Nyheter - Idrott & fritid

Sportlovserbjudande från Solna Vikings

25 februari 2014

Sportlovslediga Solnaelever bjuds in till Solna Vikings match i Solnahallen 28/2 till kraftigt rabatterat pris (ungdom 10 kr, vuxen 20 kr). Du behöver bara skriva ut och ta med dig biljetten som finns här på solna.se. Dessutom ingår fri entré till nästa hemmamatch den 7 mars.

Sportlov i Solna

19 februari 2014

Sportlovet är här! Nu hoppas vi bara på lite mer snö, kyla och is. Men det finns saker att göra i Solna oavsett väderlek.

Två trotjänare går i pension

14 mars 2014

Driftchef Lars Alfons och platsansvarige Peter Granath har skött om stadens fotbollsplaner och isar i årtionden. Nu går dessa båda solnaprofiler i pension och lämnar över till nye driftchefen Stefan Cårebo.

Tioårig tjejkvartett uppfinner eget brädspel

14 februari 2014

Agnes, Simine, Vilma och Hedda är tio år och går på Bergshamraparkens fritidsklubb. När de inte hittade något sällskapsspel som lockade skapade de ett eget, "Veckopengen". Det unika brädspelet har blivit populärt bland kompisarna.

Isränna mellan Frihamnen och Edsviken februari-april

10 februari 2014

Under februari-april kommer isen att brytas mellan Frihamnen i Värtahamnen och Rådan/Silverdal i Edsviken. Rännan behövs för transporter i samband med att Norrvatten anlägger en ny huvudvattenledning för att öka drift- och leveranssäkerheten av dricksvatten till Solna.

Israpport

6 februari 2014

Råstasjöns is mättes under måndagen till 15 cm, med vatten ovanpå. Det behövs en längre period med kyla för att plogning åter ska bli aktuell. Detsamma gäller isen på Brunnsviken med en istjocklek på 11-15 cm med vatten ovanpå.

Israpport

17 januari 2014

Vi vill hissa en varningsflagg för att redan nu ge sig ut på isarna på Brunnsviken och Råstasjön. Senast den 13 januari var Brunnsviken delvis öppen och vi kan inte ge några garantier för istjockleken någonstans.

Illya från Solna tävlar i konståknings-EM

14 januari 2014

Illya Solomin som tävlar för Solna Konståkning, blev som femte och sista åkare uttagen att representera Sverige i EM. Uttagningen krönte ett lyckat år för Illya, som tidigare bland annat tagit guld i Junior-SM.

Åk skridskor!

9 januari 2014

Efter jullovet har familjeisbanan preparerats ordentligt och är nu öppen för allmänhetens åkning. Belysningen är tänd kl 9-22 alla dagar. Ulriksdals IP har också två rinkar för allmänheten vid olika tider, liksom bandyplanen på Bergshamra IP och Isbiten i Järvastaden.

Aktuella tider hittar du på solna.se/istider.

Rekordbidrag från Solna till unga cancerpatienter

12 december 2013

På Pärldagen den 1 december samlades ett stort antal solnabor i Bergshamraskolans matsal för att skapa armband till förmån för Ung Cancer. På mindre än fem timmar fick man ihop 1 600 armband till ett försäljningsvärde av 160 000 kr. Redan samma dag såldes det för 46 700 kr - rekord för en pärldag i Stockholmsområdet enligt Ung Cancer!

Ny Solnaåkare till juniorlandslaget

11 december 2013

Matilda Algotsson från Solna Konståkning har blivit uttagen till juniorlandslaget. Hon har vunnit flera tävlingar i Elitserien och ligger poängmässigt långt före de övriga i startfältet.

Pärldag till förmån för Ung Cancer

28 november 2013

Har du hjärtat på rätt plats? Kan du tänka dig att pyssla och fika lite och samtidigt hjälpa unga cancerpatienter? Då är du välkommen till Bergshamraskolans matsal söndag 1 december kl 14-19.

Solna Ungdomscafé fick pris för sitt likabehandlingsarbete

13 november 2013

Likabehandlingskommittén i Solna stad delade ut sin Likabehandlingsutmärkelse 2013 i samband med ett seminarium på FN-dagen 24 oktober. Personalgruppen får priset för sitt engagemang för en likvärdig fritid för alla ungdomar sedan starten 2007.

Solna Ungdomscafé bakom vinnande film

28 oktober 2013

I oktober genomfördes den femte upplagan av FilmGala Norr. Bland de vinnande bidragen fanns filmen Godistjuven. Filmen är gjord med stöd av UnCUT - ung filmproduktion, en del av Solna Ungdomscafé där filmen också spelades in.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa

Filtrera nyheter