Solna stad gratulerade AIK på jubileumsmiddagen

Söndag 14 februari firade AIK sitt 125-årsjubileum med en festmiddag på Clarion Sign Hotel. Representanter från staden förärade klubben med jubileumsgåvor i form av kulturhistoriska skyltar och en mobilapp som guidar flanörer på en AIK-promenad.

Kommunalråden Peter Edholm och Marianne Damström Gereben (bilden) överräckte gåvobeviset från staden och höll ett uppskattat anförande från scenen under middagen. Kulturhistorisk skyltning med AIK-anknytning planeras vid platser för klassiska AIK-anläggningar som inte finns mer: Solna-is i Hagalund och gamla Råsunda Fotbollstadion samt kvarteret Bollen i Råsunda. Rutten för appen med AIK-promenaden tas fram i samråd med klubben under våren.

Teveprofilen Agneta Sjödin var konferencier under kvällen som bland annat innehöll underhållning med kända AIK-are som Niklas Strömstedt och Patrik Isaksson. Avslutningen innebar, föga otippat, allsång av "Vi är AIK"-sången som alltid sjöngs på Norra Stå inför matcherna på Råsunda bilden nedan).

Tidigare på söndagen hade AIK:s herrar spelat en jubileumsmatch mot IFK Norrköping, en match som sågs av nästan 3000 i publiken. I samband med AIK-utställningen på biblioteket i Solna centrum genomfördes också flera programpunkter i helgen, med AIK-spelare och annan anknytning till klubben.

Under måndagen den 15 maj - klubbens egentliga födelsedag - planeras den traditionella samlingen på Biblioteksgatan och en kransnedläggning på grundaren Isidor Berhens grav. Hockeymatchen för herrarnas A-lag på kvällen lär också innehålla inslag som påminner om jubiléet.

Dela: