Idrottens dag - prova över 50 idrotter

Söndag 10 september fylls Hagaparken återigen av vikter, motorer, frisbees, bollar, klubbor, gymnastikmattor, hästar, isar... Och många tusen som tar chansen att prova på de över 50 olika idrotterna som är representerade. Nytt för i år är bland annat flera sporter för funktionsnedsatta, och att vuxna är särskilt välkomna att idrotta tillsammans med sina barn.

Över 1000 barn deltar i Prins Daniels lopp under Idrottens dag.

Idrottens dag pågår mellan 10.00 och 16.00. Mellan dessa klockslag är alla prova-på-stationer öppna. Prins Daniels lopp och Hagaloppet löps i omgångar under dagen.

Prins Daniel är initiativtagare till Idrottens dag, och hälsar själv välkomna från scenen klockan 12.30. Övriga programpunkter inkluderar uppvisningar från olika idrotter, sång och dans med Bolibompadraken, samt intervjuer med olika idrottsprofiler.

Provar man på fem idrotter och får dem ifyllda på en talong i programbladet, kan man vara med i Riksidrottsförbundets utlottning av priser. Programbladet kommer att finnas för hämtning i Hagaparken på söndag.

Lämna bilen hemma

Arrangörerna uppmanar alla att promenera, cykla eller åka kollektivt till Haga denna dag - parkeringsplatserna räcker givetvis inte till när parken besöks av cirka 15 000 personer under några få timmar.

Mer om Idrottens dag

Dela: