Gott om aktiviteter i sommarsolna

Det råder ingen brist på aktiviteter i Solna under sommaren, varken för stora eller små. Hela sommaren finns till exempel möjligheten att delta i gratis zumbapass i Skytteholmsparken och lyssna på kvällsmusik vid Huvudsta gamla slott.

Det finns mycket att göra för barn och unga i Solna under sommarlovet! Förutom bad, parker, bibliotek och fritidsanläggningar erbjuder staden en mängd aktiviteter i samarbete med solnaföreningar och andra aktörer inom sport, hantverk, dans och musik.

Hela sommarlovsprogrammet hittar du här!

På Friends Arena kan man gå en guidad tur i arenan och bland annat få kika in i omklädningsrummen där världsstjärnor som Lionel Messi bytt om. Guidningen inleds med en film om arenan och dess evenemang. Filmen har engelsk undertext för att passa turister också. Efter filmvisningen får besökarna gå bakom kulisserna tillsammans med en guide och titta närmare på ytorna.

Läs mer om det här.

Musik och dans

Njut av sommarkvällarna med musik vid Huvudsta gamla slott! Kvällen börjar med kaffe i trädgården, vid vissa tillfällen även en kort andakt. Fri entré men frivillig kollekt till musikverksamheten, kaffe till självkostnadspris. Konseren startar 19.30 varje onsdag till och med 16 augusti.

Se programmet här!

Intresserad av opera? På Confidencen kan du hela sommaren se och lyssna till "Orfeus och Eurydike", en brännande kärlekssaga spelad i det magiska skenet av levande ljus. Läs mer om den här.

Zumba är en enkel dansklass där man till latinska rytmer och musik från hela världen skakar höfter, rör sig och får massor med träningsglädje. Drivkraft Solna bjuder in till gratis zumba i Skyttholmsparken varje torsdag kl. 18-19 till och med 7 september.

Sugen på tennis, här kan du boka utomhusbana!

Du kan alltid se tips på aktiviteter i Solna i kalendariet här på solna.se!

Dela: