AIK:s jubileumsutställning invigd på biblioteket i Solna centrum

Representanter från AIK och Solna stad invigde på fredagen den AIK-utställning med historiskt tema som är en del av klubbens 125-årsfirande helgen 12-15 februari.

Urban Dahlberg, AIK, och Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd, klipper bandet.

Andres Muld, ordförande i AIK:s huvudförening, inledde med ett tal som betonade den starka samhörighet som alltid präglat AIK som klubb. AIK-emblemet, som också valts till världens vackraste klubbmärke vid ett tillfälle, är en av flera förenande faktorer. Muld var också glad att fler nu kan upptäcka klubbens långa historia, inte minst de idrotter som i modern tid inte förknippas lika nära med klubben.

Klubbens långa historia är en annan sammanhållande faktor. Det framhöll Urban Dahlberg som arbetat med utställningen och länge engagerat sig i klubbens historieskrivning. AIK började redan tidigt bevara material och dokumentera sin verksamhet, vilket många hoppas kunna se i ett framtida AIK-museum. En del av föremålen i denna utställning är hämtad från det arkiv som i så fall skulle utgöra muséets grundstomme.

Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd i Solna, tog vid och uttryckte uppskattning för AIK:s långa insats med att sätta Solna på kartan för den idrottsintresserade allmänheten i hela landet, och såg fram emot fortsatt samverkan mellan klubben och staden.

Utställningen visas under bibliotekets öppettider fredag 12 februari till och med måndag 15 februari. Läs mer om AIK:s 125-årsjubileum och om programmen i samband med utställningen.

Andres Muld

Urban Dahlberg

Peter Edholm

Curre Hamrin har så klart en given plats i utställningen

Myshörnan är fylld med AIK-ballonger. Vad annars..?

Dela: