Mer helgtider till allmänhetens åkning

Allmänhetens åkning är igång i den nya tredje ishallen på Ulriksdals IP och på Bergshamra IP. Tiderna ligger på helgerna, när de flesta har möjlighet att utnyttja dem. Naturisarna på Råstasjön och Brunnsviken låter däremot vänta på sig.

Ishall med skridskoåkare

När Solnas nya ishall invigdes söndagen den 5 november, bjöds allmänheten på ett extra långt pass på den nya isen. Därmed kunde skridskosäsongen sägas vara invigd på riktigt. Sedan dess har även Bergshamra IP kunnat frysas ordentligt.

Konstfrusna isbanor

Fram till jullovet har allmänheten fyra pass varje helg att välja mellan, med några få undantag på grund av matchbokningar. Tiderna är uppdelade med avseende på användning av klubbor och puckar/bollar.

Förutom Ulriksdals IP kommer is också på Huvudstafältet. Den är mer beroende av vädret för att kunna frysas, så exakta datum kan inte anges.

Järvastaden har en egen isbana, som annars är basketplan. Den ligger framför Mulle Meckparken.

Uppdaterad information, tider och länkar till samtliga konstfrusna banor finns alltid på sidan solna.se/istider.

Naturisarna på Råstasjön och Brunnsviken

Naturisarna brukar inte ha frusit tillräckligt för att kunna plogas förrän omkring årsskiftet - ibland inte ens då. Mellan nyår och sportlov plogas slingor på dessa isar upp inför helgerna, så ofta som omständigheterna tillåter.

Uppdaterad information om istjocklek och plogning finns alltid på sidan solna.se/naturisar. Där finns också länkar till information om naturisarna i grannkommunerna Danderyd och Sollentuna.

Dela: