Nyheter - Idrott & fritid

SM-finalen i badminton avgörs i Solnahallen

16 april 2015

Finalen i Svenska Badmintonligan 2015 avgörs på torsdag 16/4 i ett derby mellan Kista BMK och Fyrisfjädern. Det segrande laget får lyfta pokalen efter en enda avgörande matchkväll. Finalen består av sju delmatcher och börjar kl 18.30 i Solnahallen - biljetter säljs i luckan från kl 17.00. Finalen kan också följas utan kostnad via webben. Se badmintonförbundets hemsida för matchprogram och länkar.

Mingla med andra tonårsföräldrar

10 april 2015

Har du ett barn i tonåren? Känner du oro? Har du svårt att nå din tonåring? Eller har du positiva upplevelser som du vill dela med dig av till andra föräldrar? Då är du välkommen till Q-lans fritidsgård för att mingla med andra föräldrar, fritidsledare och en representant från Solna närpolis.

Välgörenhetskonsert för eboladrabbade i Liberia

23 mars 2015

Välkommen till en angelägen eftermiddag i Hagalunds kyrka, med fika, artistuppträdanden, körmusik och bildvisning från Liberia. Intäkterna går oavkortat till behövande i det eboladrabbade Liberia tack vare lokala sponsorer i Hagalund och artister som uppträder gratis. Uppträder gör Samson for President, Lars Bygdén, Mona & Jesper, Anna Yildrim och den fyrtio röster starka Ljuskören.

Dags att söka plats på fritidsklubb

9 mars 2015

Målsmän till solnaelever i tredje klass får i dagarna hem information och ansökningshandlingar till Solnas fritidsklubbar. Liksom fritidshemmen är fritidsklubbarna en del av den omsorg som barn är berättigade till enligt skollagen till och med tolv års ålder.

Is- och skridskosäsongen avslutas

3 mars 2015

I helgen avslutades sportlovet för solnaeleverna. Som vanligt innebär det också att Solna stad upphör med plogning av naturisar, mätning av istjocklek och konstfrysning av isbanor för allmänhetens åkning.

AIK Fotboll får pris för sitt värdegrundsarbete

25 februari 2015

Sedan 2012 ska alla bidragsberättigade solnaföreningar ha en plan för likabehandling. I år uppmärksammas solnaklubben AIK Fotboll för sitt arbete mot den machokultur som präglar delar av idrottsrörelsen, genom RFSU Stockholm som tilldelar klubben Eldsjälspokalen för initiativet Fotboll för alla.

Läckan på Bergshamra IP är lagad

16 januari 2015

Äntligen! Nu återstår dock en hel del arbete innan vi kan börja anlägga isbanan. Gräset ska läggas tillbaka, snön ska bort från planen, nödvändiga reparationer ska utföras, och 40 000 liter vätska ska tillbaka in i rörsystemet. Därefter kan isen börja läggas på - och i det skedet avgör inte minst väderleken hur fort det går. Temperatur, nederbörd, vind, luftfuktighet är faktorer som är avgörande. Håll koll på solna.se/driftstatus för senaste informationen.

"Bara" 600 rör kvar att kontrollera...

15 januari 2015

Under jul- och nyårshelgerna har arbetet fortsatt med att åtgärda läckan i rörsystemet som försenat isbanan på Bergshamra IP. Genom att blottlägga delar av rörsystemet och installera nya ventiler på vägen, letar man sig fram till läckan genom uteslutningsmetoden. Det finns mer än 1000 rör inbäddade under konstgräset, och i dagsläget återstår omkring hälften att felsöka.

Svenska Cupen på Skytteholms IP

14 januari 2015

Solna är i början av 2015 platsen för flera av landets mest intressanta fotbollsmatcher. Från januari till mars spelas elva matcher på högsta nationella nivå här, med lag från Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan.

Kylsystemet töms för att hitta läckan på Bergshamra IP

18 december 2014

En läcka i kylsystemet upptäcktes när isbanan skulle anläggas på Bergshamra IP inför vintersäsongen. Sedan dess har intensiv felsökning pågått. Både specialtränade hundar och tekniska instrument har använts i försöken att lokalisera läckan. Nu tömmer man hela systemet på vätska för att underlätta felsökningen.

Jullov

15 december 2014

Jullov! Och staden erbjuder som vanligt aktiviteter för olika åldrar under lovet, med öppethållande på våra anläggningar. Parker, fritidsklubbar, kvartersgårdar, fritidsgårdar, bibliotek, bad... De flesta är öppna som vanligt, en del till och med lite mer än vanligt. Det finns alltid något att göra!

Fortsatta problem med isen på Bergshamra IP

15 december 2014

Trots intensiv felsökning med flera företag inblandade kvarstår problemen med kylsystemet under konstgräset på Bergshamra IP. Läckan har inte gått att lokalisera med indirekta metoder. Nu planeras en tömning av hela systemet för att möjliggöra en mer noggrann undersökning. Kylsystemet består av en dryg mil rör som ligger med sex centimeters avstånd från varandra en bit under gräset och sandbädden. När vätskan är borta från rören blir det lättare att lokalisera läckan.

Vinter i Solna

30 december 2014

Klassiska vinteraktiviteter som att åka skridskor, bygga snögubbar och åka pulka kräver inget mer än vinterväder och vinterkläder. Men naturisarna är mycket osäkra. För stadens unga har vi också säkrat upp med annat om vädret skulle svika.

Allmänhetens skridskoåkning är igång på Ulriksdals IP

8 december 2014

Utebanan på Ulriksdals IP är frusen och öppen för allmänheten sedan 1 december. Från vecka 50 är också en av ishallarna tillgängliga på helger. Tiderna som gäller är vardagar 9.00-15.30 på uterinken och helger 12.00-14.30 både på uterinken och i ishall 2.

Bassängerna Vasalundshallen stängda för reparation

7 december 2014

Bassängerna Vasalundshallen är stängd för reparation. Under lördagen rasade akustikplattor ned i den stora bassängen och man inväntar arbete med att ta ner samtliga plattor.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 7 , Nästa

Filtrera nyheter