Jullov och vinter i Solna

Mellan lördag 23 december 2017 och onsdag 10 januari 2018 har Solnas elever jullov. Stadens bibliotek och fritidsanläggningar erbjuder som vanligt en del aktiviteter, och vinteraktiviteter som att åka skridsko, bygga snögubbar och åka pulka kräver inte mycket mer än vinterväder och vinterkläder. Vattenlekar i Vasalundshallen eller en läsdag på biblioteket kan också vara alternativ till att ge sig ut i kylan.

Barn leker på isen

Det finns alltid något att göra

På stadens fritidsanläggningar hittar du kompisar, aktiviteter och trygga vuxna. Fritidsklubbar, kvartersgårdar och fritidsgårdar finns i alla stadsdelar.

För äldre ungdomar finns mötesplatser som Solna Ungdomscafé, Frösunda Ungdomscafé, Torpet och Black Sheep. Öppettider, adresser och tips på aktiviteter hittar du på membran.nu. Och glöm inte biblioteken!

Utflykter på isarna

Populära utflyktsmål för skrinnare, skidåkare och flanörer är Råstasjön och Brunnsviken, där banor plogas upp inför helgerna mellan nyår och sportlov. Möjligheterna att vistas på isarna beror givetvis på vädret. Senaste nytt om läget på isarna finns alltid på solna.se/naturisar.

Allmänhetens åkning

På Ulriksdals IP och Bergshamra IP är allmänhetens åkning igång. Banan på Huvudstafältet brukar få is efter nyår, och i Järvastaden finns en isbana vid Mulle Meckparken. Information hittar du på solna.se/istider.

"Se upp i backen…"

I Skytteholmsparken och vid vattentornet i Bergshamra finns populära och snabba backar – för de mindre barnen räcker nog sluttningarna i Hagaparken gott och väl. Glöm inte hjälmen!

Dela: