Nyheter - Idrott & fritid

Sommar-Zumba i Skytteholmsparken

27 juni 2016

För sjätte året i rad är det dags för gratiseventet "Sommar-Zumba i Skytteholmsparken". Torsdag den 30 juni 18:00 är det dags för premiärpasset och sedan fortsätter det varje torsdag samma tid hela sommaren ut.

Sommarlovsprogrammet översatt till fyra språk

17 juni 2016

Sommarlovsprogrammet riktar sig till barn och unga i Solna och erbjuder en mängd aktiviteter som ska vara tillgängliga för alla. För att även nyanlända ska kunna ta till sig informationen, har staden översatt en kort version till de vanligaste språken bland ensamkommande flyktingbarn.

Lättare boka tennisbana på Bergshamra IP

30 maj 2016

Nu kan du boka tider för att spela tennis på Bergshamra IP via webben. En av banorna är bokningsbar måndag-fredag kl 10-16. Du söker lediga tider i bokningssystemet Interbook.

Torpetdagen fredag 27 maj

26 maj 2016

Äntligen är det dags för 2016 års upplaga av Torpetdagen! Kom och ta del av uppträdanden, aktiviteter och ta en fika eller ät något från grillen. En dag för hela familjen!

Utomhusbaden har öppnat för säsongen

24 maj 2016

Huvudstabadet och Svedenbadet öppnade för säsongen på måndagen (23/5) och erbjuder nu lek, plask, fika, solbad och simning till slutet av augusti. Årets säsong innebär också några nyheter och möjlighet för barn och unga att lära sig simma.

AIK fortsätter 125-årsfirandet med historiskt jubileumslopp

20 maj 2016

På lördag är det dags för jubileumsloppet som AIK Friidrott arrangerar som en del av AIK:s 125-årsjubileum. Det blir en kombinerad familje- och idrottsdag med picknick, tipsrunda med idrottshistoriskt tema, med mera. Start och mål är i Skytteholmsparken, och man kan anmäla sig på plats.

Anmäl din film till STOCKmotion filmfestival

17 maj 2016

Nu är det dags för Solnas unga filmare att anmäla sina alster till STOCKmotion filmfestival. Solna stad är medarrangör till festivalen, som ger unga filmare en fantastisk möjlighet att få visa upp sina filmproduktioner på stor duk i Filmhuset i Stockholm.

Vernissage: fotoutställning

17 maj 2016

Torsdag 19 maj kl 15-22 invigs vårutställningen på ungkulturhuset Black Sheep. Utställningen arrangeras i samarbete med distansutbildningen på Falkenbergs konstskola, vars elever visar sin fotokonst. Utställningen pågår till 9 juni.

Vårfest i Pampasparken 19/5

17 maj 2016

På torsdag är det dags för en trevlig utekväll för hela familjen när Pampasparken bjuder in till sin årliga vårfest. Middagen ordnar man på plats med en grilltallrik. Levande musik, hoppborg, får, fika med mera skapar torsdagsmys för resten av kvällen!

Disco för ungdomar med funktionsvariation

10 maj 2016

För dig som är 15 år eller äldre och har en funktionsvariation.

Caféförsäljning.

Gratis inträde.

Lördag 14 maj
18:30 - 22:00 
Solna Ungdomscafé, Huvudstagatan 2b

Alla är vinnare i Prins Daniels lopp

3 maj 2016

Barnens egen idrottsfest kommer tillbaka till Hagaparken söndag 11 september, när Idrottens dag genomförs för fjärde året i rad. Förutom att prova på över 40 olika idrotter denna dag, kan alla som är födda 2004-2010 springa Prins Daniels lopp. Deltagande är gratis, men det är säkrast att anmäla sig redan nu - de 1500 platserna kanske går åt...

Jogga i grupp - både roligare och tryggare

18 april 2016

Många ungdomar vill röra på sig mer, men tycker det är tråkigt att springa själva. Dessutom kan det kännas otryggt. Därför erbjuder Byparkens kvartersgård alla i årskurs 7-9 att jogga tillsammans med en av fritidsledarna. Tisdag 19 april kl 18 är det samling på bollplanen vid Byparken för den första rundan.

Generaldirektör gjorde studiebesök på Solna Ungdomscafé

14 april 2016

Solna Ungdomscafé har länge arbetat med att aktivt inkludera ensamkommande och nyanlända ungdomar. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tillhör de som uppmärksammat detta. Generaldirektör Lena Nyberg gjorde nyligen ett studiebesök tillsammans med några kollegor.

Gå, spring eller rulla - unikt stadslopp som passar alla

1 april 2016

Sista anmälningsdagen närmar sig för det unika stadslopp som genomförs i centrala Solna lördag 21 maj. Löparentusiaster och barn i vagn, rullstolsburna och vardagsmotionärer - alla är lika välkomna att anmäla sig till de olika startgrupperna. Loppet har en idrottshistorisk inramning med möjligheter att träffa AIK-profiler. Deltagande i loppet är också enda chansen att få den unika jubileumsmedaljen som AIK Friidrott tar fram till minne av klubbens 125-årsjubileum. Anmäl dig senast 21 april!

Heja Hagalund!

23 mars 2016

Hagalunds IS är en av de klassiska solnaklubbarna. Föreningen grundades redan 1906 och finns fortfarande kvar. I ett bildspel har vi samlat en del fotografier ur stadens bildarkiv som beskriver klubbens 1940-tal, då fotbollen blivit den dominerande sporten.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter