Friends Arena bakom Solnas topplacering som evenemangsstad

När magasinet Sport & Affärer redovisar sin årliga rankning av landets idrottskommuner, hamnar Solna på tredje plats bland landets evenemangskommuner, slagen endast av storstäderna Stockholm och Göteborg. De många internationella idrottsevenemangen på Friends Arena väger tungt i motiveringen.

bild på friends arena i mörker
Foto: Friends Arena.

Friends Arena är också en del av motiveringen till Stockholms stads förstaplats på samma lista, där samarbetet med Solna anges som väsentligt för att locka stora evenemang till Stockholmsregionen.

Motiveringen till Solnas tredjeplats handlar nästan uteslutande om evenemangsverksamheten som möjliggjorts av Friends Arena, både som nationalarena för herrfotboll och som multiarena för olika typer av evenemang. Förutom sex till sju landskamper i herrfotboll och någon supermatch i fotboll med världslag, nämns större internationella idrottsevenemang som Sweden International Horse Show, Speedway Grand Prix, Freestyle MX World Championship, MMA-galor, samt givetvis den kommande Euro League-finalen i fotboll 2017. Därtill genomförs nationella event inom fotboll, innebandy, basket, handboll och även Stockholm Paragames. Slutligen nämns att Solna numera har en stark genomförandeorganisation som samarbetspartner i Lagardère Sport and Entertainment.

På huvudlistan "Sveriges främsta idrottskommuner 2016" placerar Sport & Affärer Solna på 11:e plats.

Läs mer på Sport & Affärers webbplats.

Dela: