokaler officiellt invigda

25 november 2015

Äntligen var det dags för den officiella invigningen efter flytten från Stenbackaskolan i Huvudsta till Gelbgjutarevägen 7 i Hagalund. Black Sheep, som redan har kunnat boa in sig i de nya lokalerna sedan några månader, visade upp alla nyheter och försåg samtidigt invigningsgästerna med en dos av sin imponerande historia.

UnCUT utvecklar unga filmare

20 november 2015

UnCUT - Ung Filmproduktion, filmverksamheten på Solna Ungdomscafé, erbjuder avgiftsfria seminarier för unga som vill utveckla sitt filmkunnande. Två heldagsseminarier och en inspirationskväll genomfördes nyligen - och det kommer mer redan i december.

Prova-på-dag och tävlingar i handikappidrott

29 oktober 2015

Abrahamsdagen är ett tillfälle för alla som vill att prova på olika handikappidrotter i Solnahallen på höstlovet. I Solnahallen avgörs i helgen också två av idrotterna i Stockholm Paragames, tävlingen som tagit över stafettpinnen från Solnaspelen med anor från 1950-talet.

Solna topprankad som evenemangsstad

6 oktober 2015

Tidningen Sport & Affärer placerar Solna på tredje plats när man rankar Sveriges främsta evenemangsstäder. Genomgången visar också att Solna behåller sin position som en av landets bästa idrottskommuner.

Höstfest på Q-lans fritidsgård

2 september 2015

Fredag 4 september börjar fredagsmyset kl 16 och pågår till kl 20. Platsen är Q-lans fritidsgård (Bergshamra skolgård), där det blir klättervägg, book crossing, hoppborg, ansiktsmålning, cykelfixande, med mera. Caféet är öppet med soppa, asiatiskt, korv, kaffe och läsk.

Skytteholmsparkens dag

2 september 2015

Lördag 5 september dukar Skytteholmsparken upp 50 loppisbord att fynda från. I parken bjuds också på underhållning av unga solnamusiker samt aktiviteter som speed shooting, tröjtryckning, med mera. Caféet är öppet och grillen är igång!

Hitta dina nya favoritidrotter på Idrottens dag

31 augusti 2015

Söndag 6 september arrangeras Idrottens dag i Hagaparken för tredje året i rad. Tusentals barn, ungdomar och vuxna tar chansen att prova på ett femtiotal olika sporter samt springa Prins Daniels lopp och Hagaloppet. Är det nu på söndag som du eller ditt barn hittar sin nya favoritidrott?

Lediga tider i Solnahallen

28 augusti 2015

Solnahallen kan erbjuda tider både på vardagar (morgon- och dagtider) samt vissa lördagar. Både privatpersoner, företag och föreningar är välkomna att höra av sig - ring 08-514 200 50. Solnahallen är Solnas huvudarena för inomhusidrott och används även till konserter, mässor, företagsevenemang och konferenser.

AIK:s unga mästare hyllas för EM-gulden

20 augusti 2015

Flera spelare i AIK:s dam- och herrlag var med när Sverige blev europamästare i i klasserna F19 och U21 i sommar. Solna stad uppmärksammar deras insatser som en del av festligheterna inför lördagens match i Damallsvenskan mellan AIK och Umeå.

Solnas tält lockade på ungdomsfestivalen

19 augusti 2015

Solna stads ungdomsverksamheter var på plats under ungdomsfestivalen We Are Stockholm i Kungsträdgården under sommarlovets sista vecka. I ett fantasifullt tält bjöd man på information, uppträdanden och verksamheter under parollen "We Are Solna".

Många chanser att se fotboll i Solna under augusti

4 augusti 2015

Augusti är en bra månad för dig som gillar fotboll. I Solna spelas matcher i såväl Superettan som Allsvenskan för både damer och herrar. Dessutom gästar "Veckans match" Solna där du bland annat har chans att utmana dina favoritspelare i AIK och AFC United i olika aktiviteter.

Finalen i UEFA Europa League 2017 spelas på Friends Arena

30 juni 2015

Finalen i UEFA Europa League 2017 kommer att spelas på Friends Arena den 24 maj 2017. Det beslutade UEFA:s exekutivkommitté vid sitt möte i Prag idag. Bakom arrangemanget står Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med värdstaden Stockholm, Friends Arena och Solna stad.

Persiska sommarfestivalen Tirgan på Huvudstafältet

29 juni 2015

På lördag 4 juli fylls Huvudstafältet i Solna av den persiska sommarfesten Tirgan. Det är en stor familjefest för alla, med exempelvis tivoli, uppträdanden, mat och tävlingar. Festen startar klockan 14 och håller på fram till klockan 21.

Maxtaxa gäller även fritidsklubb från 1 september 2015

24 juni 2015

Reglerna för maxtaxa inom barn- och utbildningsnämndens inskrivna fritidsverksamhet, fritidshem för barn f-åk3, ska gälla även för den inskrivna fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsnämnden, fritidsklubb för barn från åk 4-5.

Midsommar på Överjärva gård

15 juni 2015

Välkommen till traditionellt midsommarfirande med Kulturlandskaparna på Överjärva gård. Midsommarstången kläs med blommor klockan 11. Plocka gärna med dig blommor – gör din egen krans. Bilen lämnar man helst hemma.

50 saker att göra för dig som har sommarlov

12 juni 2015

Sommarprogrammet för Solnas barn och unga är fullt av erbjudanden inom idrott, skapande, dans, med mera - och det mesta är gratis. En fikastund med boktips från biblioteken till exempel? Eller pardans, eller street dance, eller teckning, eller friidrott, eller...

Skolavslutningstider!

9 juni 2015

Det här är veckan då gator och parker fylls av glada barn och ungdomar som släppts ut till ett efterlängtat sommarlov. Staden passar på att gratulera alla nybakade studenter som springer ut under tisdagen. Grundskoleeleverna bjuds som vanligt på en ordentlig avslutningsfest i Skytteholmsparken på torsdag.

Skolavslutningsfest i Skytteholmsparken

4 juni 2015

Torsdag 11 juni har solnaskolorna avslutning. Därefter är alla välkomna till det traditionsenliga avslutningsfesten i Skytteholmsparken. Här finns aktiviteter för alla som inleder sommarlovet denna dag.

Minnet av OS-legenden har fått sin plats

3 juni 2015

Vid olympiaden i Stockholm 1912 var den portugisiske maratonlöparen Francisco Lázaro landets stolthet och han var favorittippad att vinna. Men på tredje milen, vid Mellanjärva gård, avled han till följd av värmeslag.

Barnens egen bokklubb gör det roligt att läsa

26 maj 2015

På Q-lans fritidsklubb samlas en grupp barn regelbundet för att läsa, diskutera och recensera böcker. I sin egen bokklubb får de tips av varandra och läsningen blir roligare. Med bokklubbens pimpade bokvagn vill de också sprida läsintresset till kompisarna.

Solna toppar statistiken för ungas idrottande

19 maj 2015

Dagens Nyheter rapporterade nyligen om ungas idrottande som bygger på en rapport från Centrum för idrottsforskning. Rapporten visar att aktiviteten i Solnas idrottsföreningar är högst i landet.

Solna erbjuder simskolor för tonåringar och unga funktionsnedsatta

19 maj 2015

Årets upplaga av sommarlovsprogrammet innehåller öppettider för hela sommaren och en mängd aktiviteter inom olika intresseområden, många av prova-på-karaktär och många helt avgiftsfria. De populära simskolorna för tonåringar och funktionsnedsatta ungdomar finns också med.

Sommarlovet närmar sig...

12 maj 2015

Det tryckta sommarprogrammet delades i början av maj ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor. Programfoldern finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna Centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format här på solna.se/sommarlov.

Hundratals basketungdomar till Solna under Kristi Himmelfärdshelgen

11 maj 2015

Under Kristi Himmelfärdshelgen invaderas Solna och Sundbyberg av nära 200 basketlag i åldrarna 10-20 år. Det är Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapen för ungdomslandslag som varje år lockar hit svenska, norska, finska, danska, isländska och baltiska basketklubbar. Solna Vikings och Duvbo IK Basket är arrangörer för de två tävlingarna, som spelas i ett tjugotal idrottshallar i Solna, Sundbyberg och Spånga, med Solnahallen och Vasalundshallen som huvudarenor.

Dags att anmäla sig till Prins Daniels lopp på Idrottens dag

11 maj 2015

Idrottens dag intar Hagaparken för tredje gången söndag 6 september i år. I år har Prins Daniels lopp plats för 1500 barn och unga, och anmälningsperioden har inletts. Även i år kan man också prova på mängder av olika idrotter i parken under hela dagen.

AIK möter Juventus och PSG

11 maj 2015

Fredag 15 maj invigs den femte upplagan av Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP. Under tre dagar kämpar ungdomar från Europas bästa fotbollsakademier om att få lyfta pokalen i den prestigefyllda turneringen.

Tre idrottsplatser rustas upp

7 maj 2015

Skytteholms IP får nytt konstgräs som är bättre anpassat för fotboll på elitnivå i Damallsvenskan, Superettan och Division 1. Konstgräset återanvänds för att uppgradera grusplanen på Huvudstafältet. Samtidigt avslutas en rad förbättringsåtgärder på Bergshamra IP.

SM-finalen i badminton avgörs i Solnahallen

16 april 2015

Finalen i Svenska Badmintonligan 2015 avgörs på torsdag 16/4 i ett derby mellan Kista BMK och Fyrisfjädern. Det segrande laget får lyfta pokalen efter en enda avgörande matchkväll. Finalen består av sju delmatcher och börjar kl 18.30 i Solnahallen - biljetter säljs i luckan från kl 17.00. Finalen kan också följas utan kostnad via webben. Se badmintonförbundets hemsida för matchprogram och länkar.

Mingla med andra tonårsföräldrar

10 april 2015

Har du ett barn i tonåren? Känner du oro? Har du svårt att nå din tonåring? Eller har du positiva upplevelser som du vill dela med dig av till andra föräldrar? Då är du välkommen till Q-lans fritidsgård för att mingla med andra föräldrar, fritidsledare och en representant från Solna närpolis.

Välgörenhetskonsert för eboladrabbade i Liberia

23 mars 2015

Välkommen till en angelägen eftermiddag i Hagalunds kyrka, med fika, artistuppträdanden, körmusik och bildvisning från Liberia. Intäkterna går oavkortat till behövande i det eboladrabbade Liberia tack vare lokala sponsorer i Hagalund och artister som uppträder gratis. Uppträder gör Samson for President, Lars Bygdén, Mona & Jesper, Anna Yildrim och den fyrtio röster starka Ljuskören.

Dags att söka plats på fritidsklubb

9 mars 2015

Målsmän till solnaelever i tredje klass får i dagarna hem information och ansökningshandlingar till Solnas fritidsklubbar. Liksom fritidshemmen är fritidsklubbarna en del av den omsorg som barn är berättigade till enligt skollagen till och med tolv års ålder.

Is- och skridskosäsongen avslutas

3 mars 2015

I helgen avslutades sportlovet för solnaeleverna. Som vanligt innebär det också att Solna stad upphör med plogning av naturisar, mätning av istjocklek och konstfrysning av isbanor för allmänhetens åkning.

AIK Fotboll får pris för sitt värdegrundsarbete

25 februari 2015

Sedan 2012 ska alla bidragsberättigade solnaföreningar ha en plan för likabehandling. I år uppmärksammas solnaklubben AIK Fotboll för sitt arbete mot den machokultur som präglar delar av idrottsrörelsen, genom RFSU Stockholm som tilldelar klubben Eldsjälspokalen för initiativet Fotboll för alla.

Läckan på Bergshamra IP är lagad

16 januari 2015

Äntligen! Nu återstår dock en hel del arbete innan vi kan börja anlägga isbanan. Gräset ska läggas tillbaka, snön ska bort från planen, nödvändiga reparationer ska utföras, och 40 000 liter vätska ska tillbaka in i rörsystemet. Därefter kan isen börja läggas på - och i det skedet avgör inte minst väderleken hur fort det går. Temperatur, nederbörd, vind, luftfuktighet är faktorer som är avgörande. Håll koll på solna.se/driftstatus för senaste informationen.

"Bara" 600 rör kvar att kontrollera...

15 januari 2015

Under jul- och nyårshelgerna har arbetet fortsatt med att åtgärda läckan i rörsystemet som försenat isbanan på Bergshamra IP. Genom att blottlägga delar av rörsystemet och installera nya ventiler på vägen, letar man sig fram till läckan genom uteslutningsmetoden. Det finns mer än 1000 rör inbäddade under konstgräset, och i dagsläget återstår omkring hälften att felsöka.

Kylsystemet töms för att hitta läckan på Bergshamra IP

18 december 2014

En läcka i kylsystemet upptäcktes när isbanan skulle anläggas på Bergshamra IP inför vintersäsongen. Sedan dess har intensiv felsökning pågått. Både specialtränade hundar och tekniska instrument har använts i försöken att lokalisera läckan. Nu tömmer man hela systemet på vätska för att underlätta felsökningen.

Jullov 2015-2016

15 december 2014

Jullov! Och staden erbjuder som vanligt aktiviteter för olika åldrar under lovet, med öppethållande på våra anläggningar. Parker, fritidsklubbar, kvartersgårdar, fritidsgårdar, bibliotek, bad... De flesta är öppna som vanligt, en del till och med lite mer än vanligt. Det finns alltid något att göra!

Fortsatta problem med isen på Bergshamra IP

15 december 2014

Trots intensiv felsökning med flera företag inblandade kvarstår problemen med kylsystemet under konstgräset på Bergshamra IP. Läckan har inte gått att lokalisera med indirekta metoder. Nu planeras en tömning av hela systemet för att möjliggöra en mer noggrann undersökning. Kylsystemet består av en dryg mil rör som ligger med sex centimeters avstånd från varandra en bit under gräset och sandbädden. När vätskan är borta från rören blir det lättare att lokalisera läckan.

Vinter i Solna

30 december 2014

Klassiska vinteraktiviteter som att åka skridskor, bygga snögubbar och åka pulka kräver inget mer än vinterväder och vinterkläder. Men naturisarna är mycket osäkra. För stadens unga har vi också säkrat upp med annat om vädret skulle svika.

Allmänhetens skridskoåkning är igång på Ulriksdals IP

8 december 2014

Utebanan på Ulriksdals IP är frusen och öppen för allmänheten sedan 1 december. Från vecka 50 är också en av ishallarna tillgängliga på helger. Tiderna som gäller är vardagar 9.00-15.30 på uterinken och helger 12.00-14.30 både på uterinken och i ishall 2.

Bassängerna Vasalundshallen stängda för reparation

7 december 2014

Bassängerna Vasalundshallen är stängd för reparation. Under lördagen rasade akustikplattor ned i den stora bassängen och man inväntar arbete med att ta ner samtliga plattor.

Läcka försenar isen på Bergshamra IP

4 december 2014

En läcka i kylsystemet upptäcktes när isbanan skulle anläggas på Bergshamra IP inför vintersäsongen. Felsökning pågår. Det är oklart när det blir möjligt att påbörja arbetet med att frysa banan igen. När ny information finns, presenteras den på denna plats, samt på sidan solna.se/driftstatus. Den som vill åka skridskor hänvisas till Ulriksdals IP. Tider för allmänhetens åkning finns att läsa på solna.se/isbanor.

Solna Konståkning har flest deltagare i årets SM

4 december 2014

Solna Konståkning är för andra året i rad den förening som har flest deltagare i SM-tävlingarna. Inte mindre än elva åkare från solnaklubben har kvalificerat sig. SM avgörs i Västerås 11-14 december.

Träning och hjälparbete - informationsmöte om en givande kombination

2 december 2014

CharityFit är en organisation som arbetar med unga för att koppla ihop fysisk träning och hjälparbete. Med en process som kombinerar träning och information om olika hjälporganisationer, blir de unga deltagarna både friskare och mer medvetna om sina möjligheter att bidra till en bättre situation för nödställda av olika slag.

Mer än 15 000 besökare kom till idrottsdagen i Haga

19 november 2014

Årets upplaga av Idrottens dag i Hagaparken blev en publik framgång som gick i hälsans och rörelsens tecken. Ännu fler än förra året kom för att springa Prins Daniels lopp, prova nya idrotter eller bara för att vara en del av folkfesten. En hel del barn och unga blev också sugna på mer, enligt de medverkande föreningarna som nyligen utvärderade evenemanget. På utvärdering fick de också se en film från Idrottens dag, som nu också finns på Solnakanalen.

Monstertruckar gör upp på Friends arena

7 november 2014

Monster Jams monstertruckar är tillbaka på Friends arena i en ny spektakulär motorshow för hela familjen. Under stängt tak kan du se förarna ta sina mer än fyra ton tunga monstertruckar med motorer på över 2 000 hästkrafter runt banan och högt upp i luften över alla hinder.

AIK:s damer inleder bandysäsongen på hemmaplan

3 november 2014

AIK:s första match för året i Damallsvenskan Mitt spelas lördag 8 november kl 13. Det är Västerås SK som står för motståndet när solnaklubben inleder jakten på sitt sextonde SM-guld. AIK är titelförsvarare efter sin vinst i 2014 års final på Friends Arena, då man vände underläge till seger i en dramatisk match.

Athletic FC United klara för Superettan

3 november 2014

Genom en solklar vinst mot Luleå i säsongens sista match befäste Athletic FC United sin position som seriesegrare i Division 1 Norra. Solnaklubben är därmed klar för spel i Superettan nästa säsong, utan att behöva spela kvalmatch. Uppflyttningen gör att solnapubliken nu får se mer fotboll på hög nationell nivå när Athletic bjuder in Superettans övriga lag till hemmamatcherna på Skytteholms IP. Det innebär också att Solna ytterligare stärker sin position som en av landets främsta idrottsstäder.

Ljusfest i Hagaparken

31 oktober 2014

Söndagen den 2 november arrangeras ljusfesten vid Brunnsviken för sjunde året i rad. Hagaparken kommer återigen att lysas upp av tusentals marschaller och fackeltåg till tonerna av körsång.

Ungdomsutbyte Bosnien-Solna fokuserar på unga med funktionsnedsättning

30 oktober 2014

Under höstlovet tog Solna Ungdomscafé emot ungdomar och ledare från Mostar i Bosnien. Besöket är en uppföljning på solnaungdomars besök i Mostar 2012. Eurochance 2014 är namnet på utbytet som syftar till ungdomarnas utveckling och erfarenhetsutbyte mellan ledarna.

Höstlov

22 oktober 2014

Det finns alltid något att göra! Det är en sanning som gäller för Solnas barn och unga även detta höstlov. Dels finns parker, fritidsklubbar, kvartersgårdar och fritidsgårdar som är öppna som vanligt - eller mer. Dels erbjuds ett stort antal aktiviteter för olika åldrar: workshops i bland annat dans, film och skrivande, prova-på-aktiviteter som luftgevärsskytte, keramik och innebandy, konsert och filmvisningar, is-disco och dödskallegjutning. Samt självklart en del halloweenpyssel och den traditionella Abrahamsdagen, med prova-på-idrotter för ungdomar med funktionsnedsätting. Ha ett bra lov! Till höstlovsprogrammet -->

Tre finalplatser gav två guld och ett silver

20 oktober 2014

Vasalunds IF fick god utdelning på de tre finalplatser man kämpat sig fram till genom årets serie- och finalspel i Sankt Erikscupen (ofta kallad "Sanktan"). Det var de två äldre lagen som avgick med segern: P18-19 år besegrade Älvsjö med 4-0 och P17-laget vann en dramatisk och jämn match mot Enskede som avgjordes i förlängningen. Klubbens 16-åringar fick däremot se sig slagna av Djursholm med 2-4. Matchfakta, bilder och alla resultaten finns på sanktan.se.

Mikael Nordebäck klar för SM i konståkning

15 oktober 2014

Mikael säkrade sitt deltagande i konståknings-SM i början av oktober när han knep en tredjeplats i juniorklassen i en elitserietävling i Tibro. På Mikaels meritlista finns numera medaljer från elitserien, ungdoms-SM och de nordiska mästerskapen.

Ungdomsutbyte och danstävling när Bust A Move avgjordes

13 oktober 2014

Bust A Move, som genomförs av Solna Ungdomsarrangemang, är en danstävling som börjar bli tradition här i Solna. I år satte en besökande ungdomsgrupp från Vimmerby extra färg på tillställningen.

Säsongens första hemmamatch för Solna Vikings damer

13 oktober 2014

Söndagen den 19 oktober kl 14 spelar Vikings damer årets första hemmamatch i Solnahallen, efter två bortamatcher i början av säsongen. Då börjar man på allvar jaga klubbens nionde SM-guld på damsidan - det senaste kom 2009. Spelartruppen 2014-2015 är ung men mycket lovande, hälften av laget har inte spelat i högsta ligan förut. Vem vet vad som kan hända nu när premiärnerverna har släppt.

Solna Vikings herrar inleder säsongen

6 oktober 2014

Nyligen spelade Vikings sin första match i Basketligan mot guldfavoriterna Uppsala, och tisdag 7 oktober kl 19 spelas årets första hemmamatch i Solnahallen. Därmed påbörjas årets jakt på klubbens sjunde SM-guld på herrsidan. Det senaste kom 2008 - ska årets upplaga kunna ta hem pokalen till Solna igen?

AIK:s hockeydamer har inlett säsongen

29 september 2014

Efter fyra matcher ligger AIK:s damer trea i Riksserien. AIK är vana att ligga högt i tabellen och har i stort sett prenumererat på SM-medaljer sedan sektionen bildades 1998. Förutom fyra SM-guld har man hittills tagit hem fyra vinster i IIHF European Champions Cup (2005-2008). Efter en tredjeplats i fjolårets riksserie är man sugen på att stå överst på pallen igen. Hemmamatcherna spelas på Ulriksdals IP. Läs mer på lagets hemsida.

2014 Scandinavian FIM Speedway Grand Prix

25 september 2014

På lördag 27 september gör världseliten i speedway återigen upp om världscuptiteln på Friends Arena. Klockan 19 startar tävlingen, men under hela dagen kommer det att finnas aktiviteter för alla i familjen runt Friends arena. Har du köpt biljett till lördagens evenemang är du också välkommen att titta på fredagens träning i arenan.

Dubbla SM-guld till AIK United

22 september 2014

AIK United ställde upp med två lag i årets upplaga av SM och Nationella Spel i Fotboll för personer med funktionsnedsättning, som arrangerades i Bollnäs 13-14 september. I division 3 mötte man Borkyrka i final och vann - en extra skön seger efter fjolårets finalförlust i förlängningen. Divison 4-laget besegrade Vimmerby i sin final.

AIK-Halmstad 21/9

18 september 2014

På söndag, 21 september, möts AIK och Halmstads BK på Friends Arena. Mycket folk förväntas komma till matchen som startar kl 15.00. Vi rekommenderar besökare att lämna bilen hemma!

Gymträning för dig med funktionsnedsättning

15 september 2014

I oktober startar gruppträning på gym för dig som fyllt 18 år och har en funktionsnedsättning. Ali Sall leder och instruerar gruppen, som ska bestå av minst sex deltagare för att bli av. Träningen sker i Vasalundshallens gym.

Skridskoskola för barn med funktionsnedsättning

15 september 2014

Stjärnor på is är namnet på satsningen på att ge fem barn med funktionsnedsättning chans att lära sig åka skridskor. Barnen kommer att lära sig åka skridskor under lekfulla former, och det viktigaste är att ha roligt. Platsen är Bergshamra IP, och tiden är söndagar 15.30-16.30 med start 23 november.

AIK Innebandy inleder säsongen

15 september 2014

Svenska Superligan i innebandy drar igång denna vecka. På söndag är det dags för första hemmamatchen i Solnahallen. Redan på tisdag spelar man sin allra första match, borta mot Hide-a-lite Mullsjö. Mullsjömatchen sänds på TV4 Sport med start kl 19.00.

Skridskoskolorna startar

10 september 2014

Solna Konståkning, Ulriksdals SK, AIK hockey, AIK bandy och Skating & Dance Academy bedriver alla skridskoskolor. Tre av dem startar under andra halvan av september. Vilken av de fem man väljer brukar bero på vilken idrott man tror kan intressera barnen framöver. Nytt för i år är "Stjärnor på is", där AIK Bandy i samarbete med Solna stad och Skandia Idéer för livet erbjuder skridskoskola till barn med funktionsnedsättning.

Ricoh Handboll presenterar sig för solnapubliken

8 september 2014

Torsdag 11/9 spelar Ricoh Handbollsklubb sin första elitseriematch i nya hemmaarenan Solnahallen. Med Ricoh HK får Solna en klubb även i handbollens högsta serie och befäster därmed sin ställning som en av landets främsta idrottskommuner.

1300 barn anmälda till Prins Daniels lopp på Idrottens dag

2 september 2014

Den 7 september gästar Idrottens dag Hagaparken för andra året i följd. Idrottsdagen blir större än under premiäråret. Cirka 1 300 barn är i skrivande stund anmälda till Prins Daniels lopp, att jämföra med 700 i fjol. Antalet prova på-idrotter ökar samtidigt från drygt 30 till 41. Prins Daniel är initiativtagare till dagen och kommer att finnas på plats i Hagaparken den 7 september.

AIK - BK Häcken 24/8

4 september 2014

På söndag tar AIK emot BK Häcken hemma på Friends Arena. Efter 20 spelade omgångar ligger BK Häcken 3 poäng efter AIK och kampen om att ligga i topp hårdnar.

AIK - BK Häcken 24/8

22 augusti 2014

På söndag tar AIK emot BK Häcken hemma på Friends Arena. Efter 20 spelade omgångar ligger BK Häcken 3 poäng efter AIK och kampen om att ligga i topp hårdnar.

Nya gungor och ny lekställning i Byparken

21 augusti 2014

I somras fick Byparken ett nytt färgglatt slott för barnen att leka i. Lekställningen ställdes på plats i juli och blev genast populär bland parkens små stamgäster. Samtidigt upprustades också inhägnaden med gungor, som fick en ny ställning och nya gungor.

Solnaåkare dominerade olympisk utvecklingsgrupp

12 augusti 2014

I sommar har 55 unga idrottare och 40 tränare deltagit i Sveriges Olympiska Kommittés utmanarprojekt, en satsning på unga talanger inför vinter-OS 2018 och 2022. Av de fem unga konståkare som tagits ut var inte mindre än tre från Solna Konståkning: Matilda Algotsson, Anastasia Schneider och Illya Solomin.

Europeiskt ungdomsutbyte i Solna

25 juni 2014

I sommar organiserar kultur- och fritidsförvaltningen en veckas ungdomsutbyte med deltagare från Solna, Italien och Spanien. Projektet är en fortsättning på ett liknande utbytesprogram förra sommaren i Spanien.

Prova på Roller Derby i sommar

25 juni 2014

Våga testa Roller Derby! Roller Derby är en kontaktsport som utövas på rullskridskor. Både tjejer och killar är välkomna. Ta med en hjälm (cykel- eller skridskohjälm funkar) och kom och testa, du får låna rullskridskor och skydd på plats. Ingen avgift.

Dubbla avslutningsfester inledde sommarlovet

16 juni 2014

Alla över 13 år var välkomna till den Club Night som arrangerades på Solna Ungdomscafé av Solna Ungdoms Arrangemang, evenemangsgruppen bestående av unga under ledning av stadens fritidsledare. Dagen efter bjöd avslutningsfesten i Skytteholmsparken på traditionella nöjen under en huvudsakligen solig dag.

Skolavslutningsfest x 2

9 juni 2014

Den traditionella avslutningsfesten i Skytteholmsparken äger rum torsdag 12 juni kl 10-18. Besökarna kan som vanligt roasig med både får, hoppborgar, ansiktsmålning, bokutdelning, karaoke och klassikern pajkastning på några av stadens fritidsledare.

Redan på onsdagkvällen blir det också skolavslutningsfest med temat Club Night på Solna Ungdomscafé för dig som fyllt 13. Där blir det musik från DJ L-Flow och Mark L samt lokala förmågor, plus annan underhållning, fika med mera. Fri entré, kl 19-24.

Lyckad sommarfest i Hagalundsparken

16 juni 2014

Hagalundsparkens sommarfest fick inleda sommarlovet dagen efter skolavslutningarna i Solna. Många tog chansen och fick en trevlig kväll i parken, med uppträdanden, mat, fika, musik, med mera. Festen fungerade också som invigning av flera nyheter i parken som genomförts under året: snyggare runt plaskdammen, renoverad inomhusmiljö och en upprustad utemiljö.

Sommarfest i Hagalundsparken

9 juni 2014

Det kan aldrig bli för många fester! Hagalundsparken bjuder in till sin sommarfest redan dagen efter skolavslutningen, fredag 13 juni. Under inte mindre än tio timmar, från 13 till 23, pågår festen med höjdpunkter som kända DJ:s, uppträdanden av lokala förmågor och talangjakt på scen samt invigning av den renoverade plaskdammen och mat från olika länder.

Lennart Johansson Academy Trophy

28 maj 2014

Under Kristi Himmelfärdshelgen bjuder AIK Ungdomsfotboll på fotboll i europeisk toppklass. På Skytteholms IP spelar unga förmågor från klubbar som FC Barcelona, PSG och Liverpool, som alla skickat sina bästa 12-14-åringar för att tampas med bland annat AIK:s akademilag.

Basketfest i dagarna fem

29 april 2014

Under Kristi Himmelsfärdshelgen arrangerar Solna Vikings samtidigt Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapet för 16- och 18-åringar. Det är ett av de stora återkommande idrottsevenemangen i Solna. Sammanlagt deltar över 200 lag med spelare från 10 år och uppåt.

Idrottens Dag i Hagaparken arrangeras igen

22 april 2014

Söndagen den 7 september blir det idrottsfest för barn- och ungdomar när Idrottens dag kommer till Hagaparken. I fjol tog sig runt 12 000 besökare till parken i Stockholm för premiären av Prins Daniels lopp och för att prova på några av de 30 idrotter som fanns att välja på.

Lagen klara till Lennart Johansson Academy Trophy

22 april 2014

Lennart Johansson Academy Trophy, som spelas i Solna under Kristi Himmelsfärdshelgen, är en ungdomsturnering i fotboll av internationell toppklass. Några av Europas främsta fotbollsakademier skickar sina bästa 13- och 14-åringar för att möta bland andra AIK:s tjejer och killar på Skytteholms IP.

Tre Solnapar uttagna till dans-EM

27 mars 2014

Svenska Danssportförbundet har valt ut tre par från Solna sportdansklubb som kommer att representera Sverige i dans-EM vid tre olika tillfällen nu i vår.

Sportlovserbjudande från Solna Vikings

25 februari 2014

Sportlovslediga Solnaelever bjuds in till Solna Vikings match i Solnahallen 28/2 till kraftigt rabatterat pris (ungdom 10 kr, vuxen 20 kr). Du behöver bara skriva ut och ta med dig biljetten som finns här på solna.se. Dessutom ingår fri entré till nästa hemmamatch den 7 mars.

Två trotjänare går i pension

14 mars 2014

Driftchef Lars Alfons och platsansvarige Peter Granath har skött om stadens fotbollsplaner och isar i årtionden. Nu går dessa båda solnaprofiler i pension och lämnar över till nye driftchefen Stefan Cårebo.

Tioårig tjejkvartett uppfinner eget brädspel

14 februari 2014

Agnes, Simine, Vilma och Hedda är tio år och går på Bergshamraparkens fritidsklubb. När de inte hittade något sällskapsspel som lockade skapade de ett eget, "Veckopengen". Det unika brädspelet har blivit populärt bland kompisarna.

Isränna mellan Frihamnen och Edsviken februari-april

10 februari 2014

Under februari-april kommer isen att brytas mellan Frihamnen i Värtahamnen och Rådan/Silverdal i Edsviken. Rännan behövs för transporter i samband med att Norrvatten anlägger en ny huvudvattenledning för att öka drift- och leveranssäkerheten av dricksvatten till Solna.

Israpport

6 februari 2014

Råstasjöns is mättes under måndagen till 15 cm, med vatten ovanpå. Det behövs en längre period med kyla för att plogning åter ska bli aktuell. Detsamma gäller isen på Brunnsviken med en istjocklek på 11-15 cm med vatten ovanpå.

Israpport

17 januari 2014

Vi vill hissa en varningsflagg för att redan nu ge sig ut på isarna på Brunnsviken och Råstasjön. Senast den 13 januari var Brunnsviken delvis öppen och vi kan inte ge några garantier för istjockleken någonstans.

Illya från Solna tävlar i konståknings-EM

14 januari 2014

Illya Solomin som tävlar för Solna Konståkning, blev som femte och sista åkare uttagen att representera Sverige i EM. Uttagningen krönte ett lyckat år för Illya, som tidigare bland annat tagit guld i Junior-SM.

Åk skridskor!

9 januari 2014

Efter jullovet har familjeisbanan preparerats ordentligt och är nu öppen för allmänhetens åkning. Belysningen är tänd kl 9-22 alla dagar. Ulriksdals IP har också två rinkar för allmänheten vid olika tider, liksom bandyplanen på Bergshamra IP och Isbiten i Järvastaden.

Aktuella tider hittar du på solna.se/istider.

Rekordbidrag från Solna till unga cancerpatienter

12 december 2013

På Pärldagen den 1 december samlades ett stort antal solnabor i Bergshamraskolans matsal för att skapa armband till förmån för Ung Cancer. På mindre än fem timmar fick man ihop 1 600 armband till ett försäljningsvärde av 160 000 kr. Redan samma dag såldes det för 46 700 kr - rekord för en pärldag i Stockholmsområdet enligt Ung Cancer!

Ny Solnaåkare till juniorlandslaget

11 december 2013

Matilda Algotsson från Solna Konståkning har blivit uttagen till juniorlandslaget. Hon har vunnit flera tävlingar i Elitserien och ligger poängmässigt långt före de övriga i startfältet.

Pärldag till förmån för Ung Cancer

28 november 2013

Har du hjärtat på rätt plats? Kan du tänka dig att pyssla och fika lite och samtidigt hjälpa unga cancerpatienter? Då är du välkommen till Bergshamraskolans matsal söndag 1 december kl 14-19.

Solna Ungdomscafé fick pris för sitt likabehandlingsarbete

13 november 2013

Likabehandlingskommittén i Solna stad delade ut sin Likabehandlingsutmärkelse 2013 i samband med ett seminarium på FN-dagen 24 oktober. Personalgruppen får priset för sitt engagemang för en likvärdig fritid för alla ungdomar sedan starten 2007.

Solna Ungdomscafé bakom vinnande film

28 oktober 2013

I oktober genomfördes den femte upplagan av FilmGala Norr. Bland de vinnande bidragen fanns filmen Godistjuven. Filmen är gjord med stöd av UnCUT - ung filmproduktion, en del av Solna Ungdomscafé där filmen också spelades in.

Nya framgångar för Solna Konståkning

22 oktober 2013

Illya Solomin har begått debut i Junior Grand Prix-sammanhang och nådde en fin 14:e-placering i Tallinn nyligen. En annan av klubbens junioråkare, Matilda Algotsson, har dessutom vunnit båda sina starter i Elitserien.

Tre Solnafäktare till Youth Olympic Camp

22 oktober 2013

En Garde Fäktförening Solna har sina lokaler i gamla Hagalundsskolan och har snabbt nått betydande framgångar. Samarbetet med Solna Gymnasium är en av framgångsfaktorerna, och nästa år utökas antalet platser.

Solnalagen dominerade Sanktans finalhelg

22 oktober 2013

S:t Erikscupens regionsfinaler avgjordes på Skytteholms IP lördag 19 oktober. AIK och Vasalunds IF var väl representerade i finalspelet med sex respektive två lag i final. I slutändan blev det tre guld till Solna.

Skridskoskola med Solna Konståkning

16 september 2013

Lördag 21 september startar Solna Konståknings uppskattade skridskoskola. Solna Konståkning är en klubb med något för alla, från hobbygrupper i alla åldrar till elitträning på internationell nivå.

Skytteholmsparkens Dag

9 september 2013

Stor loppmarknad, möjlighet att prova på olika träningsformer framför scenen, samt servering och massor av aktiviteter i parken... Skytteholmsparkens Dag innehåller något för alla åldrar och smaker. Lördag 14/9 kl 11-16.

Solna Schacksällskap håller öppet hus

3 september 2013

Träffa andra schackintresserade och få lite tips från klubbens duktiga spelare. Alla är välkomna oavsett ålder och schackkunskaper. Klubben bjuder på kaffe och kaka. Torsdag 5/9 från 18.30 i Granbackaskolans matsal.

Honungens Dag

23 augusti 2013

Prova på att vara biodlare och upptäck bisamhället! Lär dig mer om hur bin och humlor hjälper oss att få mat, och hur du själv kan hjälpa dem. Välkommen till Överjärva gård, söndag 1 september.

Loppmarknad på Black Sheep

26 juni 2013

Musikverksamheten Black Sheep anordnar en loppis utöver det vanliga den 7 september kl 11-16. Här kan man både fika och fynda till ljuva toner av livemusik. Boka ett bord eller kom förbi och fynda!

Persisk sommarfestival på Huvudstafältet

25 juni 2013

Lördag 6 juli kl 14-21 fylls Huvudstafältet av den persiska motsvarigheten till svenska midsommarfesten, Tirgan, som firas till vattnets ära. Det blir en stor familjefest för alla, med tivoli, uppträdanden, mat, tävlingar, med mera.

Fira midsommar i Solna

19 juni 2013

Midsommarfirandet på Överjärva gård har dragit stora skaror till den klassiska miljön de senaste åren. För den som inte kan vänta finns möjlighet att tjuvstarta på två av stadens fritidsanläggningar tidigare i veckan.

Boka Solnahallen och Råstaparkhallen i höst

5 juni 2013

Schemaläggningen inför höstsäsongen är inne i slutskedet, och det återstår tider att boka i båda hallarna både dagar och kvällar. Kontakta Solnahallen, 08-514 200 50, för mer information.

Förtydligande om SVT ABC:s inslag om Vasalundhallen 30 maj

30 maj 2013

Med anledning av SVT ABC:s inslag den 30 maj vill staden göra ett antal klargöranden:

Låtskrivarworkshop för tjejer

20 maj 2013

Musikhuset Black Sheep bjuder in tjejer i åldern 13-18 år till en avgiftsfri kurs i låtskrivande fredag 31 maj kl 18-20.30. Kursen ges i samarbete med Popkollo som arrangerar musikläger för tjejer på sommarloven.

Loppmarknad på Skytteholmsfältet

14 maj 2013

Helgen 25-26 maj är det dags igen för den återkommande loppmarknaden på Skytteholmsfältet. En återkommande succé med bord fulla av fynd och öppet café i parkstugan.

AIK första flickförening att vinna Lennart Johansson Academy Trophy

14 maj 2013

AIK, Barcelona och Porto blev de vinnande klubbarna i tredje upplagan av Lennart Johansson Academy Trophy. Ungdomsturneringen avgjordes på Skytteholms IP inför stundtals fullsatta läktare.

Sommar 2013

8 maj 2013

Årets sommarprogram har delats ut i skolorna och finns att hämta på utvalda platser. Här finns massor av tips för dig som är i Solna under hela eller delar av sommarlovet. Det finns alltid något att göra!

Årets idrottshelg är här

7 maj 2013

Under Kristi Himmelfärdshelgen vimlar Solna av unga europeiska stortalanger i fotboll och basket. AIK Ungdomsfotboll ordnar Lennart Johansson Academy Trophy, och Solna Vikings håller i Spirare Cup och Nordiska Mästerskapen.

Fira Valborg i Solna

22 april 2014

På Valborg den 30 april bjuder Solna stad in allmänheten till Skytteholmsfältet för att fira in vårens och ljusets ankomst på traditionellt vis med körsång, uppträdanden, vårtal med mera. Våreldar tänds även i Hagalund, Järvastaden och Ulriksdal.

Konsert och dans med Häggarna

4 april 2013

Lördag 13/4 uppträder Häggarna på Solna Ungdomscafé. Danskonserten är resultatet av ett initiativ från en av caféets besökare, möjliggjort genom bidrag från stadens Ungdomsinitiativ och Likabehandlingskommittén.

SM-guld till AIK damhockey!

26 mars 2013

AIK tog sitt fjärde SM-Guld i ishockey efter att ha besegrat Brynäs i en rafflande final. SM-guldet innebär att klubben nu är det tredje bästa damishockeylaget genom tiderna.

Vernissage: Innan arenan, efter Råsunda

26 mars 2013

Ruinturism, fotbollshistoria, konst och arkitektur. Välkommen till en annorlunda utställning där du kan se fotografier, målningar, texter och porträtt fyllda med Råsundaminnen från platsen där Arenastaden just nu växer fram.

Solnaföreningar tar fram likabehandlingsplaner

8 mars 2013

Företrädare för staden och de två största Solnaföreningarna, AIK FF och Vasalunds IF, har nyligen genomgått utbildning inom likabehandlingsområdet. Övriga idrottsföreningar erbjuds utbildningstillfällen under våren.

Hundratals ungdomar seglade med Constantia

8 mars 2013

Stiftelsen Solnaskutan driver en verksamhet utöver det vanliga. Återigen gav sig hundratals barn och ungdomar i Solna ut på havet i ett riktigt segelfartyg från förr, på expeditioner med fokus på kreativt lärande och sjömanskap.

Nya medaljer för Solnas konståkare i Haag

28 februari 2013

Illya Solomin och Anastasia Schneider från Solna Konståkning tog medalj i varsin klass i helgens tävling. Tre trippelhopp och en kombinationspiruett resulterade i massor av pluspoäng från domarna i den internationella tävlingen i Haag.

Succé för Solnaåkare i The Nordics

13 februari 2013

Illya Solomin och Anastasia Schneider från Solna Konståkning vann guld respektive brons i ungdomsklasserna när Sverige kammade hem fyra medaljer i konståkningsmästerskapen The Nordics på Island.

Låt Brunnsvikens blöta is frysa till ifred

1 februari 2013

Allmänheten uppmanas att inte promenera eller åka skridskor på Brunnsvikens plogade bana förrän det översta is- och vattenlagret frusit till ordentligt. Det skulle göra isen gropig och svåråkt för lång tid framåt.

Lediga tider i Solnahallen

7 januari 2013

Solnahallen har stora hallar för bland annat innebandy, basket, handboll och friidrott. Det finns också ett modernt gym. Nu finns det lediga tider att söka för allmänhet, företag och skolor.

Guld och dubbelt silver till Solna vid JSM i fäktning

18 december 2012

Vid helgens Junior-SM i fäktning lyckades Solnaföreningen En Garde bärga guld och silver i lag samt ett individuellt silver.

Framgångsrik SM-vecka för Solnas konståkare

17 december 2012

Anastasia Schneider från Solna Konståkning vann överlägset sin klass i de Svenska Riksmästerskapen i sin första mästerskapsstart. Lisa Lager och Matilda Algotsson fick också fina placeringar.

Junior-SM i fäktning avgörs i Solna

12 december 2012

Den som vill se bra fäktning är välkommen till Vasalundshallen i helgen. Mest intressant är kanske det individuella finalpasset som går på lördagen 16.00-17.30. Inträdet är gratis.

Luciatåg på biblioteket i Solna C

11 december 2012

Torsdag den 13 december går det traditionsenliga luciatåget på biblioteket i Solna centrum. Oscarkyrkans kör kommer och lussar i Vardagsrummet kl 13.00.

Ridande luciatåg i Huvudsta

11 december 2012

Hufvudsta Ridklubb och Ridskola fortsätter sin uppskattade tradition: ett ridande luciatåg med en fast rutt i Huvudsta. Alla är välkomna att delta i tåget som går från stallet vid Huvudsta strand kl 18.30.

Tre Solnaungdomar till konståkningens SM-vecka

12 december 2012

Solna Konståkning är även i år representerade i de yngre åldersklasserna. Alla tre åkare från Solnaklubben har chans att ta fina placeringar om dagsformen håller. SM pågår 12-16 december.

Vasalundshallens barnbassäng stängd för besiktning

4 december 2012

Den lilla bassängen i Solna Simhall (Vasalundshallen) är stängd torsdag och fredag den 6-7 december med anledning av att Solna stad genomför en statusbesiktning av anläggningen.

Juluppvisning med Solna Konståkning

30 november 2012

Se en fartfylld uppvisning med klubbens alla konståkare. Skridskoåkande tomtar, pepparkakor och andra roliga julfigurer kommer dyka upp.

Höjda bidrag till föreningslivet samt nya taxor

9 november 2012

Under 2013 kommer stadens bidrag till föreningslivet att öka. Något som särskilt gynnar föreningar med stor barn- och ungdomsverksamhet. För att se till att stadens idrottsanläggningar nyttjas på bästa sätt kommer även taxorna att differentieras. Avgifterna för de mest populära tiderna höjs och mindre populära tider får ett lägre pris. Säsongen förlängs även i ishallarna.

AIK vinnare i Sanktans riksfinal

30 oktober 2012

AIK:s P15-lag fullbordade årets triumf i Sanktan genom att vinna båda sina matcher i riksfinalernas gruppspel på Skytteholms IP. Oumar Traore gjorde båda målen i den avgörande matchen.

Solna stad hyllade AIK bandy

31 oktober 2012

AIK har Sveriges mest framgångsrika dambandylag genom tiderna, med 14 SM-guld och stor del i svenska VM-framgångar. Deras bidrag till Solna som landets främsta idrottsstad är därför betydande.

Integrationsministern besökte Solna Ungdomscafé

23 oktober 2012

På måndagen fick Solna besök av integrationsminister Erik Ullenhag. Han var bland annat nyfiken på hur Solna Ungdomscafé arbetar med ensamkommande flyktingbarn i sin verksamhet.

Mycket Solna i Sanktans regionsfinaler

19 oktober 2012

AIK och Vasalund har i år sex eller sju lag i final i Sanktans regionsfinaler. Alla tio matcherna spelas på Skytteholms IP i helgen, från kl 10.00 till cirka 16.30.

Lesli Myrthil hyllades i Solnahallen

15 oktober 2012

En av Solna Vikings och Solna stads idrottsprofiler har nu lagt basketskorna på hyllan. I fredags avtackades Lesli i halvtid, då hans tröja med nummer 10 hissades upp i Solnahallens tak.

Öppet hus på Black Sheep

13 september 2012

För första gången en hel dags öppet hus i musikhuset Black Sheep. Passa på att testa replokaler och utrustning, göra en snygg pin, eller helt enkelt insupa den kreativa atmosfären.

Dykning efter 100-åriga lerduvor

6 september 2012

På Solnadagen skjuter OS-medaljören Håkan Dahlby lerduvor vid Råstasjön. Det gjorde även hans föregångare under OS 1912. Ett dykarteam gjorde ett försök att hitta några sekelgamla OS-rester.

Kungligt firande av Råsunda Golfbanas 100-årsjubileum

3 september 2012

HKH Prins Daniel slog på lördagen ut i traditionsenliga kläder i samband med Råsunda Golfbanas 100-årsjubileum. Ulriksdals Golfklubb kommer nu årligen ta upp traditionen med hickorygolf.

Skridskoskola med USK Ringette

28 augusti 2012

USK Ringettes skridskoskola börjar lördag 22 september på Ulriksdals IP. Den riktar sig främst till tjejer i åldern 4-12 år, eftersom ringette är en renodlad damidrott.

Gratisvecka på Blue Hill med internationell dansprofil

27 augusti 2012

Vecka 36 kan du prova på streetdansens olika stilar kostnadsfritt på Blue Hill, bland annat för en av streetdansens storstjärnor från New York, Chris SHAIK Mathis som ger klasser i Solna kommande säsong!

Nystartad gymnastikklubb i Solna

27 augusti 2012

Vecka 37 börjar nystartade SolnaGymnasterna sin träning. Nya medlemmar bjuds in till ett liv med koordination, styrka, vighet, smidighet och balans. Anmälan och info finns på föreningens hemsida.

Prova på tiodans

27 augusti 2012

Skating & Dance Academy bjuder in till att gratis prova på tiodans, med start i september,då man också återupptar konståkningsträningarna igen. Se föreningens hemsida för mer information.

En dag för dam- och flickfotbollen

21 augusti 2012

På lördag spelar AIK:s damlag en viktig match för att säkra fortsatt spel i damfotbollens högsta serie nästa år. Motsvarande derby i flickallsvenskan spelas också - och så blir det Gnagisland!

AIK - CSKA Moskva

21 augusti 2012

AIK spelar play off till gruppspelet i Europa League och ställs mot CSKA Moskva. Vinnaren i dubbelmötet är garanterad sex Europamatcher under hösten. AIK börjar hemma på Råsunda torsdagen den 23 augusti, kl 19:00.

Finalstaden Solna håller värdstadsmöte inför EURO2013

16 augusti 2012

De olika värdstäderna för damernas fotbolls-EM i Sverige nästa sommar genomför flera planeringsträffar tillsammans. Den här gången är det Solna stad som står för programmet.

Slut på Råsunda, dags för Friends.

16 augusti 2012

Inför den sista landskampen på Råsunda informerade Solna stad om den stora fotbollsfinalen på Friends Arena nästa sommar, då damerna gör upp om EM-guldet i Solna.

Solna välkomnade VM-hjältarna från 1958

16 augusti 2012

Med anledning av onsdagens jubileumslandskamp på Råsunda var spelare från den klassiska finalen i fotbolls-VM 1958 på Råsunda på tisdagen inbjudna av Solna stad för att prata minnen och återknyta de starka banden till Solna.

Sommaren i Solna full av erbjudanden

25 juni 2012

En samling aktiviteter och tips för dig som är kvar i Solna hela eller delar av sommaren - teater, segling, skapande, workshops, sommarläsning, öppna fritidsanläggningar... Det finns alltid något att göra!

Solig och folkrik midsommar på Överjärva gård

25 juni 2012

Även i år blev det publikrekord när Överjärva gård bjöd in till midsommarfirande. Cirka 6000 besökare deltog i danslekar, kransbindning, fiskdamm, femkamp, tipspromenad, med mera.

Jubileumsmarathon

21 juni 2012

Nu på lördag, den 14 juli, springs ett marathonlopp till minne av OS 1912, med samma sträckning som för 100 år sedan. Bredvid banan i Bergshamra blir det tävlingar, lekar, scenprogram och aktiviteter.

Fira midsommar i Solna

18 juni 2012

Succén från de senaste åren upprepas när Kulturlandskaparna på Överjärva gård bjuder in till midsommarfirande i samarbete med Solna stad och Järvastaden. Program och aktiviteter av traditionellt slag för alla åldrar!

100-årig golfbana återuppstår för en dag

29 augusti 2012

Råsunda Golfbana invigdes 1912. Den 1 september i år firas 100-årsjubiléet av bland andra Prins Daniel som slår 100-årsslaget. Det blir också prova-på samt tävling med 100-åriga hickoryklubbor.

Idrottshistorisk utställning invigd på biblioteket

18 juni 2012

På torsdagen invigdes utställningen 100 år av idrott i Solna i Vingen på biblioteket i Solna C. Både världsmästare och förbundskaptener med solnaanknytning var på plats under vernissagen.

Skolavslutningsfest på Skytteholmsfältet

12 juni 2012

Torsdag 14 juni är dagen för skolavslutning i Solna stads skolor. Staden bjuder som vanligt in till fest på Skytteholmsfältet med aktiviteter och café - inklusive starten på Solna Ungdomsfestival.

Olympisk minnesplakett överlämnad på Råsunda

8 juni 2012

Kommunstyrelsens ordförande i Solna, Pehr Granfalk, tog emot den idrottshistoriska minnesplakatten från Stockholms Idrottshistoriska Förening på Råsunda inför Sveriges sista träningslandskamp inför EM. Plaketten är den första av tre som sätts upp i Solna till minne av OS 1912.

Tjejer seglade Solnaskutan Constantia

4 juni 2012

Fritidsgårdarna Q-lan och Torpet gjorde nyligen en segling med 17 tjejer i åldern 12-15 år. Det var den andra seglingen i ordningen i sitt slag. Liksom den första lär den ha varit "fantastiskt lyckad".

Nu öppnar utomhusbaden

31 maj 2012

Nu öppnar Huvudstabadet och Svedenbadet för säsongen med uppvärmda bassänger, stora lekytor, omklädningshytter, fräscha duschar, serveringar och kiosker.

Hufvudsta ridklubb firar nationaldagen

29 maj 2012

Var med och fira nationaldagen och ett sekel av ridsport och hästkrafter tillsammans med Hufvudsta Ridklubb 6 juni.

Huvudstafestivalen

29 maj 2012

På fredag är det dags för den årliga Huvudstafestivalen i Byparken. Det blir som vanligt en kul familjedag med diverse aktiviteter i parken. På scenen kan man i år se bland andra Marcus Öhrn.

Sommarträning på Skytteholmsfältet

27 juni 2013

Prova på olika träningsformer som passar alla, gamla som unga, tränade som otränade. Må Bättre bjuder in alla att prova utan kostnad på Skytteholmsfältet på torsdagar kl 18 under hela sommaren.

Gratis zumba-träning i sommar

22 maj 2012

Zumba är en träningsform som passar alla, gamla som unga, tränade som otränade. Må Bättre bjuder in alla att prova utan kostnad i Skytteholmsparken under sommaren.

Internationell idrottshelg i Solna

16 maj 2012

Under Kristi Himmelfärdshelgen gästas Solna av en mängd unga talanger på elitnivå. Solna Vikings och AIK Ungdomsfotboll bjuder på tävlingar i europeisk toppklass inom basket och fotboll.

Solna samlar Nordens unga basketspelare

10 maj 2012

Med Solna Vikings som huvudarrangör går den årliga basketturnerningen Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapen för ungdomar av stapeln i Solna under Kristi Himmelfärdshelgen.

Lennart Johansson Academy Trophy

10 maj 2012

Europas största ungdomstalanger i fotboll förbereder sig nu för Lennart Johansson Academy Trophy 2012 som arrangeras av AIK Ungdomsfotboll i Solna 18-20 maj.

Sommar i Solna 2012

10 maj 2012

Årets sommarprogram har nu detals ut och finns i sin helhet även på Facebook. Där finns massor med tips för dig som är i Solna under sommarlovet. Det finns alltid något att göra!

Olympiska Kommittén satsar på Solna Konståkning

3 maj 2012

Solna Konståkning prisas för både bredd- och elitframgångar, och har fått två representanter inbjudna till framtidssatsningen "Youth Olympic Camp" i Stockholm i sommar.

Årets nykomling: Niklas Larsson

3 maj 2012

Under Valborgshelgen så förkunnades nyheten att Solna Vikings produkten Niklas Larsson prisbelönats som "Årets Rookie" (nykomling) i Basketligan.

AIK matchar i Damallsvenskan igen

9 april 2012

Det nya unga AIK, med många egna talanger i laget, spelade allsvensk premiärmatch på annandag påsk. Piteå stod för motståndet inför premiärpubliken på Skytteholms IP.

Nya framgångar för Solna Konståkning

21 mars 2012

Solna Konståknings unga åkare fortsätter att göra stora framsteg. Under våren har de redan utmärkt sig både på SM, NM, och ingår även i konståkningsförbundets internationella utvecklingsprojekt.

Hufvudsta Ridklubb utmanade Lasse Anrell

23 januari 2012

Hufvudsta Ridklubb utmanade Aftonbladets krönikör Lasse Anrell att prova på hästhoppning, sedan han kritiserat valet av Rolf-Göran Bengtsson som vinnare av Jerringpriset på Idrottsgalan.

Utomhusgymmen renoveras

9 januari 2012

I Råstapark och vid Bergshamra IP finns två utomhusgym som gärna används i samband med promenader och joggingturer i de angränsande spåren. Båda renoveras nu och är delvis nedmonterade.

Black Sheep summerar hösten 2011

9 januari 2012

Black Sheep har lagt ut en film på YouTube, där man summerar hösten 2011. Terminen innehöll bland annat resor till Luleå, Tyskland och Norge - och så klart ett antal konserter och annat kul.

Solkungen och Anders Limpar på Skytteholms IP

6 december 2011

Fotbollsintresserade Huang Ming mottar i år Right Livelihood Award ("alternativa Nobelpriset") för sina insatser inom solenergi. Med bland andra Anders Limpar provar han konstgräset på Skytteholms IP på onsdag.

Julevenemang i Solna

29 november 2011

Första advent har passerat, snart börjar lucköppningen och Solna rustar för julen. Under december kommer marknader, konserter och andra evenemang med jultema i strid ström. Se hela listan!

Skytteholmsparken är utan telefon och epost

15 november 2011

Tisdag eftermiddag 15/11 grävdes en kabel av under ett markarbete. Felet kommer att bestå under några dagar. Parken har öppet som vanligt. Alla föräldrar till inskrivna barn är informerade via epost.

Medaljregn över Solna i Sanktan-finalerna

24 oktober 2011

De unga spelarna i AIK och Vasalund fick nästan maximal utdelning i helgens regionsfinaler i Sanktan. Solnaklubbarna hämtade tillsammans hem sex guld och två silver.

Högsta betyg till AIK Ungdomsakademi

17 oktober 2011

Föreningen Svensk Elitfotboll genomför en certifiering av de svenska elitklubbarnas ungdomsverksamhet. Olika verksamhetsområden bedöms, och AIK är en av de klubbar som får toppbetyg.

Ett smakprov inför jubileumsåret 2012

12 oktober 2011

"Finalstaden Solna" var temat för den tältdisplay som stod i början av supportergatan utanför Råsunda fotbollstadion inför landskampen på tisdagkvällen.

Tre AIK-spelare i F18/93-landslaget

19 september 2011

I det pågående kvalspelet till EM för 18-åringar har förbundskapten Calle Barrling valt ut tre tjejer från AIK:s damlag, som just nu leder Norrettan: Malin Diaz, Therése Boström och Jennie Nordin.

Nu börjar skridskosäsongen

19 september 2011

På måndag 19 september öppnar Ulriksdals IP för allmänhetens åkning. I början av säsongen är det dagtider på vardagar som gäller. Senare i höst öppnar också Bergshamra IP.

Solna fäktsal officiellt invigd

15 september 2011

Fäktföreningen En Garde har funnits i Solna ett drygt halvår, och igår (14/9) ställde man till med invigningsfest. Representanter från Solna stad och Svenska Fäktförbundet var på plats.

Upptaktsträff för Världens Barn-kampanj

23 augusti 2011

Världens Barn välkomnar dig till en första träff inför höstens kampanjarbete den 24 augusti. Man behöver bli fler för att genomföra det som ska bli "den hittills bästa kampanjen i Solna".

Solna firar VM-bronset

19 juli 2011

Vi gratulerar svenska fotbollslandslaget till VM-bronset och ser fram emot EM på hemmaplan i Sverige och Solna 2013!

Gratis zumba-träning populär

13 juli 2011

Zumba är en träningsform som passar alla, gamla som unga, tränade som otränade. MåBättre bjuder in alla att prova utan kostnad på Skytteholmsfältet under sommaren.

SM-guld i agility till Solna

22 juni 2011

SM i agility hölls nyligen i Solna. Linda Enberg, solnabo och medlem i Solna Agilityklubb, slog till med ett individuellt guld och ett lagsilver på sitt första SM. Och det blev fler medaljer till Solna.

Nystartad solnaförening vann medaljligan i ungdoms-SM

14 juni 2011

Nystartade En Garde Fäktförening Solna startade sin verksamhet i Hagalundsskolans tidigare aula i början av året. Föreningen dominerade ungdoms-SM redan i sin första start.

Basketframgångar för Sverige och Solna Vikings

13 juni 2011

Ungdomslandslagen tog hem fyra medaljer i de nordiska ungdomsmästerskapen, och Solna Vikings hade inte mindre än sju av sina ungdomslag i finalerna i Spirare Cup.

AIK - Malmö FF på Råsunda

9 juni 2011

Söndagen den 12 juni möts de två senaste årens svenska mästare på Råsunda Fotbollstadion i ett riktigt mästarmöte. Avspark kl 19:00, stöd AIK på plats!

Unga européer på väg till Solna

9 juni 2011

Joachim Theodoridis, Carola Andersson Mellqvist , Peter Knutsson och Pepe Herrera från kultur- och fritidsförvaltningen i Solna, höll nyligen i ett förberedande möte inför sommarens ungdomsutbyte.

Nordiskt Mästerskap och Spirare Basket Cup

1 juni 2011

Solna Vikings arrangerar även i år de nordiska ungdomsmästerskapen i Solna, med Solnahallen som finalarena, tillsammans med Duvbo IK. Parallellt spelas ungdomscupen Spirare Cup.

Utomhusbaden öppnar för säsongen

26 maj 2011

På lördag öppnar Huvudstabadet och Svedenbadet för sommaren. Läs mer om öppettider och program på respektive hemsida.

Solna arrangerade nationellt EuroDesk-möte

31 maj 2011

Eurodesk-nätverket informerar unga om möjligheter till studier, arbete och volontärtjänst inom EU. I fredags (19/5) arrangerade Solna en nationell konferens för svenska deltagande kommuner.

AIK-ledare får RF:s förtjänsttecken

24 maj 2011

AIK-ledaren Annika Engström föräras idrottens högsta utmärkelse: Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld. Annika tar emot denna hedersbetygelse vid Riksidrottsmötet i Uppsala.

Två områdesfestivaler inleder helgen

18 maj 2011

Under fredagen äger Torpetdagen och Huvudstafestivalen rum och erbjuder många roliga aktiviteter för alla åldrar.

Första Lennart Johansson Academy Trophy avgjord

2 maj 2011

I helgen avgjordes Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP för första gången. Italienska AC Milan och Georgiens P97-landslag blev de första att höja segerpokalerna. Arrangörsklubben AIK tog hem ett brons i den tuffa konkurrensen.

Fotbolls-Europa knyter kontakter i Solna

29 april 2011

Solnas Borgmästare Lars-Erik Salminen bjöd in till en officiell lunch i samband med öppnandet av fotbollsturneringen Lennart Johansson Academy Trophy. De gästande lagen tog då tillfället i akt att ge Lennart Johansson en särskild hyllning med anledning av hans insatser för världsfotbollen.

Avspark för prestigefull ungdomsturnering

27 april 2011

Nu till helgen är det avspark för Lennart Johansson Academy Trophy, turneringen som lockat Europas absoluta toppklubbar i klasserna P97 och P98. Cupen spelas på Skytteholms IP och finalspelet direktsänds av TV4. Övriga matcher kan ses live på webben.

Solna Hembygdsförening firade 90-årsjubileum

5 april 2011

Över 200 personer närvarade på hembygdsföreningens 90:e årsmöte. Solna stads Anders Ekegren högtidstalade och överlämnade en gåva från staden till ordförande Ingrid Larsson.

Slutspelssäsong för solnaklubbarna

22 mars 2011

Idrottsstaden Solna är som vanligt med i toppstriden när de stora vinter- och inomhusidrotterna är inne i slutspelsfasen. Första SM-medaljen till Solna är redan bärgad.

Solna Konståkning tar plats

28 mars 2011

Solna Konståknings unga talanger fortsätter gå framåt. Med platser i Elitseriefinalerna och uppvisningsuppdrag i större sammanhang tar de allt mer plats i konståknings-Sverige.

Hyr en ishall

15 mars 2011

I nya ishallen på Ulriksdals IP finns lediga tider att hyra för exempelvis skolor, förskolor och företag som vill hitta på något på isen. Aktuella tider är 9-15 på vardagar fram till påsk.

Hästfesten på Brunnsviken planeras till 2012

11 februari 2011

Brunnsvikens hästfest är en tradition med historiska anor. För att kunna genomföra evenemanget med bästa möjliga förutsättningar, skjuts årets fest upp till nästa vinter.

Streetstar vill få hela Solna att dansa

19 januari 2011

Solna stad är samarbetspartner när skandinaviens största streetdansfestival kommer till stan. Finalhelgen 28-29/1 föregås av workshops i skolorna och dans i Solna Centrum.

Isarna i Solna osäkra att vistas på

23 december 2010

Isarna i Solna, på Brunnsviken och Råstasjön, är ännu inte lämpliga att vistas på, varken för skridskoåkning, promenader eller skidåkning. Rekommendationen är alltså att hålla sig på land tills vidare.

Gymnastiksalarna stängda över helgerna

21 december 2010

Från måndag 20 december till och med söndag 9 januari är Solnas gymnastiksalar stängda, även för tider som är bokade säsongsvis. Passagekorten fungerar inte denna period.

Lise-Lotte Berthrand lämnar ordförandeskapet vidare

20 december 2010

När Lise-Lotte Berthrand nu lämnar ordförandeskapet i kultur- och fritidsnämnden, kan hon se tillbaka på en mångårig politikergärning, bland annat åtta år som kommunalråd.

Nya ishallen invigd med stort kalas

1 november 2010

Konståkning, ishockey och ringette visades upp i samband med invigningen. Hoppborgar och andra festligheter i och utanför hallen gjorde Ulriksdals IP till en festplats på lördagen.

Abrahamsdagen i Solnahallen

28 oktober 2010

Norrbacka HIF arrangerar en aktivitetsdag, Abrahamsdagen, i solnahallen fredag 5:e november kl. 12.00-14.30.

Fri entré.

Två guld till Solna i S:t Erikscupen

26 oktober 2010

AIK knep två av guldmedaljerna när elva S:t Erikscupfinaler avgjordes på Skytteholms IP på lördagen (23/10). Det blev till slut pojkar 13 år och flickor 16 år som gick hela vägen.

S:t Erikscupens finaler avgörs på Skytteholms IP

20 oktober 2010

När världens största ungdomsturnering avgörs står Solna i fokus. Stockholmsfinalerna spelas på Skytteholms IP, och AIK har hela sex lag som tagit sig till final.

Solna Vikings inleder medaljjakten

11 oktober 2010

På tisdag spelar Vikings herrar sin första hemmamatch i Solnahallen, och på fredag är det damernas tur. Båda lagen tippas gå till slutspel i årets basketsäsong.

AIK - Helsingborgs IF

27 september 2010

Idag tar AIK emot serietvåan Helsingborgs IF på Råsunda Fotbollstadion, avspark kl 19:00. AIK jagar revansch efter två förluster mot Helsingborg tidigare under året.

AIK - Kalmar FF

20 september 2010

Onsdagen 22/9 tar AIK emot Kalmar FF på Råsunda Fotbollstadion, avspark kl 19:00. Allsvenskan är framme i den 24:e omgången och AIK jagar nytt allsvenskt kontrakt.

Se Vasalund - Hammarby TTF live

12 september 2010

Det heta derbyt mellan Vasalunds IF och Hammarby TTF avgörs på söndag 12 september. Spelplatsen är Skytteholms IP i Solna, och matchen sänds live på webb-TV via EttanFotboll och everysport.com.

Säsongstart för AIK Handbollsskola

30 augusti 2010

Nu inleds säsongen 2010/2011 för AIK Handbollskola, som i första hand vänder sig till pojkar och flickor födda 2001-2004 - men även äldre kan komma, få information och prova på.

Gå på två AIK-matcher – betala för en!

18 augusti 2010

Den 29 augusti möts AIK och IFK Göteborg på Råsundastadion, och den 22 september är det dags för AIK – Kalmar FF. Passa på att gå på båda matcherna och betala för en.

Fotbollslandskamp gav folkfest på Råsundastadion

12 augusti 2010

Under onsdagskvällen möttes Sverige och Skottland på Råsundastadion i ett genrep inför EM-kvalet. Sverige gick segrande ur matchen med 3-0. Zlatan Ibrahimovics comeback blev succé. Redan i den fjärde minuten ordnade han 1-0 åt Sverige

Konståkare från Solna uttagen till internationellt utvecklingsprojekt

11 augusti 2010

Framgångarna för Solna Konståkning fortsätter. Klubbens åkare Anastasia Schneider utvaldes nyligen att delta i ett internationellt utvecklingsprojekt tillsammans med sin tränare Cissi Willberg.

Toppartister lånade sommarstängda Black Sheep

17 augusti 2010

Vad har Brolle, Di Leva och Darin gemensamt, förutom att de är musiker..? Jo, alla har de använt Solnas ungdomsmusikhus Black Sheep som replokal inför sommaren 2010.

Ljusarbeten på Skytteholms IP natten till fredagen

11 augusti 2010

Natten till fredag (13/8) kommer den nya arenabelysningen på Skytteholms IP att testas och ställas in. Det kan innebära vissa ljusstörningar under natten för de som bor i närheten.

Huvudstabadets barnbassäng avstängd

14 juli 2010

Barnbassängen på Huvudstabadet har stängts på grund av ett tekniskt fel. Felet utreds, och stora bassängen är öppen som vanligt. För lägesrapport, se Huvudstabadets hemsida.

Ansökan till dam-EM inlämnad

30 juni 2010

Svenska Fotbollförbundet har nu lämnat in Sveriges ansökan att få arrangera dam-EM i fotboll 2013. Går allt enligt plan kommer nya Friends Arena i Solna att stå som värd för EM-finalen.

Belysningsmaster resta på Skytteholms IP

26 maj 2010

De två första belysningsmasterna på Skytteholms IP restes under tisdagen, bland annat den högsta på 42 meter. De två återstående masterna beräknas komma på plats i nästa vecka.

Ny belysning på Skytteholms IP

7 maj 2010

Fyra nya belysningsmaster uppförs på Skytteholms IP, 36 och 42 meter höga. Ljuset blir bättre anpassat till TV-sändningar samtidigt som spelare och publik får en bättre upplevelse

Kick-off för spelorterna för dam-EM i fotboll

27 april 2010

Svenska Fotbollförbundet har utsett sex kommuner till att vara spelorter för dam-EM i fotboll 2013 om Sverige tilldelas arrangemanget. I förra veckan möttes representanter från kommunerna.

Solna får EM-final i fotboll

20 april 2010

Svenska Fotbollförbundet har utsett sex kommuner till att vara spelorter för dam-EM i fotboll 2013 om Sverige tilldelas arrangemanget. Finalarena blir Friends Arena i Solna.

SM-silver till Vikings och MVP-priset till Katarina Andersson

27 april 2010

Solna Vikings damer får nöja sig med silvret efter förlust mot 08 Stockholm i fjärde finalmatchen. Centern Katarina Andersson kan trösta sig med prestigefyllda titeln MVP istället.

Vinst ikväll ger avgörande SM-final i Solnahallen på onsdag

23 april 2010

Solna Vikings damer vann över 08 Stockholm på fredagkvällen och reducerade till 1-2 i matchserien. Vinner Vikings igen i Fryshuset ikväll, väntar en avgörande match i Solnahallen.

Solna Vikings klara för final i Damligan

15 april 2010

De regerande mästarinnorna tog sig återigen till SM-final. På onsdagen vann de den avgörande semifinalen mot Sundsvall, och har nu chansen att ta sitt tredje raka SM-guld.

Damernas finalspel börjar - och herrarnas finaldröm lever

19 april 2010

Vikings herrar tog sista chansen och tvingade fram en femte och avgörande semifinal på tisdag, på bortaplan. Damlaget är redan i final och spelar första matchen ikväll måndag.

280 fotbollslag deltog i Vårcupen

12 april 2010

Skytteholms IP är spelplats för stora ungdomsturneringar flera gånger varje år. Vårcupen, som genomfördes i helgen (9-11/4), skiljer sig från resten genom att ligga tidigt på säsongen.

SM-guld till ringette-tjejerna i Ulriksdals SK

16 april 2010

Ulriksdals SK blev återigen svenska mästare i ringette, efter en rafflande match mot Sollentuna i Husby ishall. Klubbens yngre lag skördade också medaljer under SM-helgen.

AIK är tillbaka i Elitserien

11 april 2010

AIK vann mot Växjö med 2-0. Den efterlängtade segern öppnar åter dörren till Elitserien.

Nytt gräs på Råsunda

8 april 2010

Råsundastadion fått nytt gräs. Gräset kommer ifrån Holland och är av samma typ som ligger på fotbollsplanerna Old Trafford, Amsterdam ArenA och Hampden park.

Solna Vikings herrlag presterade säsongens bästa basket

31 mars 2010

I tisdags kväll vann Solna Vikings herrlag med 78-61 mot Södertälje. Semifinalen blir en folkfest i Solnahallen.

Framgångsrik avslutning för Solna Konståkning

24 mars 2010

Solna Konståkning avslutade säsongen med lysande insatser i distriktsmästerskapen. Avslutningshelgen, som också var den sista i Solna ishall, bjöd man på show med disney-tema.

Sista helgen i Solna ishall

21 mars 2010

Efter säsongen 2009-2010 stängs anrika Solna ishall för gott. Solna sportklubbs sektioner för ishockey och konståkning såg till att även den sista helgen fylldes med aktiviteter.

AIKs damer tog SM-guld igen!

21 mars 2010

AIK:s damlag i bandy blev svenska mästarinnor! De vann sitt 16:e guld i bandy efter lördagens match mot IFK Nässjö.

Solnas barn dubbelt så aktiva som barn i länet

19 mars 2010

Under 2009 satsade Solna stad stort på idrottsverksamheten. Satsningarna har gett verkan, Solnas barn är dubbelt så aktiva som länets barn och ungdomar.

Huvudsta Scoutkår firade sitt 50-årsjubileum

18 mars 2010

Huvudsta Scoutkår höll för en tid sedan sin 50-årsfest i lokalerna i Skytteholmsskolan. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lise-Lotte Berthrand var på plats för att gratulera.

I Solna glöms inte 10-12-åringarna bort

16 mars 2010

Kommuner är skyldiga att erbjuda verksamhet för 10-12-åringar, vilka omfattas av lagen om skolbarnomsorg. Solnas verksamheter för åldersgruppen uppvisar fantastiska resultat.

Fritid, kultur och idrott bidrar till ett attraktivt Solna

16 mars 2010

Kultur- och fritidsförvaltningen ser tillbaka på ett framgångsrikt 2009. Förvaltningschef Roger Markdalen är stolt över medarbetarnas bidrag till Solna som en attraktiv stad att bo och verka i.

75-åriga Vasalunds IF uppvaktades av Solna stad

8 mars 2010

Solnaklubben Vasalund, som funnits sedan mitten av 1930-talet, gratulerades av borgmästare Lars-Erik Salminen i samband med en träningsmatch på Skytteholms IP.

Första titeln 2010 - AIK vann supercupen!

7 mars 2010

AIK vann mot IFK Göteborg på Råsunda stadion lördagen den 6 mars. Antônio Flávio gjorde matchens enda mål efter en frispark från Bojan Djordjic.

Ny toppspelare till Solna Vikings

2 mars 2010

Solna Vikings nya toppspelare Idong Ibok är nu på plats. Ikväll, tisdagen den 2 mars, premiärspelar han hemma mot Södertälje Kings.

Svenskt VM-guld i dambandy – fem AIK-spelare i truppen

1 mars 2010

Det svenska damlandslaget i bandy tog hem VM-guldet i norska Drammen i helgen. AIK hade fem spelare med på isen i finalen mot Ryssland.

Skytteholms IP stängt i helgen

19 februari 2010

Alla matcher och träningar på Skytteholms IP ställs in helgen 20-21 februari. De snömängder och temperaturer som väntas gör planerna svårskötta och ökar skaderisken.

KI startar jämställdhetsprojekt med AIK Fotboll

16 februari 2010

Karolinska Institutet startar ett jämställdhetsprojekt tillsammans med AIK Fotboll. Syfte är öka unga mäns intresse för vård- och medicinutbildningar.

Hockeydamer från Solna till OS

12 februari 2010

Nu startar OS i Vancouver. Fem spelare från AIK hockeys damlag representera Sverige i de Olympiska Spelen.

Berg-och-dal-bana för Solna Vikings herrar

11 februari 2010

En turbulent säsong med två tränarbyten har stört rytmen för Solna Vikings herrlag. Men lyckas man bara pricka in formen till slutspelsperioden, kan fansen fortfarande hoppas...

Målgång för Krogrännet vid Stallmästaregården

3 februari 2010

Skridskoloppet Krogrännet går av stapeln för 8:e gången söndagen den 7 februari. Den 30 kilometer långa banan sträcker sig från Vallentuna via Brunnsviken med målgång vid Stallmästaregården i Solna.

Utomhusbana vid Solna ishall

29 januari 2010

En liten isbana har spolats upp alldeles utanför ingången till Solna ishall. Försöket föll väl ut, och sedan någon vecka underhålls den regelbundet.

Taklagsfest för nya ishallen

29 januari 2010

Bygget av den nya ishallen vid Ulriksdals IP framskrider som planerat, och nyligen hölls taklagsfesten.

Snö och kyla stoppar inte fotbollen

28 januari 2010

Träden lyser vita av frost och det är tvåsiffriga minusgrader. Men på Skytteholms uppvärmda konstgräs spelas det fotboll som vanligt.

Brunnsvikens is uppskattat helgnöje

18 januari 2010

I området runt Brunnsviken finns alla ingredienser för en helgutflykt - för sig själv, med vänner eller familjen. Förutom isen lockar caféer, muséer med mera längs strandkanten.

Hör historien om Glada Hudik-teatern

12 januari 2010

Glada Hudik-teatern har gjort succé med musikalen Elvis, med utvecklingsstörda i framträdande roller. Nu bjuder Solna stad på en föreläsning med grundaren Pär Johansson.

Isar i Solna

30 december 2009

I Solna finns fem konstfrusna isbanor som används flitigt av föreningsliv och allmänhet. Här hittar du öppettider samt information om stadens naturisar.

Solna stad gratulerade 50-årsfirande Solna SK

6 december 2009

Solna Sportklubb bildades 1959 och firade nyligen sitt jubileum. På fredagen (4/12) gratulerade borgmästare Lars-Erik Salminen med en check från Solna stad på 10.000 kronor.

AIK sörjer älskad supporter

28 november 2009

Lennart Olsson, känd som AIK:s främste supporter tillsammans med tvillingbrodern Erik, har avlidit efter en längre tids sjukdom. En minnesceremoni hölls på Hovet på fredagen (27/11).

Solna Sportklubb 50 år - fira i Solna ishall!

23 november 2009

Solna Sportklubb fyller 50 år som förening. Klubben, som bildades 26 november 1959, sysslar idag med ishockey, konståkning och amerikansk fotboll. Firandet sker 27-28/11.

Staden firade AIK

9 november 2009

Stadsledningen i Solna bjöd i söndags AIK Fotboll på en guld-fest-brunch på Royal Park Hotel i Frösundavik för att fira lagets historiska dubbel med segrar både i Allsvenskan och i Svenska Cupen.

Historisk dubbel till AIK

7 november 2009

Revanchsugna IFK Göteborg kunde inte stå emot trycket på Råsunda. Med segersiffrorna 2-0 kunde svenska mästarna AIK säkra segern även i Svenska Cupen inför drygt 24.000 åskådare.

Den legendariske fotbollsledaren Lennart Johansson 80 år

6 november 2009

I veckan fyllde den legendariska fotbollsledaren Lennart Johansson 80 år. Ett stort antal gäster däribland Solna stad gratulerade under torsdagen.

Upprustning av idrottsplats en framgångsfaktor

4 november 2009

Idrottsytorna på Bergshamra IP ligger färdiga sedan en tid tillbaka. De positiva effekterna för skolor, allmänhet, fritidsverksamheter och föreningar börjar redan märkas.

Guldfest på Råsunda

3 november 2009

Över 10 000 AIK-supportrar slöt upp till den stora guldfesten på Råsunda dagen efter den allsvenska segern, och Lennart Johanssons pokal kunde äntligen placeras på Råsundas gräsmatta.

Grattis AIK! Allsvenska guldet till Solna.

2 november 2009

Serieledande AIK lyckades hålla undan för IFK Göteborg i den sista avgörande matchen på bortaplan. Med vändningen från 0-1 till 2-1 i andra halvlek spelade solnaklubben hem sitt elfte SM-guld.

EU-seminarium om sportevenemang och säkerhet

26 oktober 2009

Ett EU-seminarium med internationellt deltagande genomfördes i Solna på måndagen (26/10), med fokus på sportevenemang och brottsförebyggande verksamhet.

Ljusfest runt Brunnsviken på Allhelgonadagen

23 oktober 2009

Förra årets succé följs upp med ännu en stämningsfull ljusfest. Tänd din marschall i höstmörkret, hör Kraus 1700-talsmusik och möt Tintomara på Brunnsvikens strand.

Råsunda IS ner till division 3

23 oktober 2009

Efter att ha spelat 1-1 mot Rotebro på Skytteholms IP i lördags (17/10) är det klart att Råsunda flyttar ner till division 3 nästa säsong. En seger hade krävts för att klara kontraktet en säsong till.

Tre guld och ett silver till Solna i Sanktan

19 oktober 2009

AIK:s tjejer F14 och F15 vann båda sina finaler och tog hem AIK:s två guld från 2009 års upplaga av S:t Erikscupen. I P14-derbyt AIK-Vasalund tog däremot Vasalund hem segern.

VM-kval på Råsunda

14 oktober 2009

I kväll möter Sverige Albanien i en sista VM-kvalmatch. Sverige måste slå Albanien samtidigt som Malta måste ta poäng mot Portugal för att Sverige ska ha en chans att gå vidare till VM i Sydafrika nästa år.

Försiktig renovering i kulturskyddade Vasalundshallen

2 november 2009

Renoveringen av basketkorgarnas upphängningsanordning i Vasalundshallen har planerats noga. En anledning är det gamla maskineriets teknikhistoriska betydelse.

Solnaderby i S:t Erikscupfinal - och flera guldchanser...

12 oktober 2009

Minst fyra solnalag slåss om guldmedaljerna när S:t Erikscupsfinalerna spelas på Skytteholms IP på lördag (17/10). I P14-klassen ställs AIK och Vasalund mot varandra i ett rent solnaderby.

Åtta solnalag i S:t Erikscupens slutspel

9 oktober 2009

När semifinalspelet i S:t Erikscupen inleds på Skytteholms IP i helgen (10-11/10) är inte mindre än åtta lag från Vasalund och AIK med i leken.

Taket rest på nya ishallen

9 oktober 2009

Nu är taket på den nya ishallen vid Ulriksdals IP på plats. Ishallen kommer att stå färdig för invigning i augusti 2010. Då får solnaklubbarna en ny is att utöva ishockey, konståkning och ringette på.

Solna toppar inom elit- och ungdomsidrott

2 oktober 2009

Solna hamnar på en första plats i Sport & Affärers ranking av Sveriges bästa idrottskommuner då det gäller bredden på elit- och ungdomsidrott samt partnerskap med näringslivet.

Basketpremiär i Solnahallen för Solna Vikings

29 september 2009

Ikväll (29/9) spelas första hemmamatchen, på fredag första derbyt. Solna Vikings herrar tog silvret i våras. Trotsar de förhandstipsen och vinner sitt sjunde guld i år?

Northside Bulls kvar i amerikanska fotbollens Superserie

25 september 2009

Solnas amerikanska fotbollsspelare har gjort sig hemmastadda på Bergshamra IP. Efter en spännande säsongsavslutning ser man nu fram emot 2010.

Blue Hill klara för division 4

25 september 2009

Kvarterslaget Blue Hill har nu klättrat hela vägen upp till division 4 sedan starten 1996. Hur har vägen dit sett ut, och vad är det som gör att man hela tiden går framåt?

Loppmarknad på Skytteholmsfältet lördag 26 september

9 september 2009

Skytteholmsparkens fritidsklubb och kvartersgård bjuder återigen in till sin uppskattade loppis, som blivit ett återkommande inslag i parken sedan ett par år tillbaka.

Många nyheter på fotbollsplanerna

1 september 2009

Solna fortsätter att utvecklas som idrottsstad, med flera pågående upprustningar och nybyggen. Inte minst på fotbollsplanerna har en del hänt inför årets höstsäsong.

Solnaframgångar i SM i friidrott

25 augusti 2009

Oskar Åberg som tävlar för Solna friidrottsklubb var i toppform och tog hem två medaljer när SM avgjordes i Malmö i helgen.

Skytteholmsparkens solveranda uppskattas av semesterfirande solnabor

1 september 2009

Skytteholmsparkens nya uteveranda är en del av kultur- och fritidsförvaltningens satsning på utemiljöerna i fritidsparkerna.

Skytteholms IP rustas för Damallsvenskan och Superettan

23 augusti 2009

Efter fjolårets säsong gick Vasalunds IF åter upp i fotbollens näst högsta division. Högre kravs ställs nu på Skytteholms IP som ska möta både Superettans och Damallsvenskans krav.

Isbana blir basketplan i Järvastaden

20 juli 2009

Järvastadens senaste steg i att skapa en levande stadsdel är den nya basketplanen som invigdes i helgen. Basketplanen ligger på samma plats som vintersäsongens isbana.

Silver till Solna Vikings

20 juli 2009

Igår avgjordes basketens SM-final i ett fullsatt Solnahallen. Solna Vikings herrar fick nöja sig med silvret - guldet gick till Sundsvall Dragons. Säsongen har dock inneburit två andra förstaplatser för laget. Lesli Myrthil utsågs till Svenska Basketligans MVP (mest värdefulla spelaren) och Pekka Salminen blev årets coach, framröstad av sina motståndare.

Andra raka SM-guldet för Solnas basketdamer

20 juli 2009

Efter vinst mot Telge på bortaplan stod det igår kväll (23/4) klart att Solna Vikings damlag är svenska mästare, för andra året i rad.

AIK Svenska mästare i innebandy

20 juli 2009

AIK blev svenska mästare i innebandy för andra gången, efter finalsegern mot Warberg med 6-2 i Globen inför 14 000 åskådare, och är därmed historiska. Aldrig tidigare har ett lag blivit både svenska mästare och europacupmästare under en och samma säsong.

"Solna - guldkommunen"

20 juli 2009

I dagens Svenska Dagbladet uppmärksammas Solnas idrottsframgångar. Tidningen skriver bland annat att Solna kan bli en av de största i svensk idrott med sex SM-titlar i år.

Solna Vikings damer klara för final

20 juli 2009

Solna Vikings damlag är nu klara för final efter att ha besegrat 08 Stockholm Human Rights i tre raka matcher. Motståndare i finalerna blir Telge, precis som i förra säsongens finalserie - den gången slutade det med SM-guld för Solna Vikings.

SM-guld till AIK:s hockeyjuniorer

20 juli 2009

På söndagen (29/3) blev AIK:s J18-lag svenska mästare genom att besegra Skellefteå med 4-1.

SM-guld till AIK:s hockeydamer

20 juli 2009

AIK hockeys damlag tog igår (22/3) sitt tredje SM-guld genom att besegra Segeltorps IF med klara 5-0.

Klara för SM-final på Studenternas

20 juli 2009

Efter två raka segrar mot Västerstrands AIK i semifinalerna är AIK:s bandydamer nu klara för SM-final. Precis som förra året möter de IFK Nässjö - den gången slutade det med SM-guld för AIK. Finalen spelas på Studenternas IP den 21 mars.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter