Full fart på rinken när Solnas nya ishall invigdes

Den nybyggda tredje ishallen på Ulriksdals IP, efterlängtad av många, invigdes söndag 5 november. Uppvisningar i konståkning, ringette och ishockey stod på programmet, liksom invigningstal och gratis fika. Dagen avslutades med ett antal timmar fri åkning för allmänheten.

Ishall 3, exteriör
Den första officiella programpunkten någonsin i den nya ishallen kan nu bockas av, sedan invigningen genomförts med deltagande av såväl allmänhet och politiker som de föreningar som har sin verksamhet där från och med nu.

Invigning nya ishallen, november 2017
Dagen inleddes med uppvisningar i konståkning av Solna Konståkning och Skate & Dance Academy.

Invigning nya ishallen, november 2017
Därefter invigningstalade representanter för de organ i Solna stad som beslutat och låtit bygga ishallen. Från vänster: Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande; Marianne Damström Gereben, kommunstyrelsens vice ordförande; samt Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande. Därmed var hallen officiellt invigd.

Invigning nya ishallen, november 2017
Sedan följde en uppvisningsmatch i ringette av Ulriksdals SK.

Invigning nya ishallen, november 2017
Därefter var det dags för en match mellan AIK och Solna SK i ishockey.

Invigning nya ishallen, november 2017
Sedan tog allmänhetens åkning vid, och isen var full av skrinnande solnabor ända till stängningsdags klockan 22 på kvällen.

Invigning nya ishallen, november 2017
Signe 1,5 år gjorde sin debut på skridskor på den jungfruliga isbanan tillsammans med mamma och pappa. På bilden får Signe assistans av Tina från Solna Sportklubb, som är van att lära barn i alla storlekar att ta sig fram på isen.

Ishallen invigs, november 2017
Solna stad bjöd alla besökarna på fika under dagen.

Driftchef Stefan Cårebo, Ulriksdals IP
Stefan Cårebo blickar ut över det senaste tillskottet till hans ansvarsområde som driftchef på Ulriksdals IP.

Dela: