Nyheter - Idrott & fritid

AIK Fotboll får pris för sitt värdegrundsarbete

25 februari 2015

Sedan 2012 ska alla bidragsberättigade solnaföreningar ha en plan för likabehandling. I år uppmärksammas solnaklubben AIK Fotboll för sitt arbete mot den machokultur som präglar delar av idrottsrörelsen, genom RFSU Stockholm som tilldelar klubben Eldsjälspokalen för initiativet Fotboll för alla.

Läckan på Bergshamra IP är lagad

16 januari 2015

Äntligen! Nu återstår dock en hel del arbete innan vi kan börja anlägga isbanan. Gräset ska läggas tillbaka, snön ska bort från planen, nödvändiga reparationer ska utföras, och 40 000 liter vätska ska tillbaka in i rörsystemet. Därefter kan isen börja läggas på - och i det skedet avgör inte minst väderleken hur fort det går. Temperatur, nederbörd, vind, luftfuktighet är faktorer som är avgörande. Håll koll på solna.se/driftstatus för senaste informationen.

"Bara" 600 rör kvar att kontrollera...

15 januari 2015

Under jul- och nyårshelgerna har arbetet fortsatt med att åtgärda läckan i rörsystemet som försenat isbanan på Bergshamra IP. Genom att blottlägga delar av rörsystemet och installera nya ventiler på vägen, letar man sig fram till läckan genom uteslutningsmetoden. Det finns mer än 1000 rör inbäddade under konstgräset, och i dagsläget återstår omkring hälften att felsöka.

Svenska Cupen på Skytteholms IP

14 januari 2015

Solna är i början av 2015 platsen för flera av landets mest intressanta fotbollsmatcher. Från januari till mars spelas elva matcher på högsta nationella nivå här, med lag från Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan.

Kylsystemet töms för att hitta läckan på Bergshamra IP

18 december 2014

En läcka i kylsystemet upptäcktes när isbanan skulle anläggas på Bergshamra IP inför vintersäsongen. Sedan dess har intensiv felsökning pågått. Både specialtränade hundar och tekniska instrument har använts i försöken att lokalisera läckan. Nu tömmer man hela systemet på vätska för att underlätta felsökningen.

Jullov

15 december 2014

Jullov! Och staden erbjuder som vanligt aktiviteter för olika åldrar under lovet, med öppethållande på våra anläggningar. Parker, fritidsklubbar, kvartersgårdar, fritidsgårdar, bibliotek, bad... De flesta är öppna som vanligt, en del till och med lite mer än vanligt. Det finns alltid något att göra!

Fortsatta problem med isen på Bergshamra IP

15 december 2014

Trots intensiv felsökning med flera företag inblandade kvarstår problemen med kylsystemet under konstgräset på Bergshamra IP. Läckan har inte gått att lokalisera med indirekta metoder. Nu planeras en tömning av hela systemet för att möjliggöra en mer noggrann undersökning. Kylsystemet består av en dryg mil rör som ligger med sex centimeters avstånd från varandra en bit under gräset och sandbädden. När vätskan är borta från rören blir det lättare att lokalisera läckan.

Vinter i Solna

30 december 2014

Klassiska vinteraktiviteter som att åka skridskor, bygga snögubbar och åka pulka kräver inget mer än vinterväder och vinterkläder. Men naturisarna är mycket osäkra. För stadens unga har vi också säkrat upp med annat om vädret skulle svika.

Allmänhetens skridskoåkning är igång på Ulriksdals IP

8 december 2014

Utebanan på Ulriksdals IP är frusen och öppen för allmänheten sedan 1 december. Från vecka 50 är också en av ishallarna tillgängliga på helger. Tiderna som gäller är vardagar 9.00-15.30 på uterinken och helger 12.00-14.30 både på uterinken och i ishall 2.

Bassängerna Vasalundshallen stängda för reparation

7 december 2014

Bassängerna Vasalundshallen är stängd för reparation. Under lördagen rasade akustikplattor ned i den stora bassängen och man inväntar arbete med att ta ner samtliga plattor.

Läcka försenar isen på Bergshamra IP

4 december 2014

En läcka i kylsystemet upptäcktes när isbanan skulle anläggas på Bergshamra IP inför vintersäsongen. Felsökning pågår. Det är oklart när det blir möjligt att påbörja arbetet med att frysa banan igen. När ny information finns, presenteras den på denna plats, samt på sidan solna.se/driftstatus. Den som vill åka skridskor hänvisas till Ulriksdals IP. Tider för allmänhetens åkning finns att läsa på solna.se/isbanor.

Solna Konståkning har flest deltagare i årets SM

4 december 2014

Solna Konståkning är för andra året i rad den förening som har flest deltagare i SM-tävlingarna. Inte mindre än elva åkare från solnaklubben har kvalificerat sig. SM avgörs i Västerås 11-14 december.

Träning och hjälparbete - informationsmöte om en givande kombination

2 december 2014

CharityFit är en organisation som arbetar med unga för att koppla ihop fysisk träning och hjälparbete. Med en process som kombinerar träning och information om olika hjälporganisationer, blir de unga deltagarna både friskare och mer medvetna om sina möjligheter att bidra till en bättre situation för nödställda av olika slag.

Mer än 15 000 besökare kom till idrottsdagen i Haga

19 november 2014

Årets upplaga av Idrottens dag i Hagaparken blev en publik framgång som gick i hälsans och rörelsens tecken. Ännu fler än förra året kom för att springa Prins Daniels lopp, prova nya idrotter eller bara för att vara en del av folkfesten. En hel del barn och unga blev också sugna på mer, enligt de medverkande föreningarna som nyligen utvärderade evenemanget. På utvärdering fick de också se en film från Idrottens dag, som nu också finns på Solnakanalen.

Monstertruckar gör upp på Friends arena

7 november 2014

Monster Jams monstertruckar är tillbaka på Friends arena i en ny spektakulär motorshow för hela familjen. Under stängt tak kan du se förarna ta sina mer än fyra ton tunga monstertruckar med motorer på över 2 000 hästkrafter runt banan och högt upp i luften över alla hinder.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 7 , Nästa

Filtrera nyheter