Alla är vinnare i Prins Daniels lopp

Barnens egen idrottsfest kommer tillbaka till Hagaparken söndag 11 september, när Idrottens dag genomförs för fjärde året i rad. Förutom att prova på närmare 50 olika idrotter denna dag, kan alla som är födda 2004-2010 springa Prins Daniels lopp.

Tusentals barn, unga och vuxna har tidigare år deltagit i Prins Daniels lopp eller Hagaloppet, fått medalj (kanske av Prins Daniel själv!) och tagit chansen att prova på flera av de många idrotter som visat upp sig i Hagaparken. Nu är festen tillbaka!

Idrottens dag är en härlig folkfest för hela familjen. Förutom alla aktiviteter är det en bra anledning till en utedag i en av Stockholms vackraste parker. Varför inte kombinera idrott och rörelse med en picknick eller fika i någon av serveringarna i parken!

Delta i Prins Daniels lopp

Idrottens dag i Haga 2014Alla som är födda 2010-2004 kan vara med. Barnen startar i olika omgångar, uppdelade efter ålder. En klocka rullar men inga vinnare utses. Deltagande i Prins Daniels lopp är avgiftsfritt.

Läs mer om Prins Daniels lopp och anmäl dig

Hitta dina favoritidrotter

Under Idrottens dag kan du prova på omkring 45 olika idrotter - om du hinner! Prova-på-idrotterna är öppna för alla åldrar, med idrottsledare på plats som kan berätta om sina idrotter.

Är det kanske i år du hittar din egen favoritidrott?

Delta i Hagaloppet

Är du vuxen eller har fyllt 13 år kan du delta i Hagaloppet. Du väljer mellan att springa 5 eller 10 kilometer. Deltagande i Hagaloppet är avgiftsbelagt.

Läs mer om Hagaloppet och anmäl dig

Ett av startfälten i Prins Daniels lopp år 2014

Även vintersporter finns att prova - som curling!

Idrottens dag i Haga 2014

Se film från 2014 års Idrottens dag

Dela: