Nyheter - Idrott & fritid

Efterlängtat "cykelsläpp" i Byparken

22 september 2016

Under sommaren har en grupp sommarjobbare arbetat med ett mindre trafikprojekt i Byparken vid Huvudsta centrum. Under handledning har ungdomarna ordnat vägnät, inklusive en rondell, hänvisningar för körriktning, avgränsningar för vägrenen i form av blomlådor, med mera. Ett parkeringsgarage har också byggts med verkstadsutrymme.

Sol och rörelse på Idrottens dag i Hagaparken

14 september 2016

Omkring 15 000 besökare tog del av utbudet under Idrottens dag. Nästan 1500 av dessa var barn i olika åldrar som deltog i Prins Daniels lopp, vilket är rekord i antal deltagare. I år erbjöd också rekordmånga föreningar och förbund besökarna att prova på deras idrotter.

Fem skridskoskolor att välja på i Solna

12 september 2016

Solna Konståkning, Ulriksdals SK, AIK hockey, AIK bandy och Skating & Dance Academy bedriver alla skridskoskolor. De flesta startar i september. Vilken av de fem man väljer brukar bero på vilken idrott man tror kan intressera barnen framöver.

Idrottens dag i Hagaparken lockar rekordmånga löpare och föreningar

6 september 2016

1500 löpare mellan sex och tolv år är nu anmälda till Prins Daniels lopp på söndag. Loppet är en del av Idrottens dag som i år arrangeras för fjärde gången på prinsens initiativ. Under dagen kan man också prova på 48 olika idrotter på de stora ytorna vid koppartälten.

Sista grusplanen har fått gräs

29 augusti 2016

Läroverkets bollplan vid Vasalundshallen var Solnas sista matchplan för fotboll som fortfarande hade grusunderlag. Nyligen kunde planens nya konstgräs invigas, sedan kultur- och fritidskommunalråd Peter Edholm fyllt i den sista linjen. Först ut att spela match på underlaget var AIK:s åttaåriga flickor, som nyligen mötte IK Frej.

Skytteholmsparkens dag

24 augusti 2016

Lördag 27 augusti kl 11-16 är det dags igen! Förutom den stora utomhusloppisen med 50 bord att fynda från, blir det livemusik och hoppborg samt möjlighet att prova på hjärt- och lungräddning och träffa lokala politiker. Caféet håller öppet och grillen är igång.

Konsert och filminspelning i Hagalund

22 augusti 2016

Freds Festival är en pop up-konsert i tält med band från Black Sheep. En dokumentärfilm med temat subkulturer kommer att spelas in under kvällen av Fred Balke, därav namnet Freds Festival.

Storseger för solnaskutan Constantia i Fyn Rundt

15 augusti 2016

Solnaskutan Constantia vann stort i femdagarskappseglingen Fyn Rundt för traditionsfartyg 25-29 juli med placeringsserien 1-1-2-1-1.

Ungdomsutbyte i fokus när Solna gästas och deltar i "We are Stockholm"

12 augusti 2016

Mellan den 13 och 19 augusti står Solna värd för åtta ungdomar och två ledare från Spanien. Besöket är en del i den internationella ungdomssatsning som Solna Ungdomscafé är delaktiga i. Tillsammans med ett femtontal ungdomar och ledare från Solna deltar besökarna bland annat i workshopar och ungdomsfestivalen "We are Stockholm".

Sommar-Zumba i Skytteholmsparken

27 juni 2016

För sjätte året i rad är det dags för gratiseventet "Sommar-Zumba i Skytteholmsparken". Torsdag den 30 juni 18:00 är det dags för premiärpasset och sedan fortsätter det varje torsdag samma tid hela sommaren ut.

Sommarlovsprogrammet översatt till fyra språk

17 juni 2016

Sommarlovsprogrammet riktar sig till barn och unga i Solna och erbjuder en mängd aktiviteter som ska vara tillgängliga för alla. För att även nyanlända ska kunna ta till sig informationen, har staden översatt en kort version till de vanligaste språken bland ensamkommande flyktingbarn.

Lättare boka tennisbana på Bergshamra IP

30 maj 2016

Nu kan du boka tider för att spela tennis på Bergshamra IP via webben. En av banorna är bokningsbar måndag-fredag kl 10-16. Du söker lediga tider i bokningssystemet Interbook.

Torpetdagen fredag 27 maj

26 maj 2016

Äntligen är det dags för 2016 års upplaga av Torpetdagen! Kom och ta del av uppträdanden, aktiviteter och ta en fika eller ät något från grillen. En dag för hela familjen!

Utomhusbaden har öppnat för säsongen

24 maj 2016

Huvudstabadet och Svedenbadet öppnade för säsongen på måndagen (23/5) och erbjuder nu lek, plask, fika, solbad och simning till slutet av augusti. Årets säsong innebär också några nyheter och möjlighet för barn och unga att lära sig simma.

AIK fortsätter 125-årsfirandet med historiskt jubileumslopp

20 maj 2016

På lördag är det dags för jubileumsloppet som AIK Friidrott arrangerar som en del av AIK:s 125-årsjubileum. Det blir en kombinerad familje- och idrottsdag med picknick, tipsrunda med idrottshistoriskt tema, med mera. Start och mål är i Skytteholmsparken, och man kan anmäla sig på plats.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Filtrera nyheter