Nyheter - Idrott & fritid

Solna toppar statistiken för ungas idrottande

19 maj 2015

Dagens Nyheter rapporterade nyligen om ungas idrottande som bygger på en rapport från Centrum för idrottsforskning. Rapporten visar att aktiviteten i Solnas idrottsföreningar är högst i landet.

Solna erbjuder simskolor för tonåringar och unga funktionsnedsatta

19 maj 2015

Årets upplaga av sommarlovsprogrammet innehåller öppettider för hela sommaren och en mängd aktiviteter inom olika intresseområden, många av prova-på-karaktär och många helt avgiftsfria. De populära simskolorna för tonåringar och funktionsnedsatta ungdomar finns också med.

Sommarlovet närmar sig...

12 maj 2015

Det tryckta sommarprogrammet delades i början av maj ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor. Programfoldern finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna Centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format här på solna.se/sommarlov.

Hundratals basketungdomar till Solna under Kristi Himmelfärdshelgen

11 maj 2015

Under Kristi Himmelfärdshelgen invaderas Solna och Sundbyberg av nära 200 basketlag i åldrarna 10-20 år. Det är Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapen för ungdomslandslag som varje år lockar hit svenska, norska, finska, danska, isländska och baltiska basketklubbar. Solna Vikings och Duvbo IK Basket är arrangörer för de två tävlingarna, som spelas i ett tjugotal idrottshallar i Solna, Sundbyberg och Spånga, med Solnahallen och Vasalundshallen som huvudarenor.

Dags att anmäla sig till Prins Daniels lopp på Idrottens dag

11 maj 2015

Idrottens dag intar Hagaparken för tredje gången söndag 6 september i år. I år har Prins Daniels lopp plats för 1500 barn och unga, och anmälningsperioden har inletts. Även i år kan man också prova på mängder av olika idrotter i parken under hela dagen.

AIK möter Juventus och PSG

11 maj 2015

Fredag 15 maj invigs den femte upplagan av Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP. Under tre dagar kämpar ungdomar från Europas bästa fotbollsakademier om att få lyfta pokalen i den prestigefyllda turneringen.

Tre idrottsplatser rustas upp

7 maj 2015

Skytteholms IP får nytt konstgräs som är bättre anpassat för fotboll på elitnivå i Damallsvenskan, Superettan och Division 1. Konstgräset återanvänds för att uppgradera grusplanen på Huvudstafältet. Samtidigt avslutas en rad förbättringsåtgärder på Bergshamra IP.

SM-finalen i badminton avgörs i Solnahallen

16 april 2015

Finalen i Svenska Badmintonligan 2015 avgörs på torsdag 16/4 i ett derby mellan Kista BMK och Fyrisfjädern. Det segrande laget får lyfta pokalen efter en enda avgörande matchkväll. Finalen består av sju delmatcher och börjar kl 18.30 i Solnahallen - biljetter säljs i luckan från kl 17.00. Finalen kan också följas utan kostnad via webben. Se badmintonförbundets hemsida för matchprogram och länkar.

Mingla med andra tonårsföräldrar

10 april 2015

Har du ett barn i tonåren? Känner du oro? Har du svårt att nå din tonåring? Eller har du positiva upplevelser som du vill dela med dig av till andra föräldrar? Då är du välkommen till Q-lans fritidsgård för att mingla med andra föräldrar, fritidsledare och en representant från Solna närpolis.

Välgörenhetskonsert för eboladrabbade i Liberia

23 mars 2015

Välkommen till en angelägen eftermiddag i Hagalunds kyrka, med fika, artistuppträdanden, körmusik och bildvisning från Liberia. Intäkterna går oavkortat till behövande i det eboladrabbade Liberia tack vare lokala sponsorer i Hagalund och artister som uppträder gratis. Uppträder gör Samson for President, Lars Bygdén, Mona & Jesper, Anna Yildrim och den fyrtio röster starka Ljuskören.

Dags att söka plats på fritidsklubb

9 mars 2015

Målsmän till solnaelever i tredje klass får i dagarna hem information och ansökningshandlingar till Solnas fritidsklubbar. Liksom fritidshemmen är fritidsklubbarna en del av den omsorg som barn är berättigade till enligt skollagen till och med tolv års ålder.

Is- och skridskosäsongen avslutas

3 mars 2015

I helgen avslutades sportlovet för solnaeleverna. Som vanligt innebär det också att Solna stad upphör med plogning av naturisar, mätning av istjocklek och konstfrysning av isbanor för allmänhetens åkning.

AIK Fotboll får pris för sitt värdegrundsarbete

25 februari 2015

Sedan 2012 ska alla bidragsberättigade solnaföreningar ha en plan för likabehandling. I år uppmärksammas solnaklubben AIK Fotboll för sitt arbete mot den machokultur som präglar delar av idrottsrörelsen, genom RFSU Stockholm som tilldelar klubben Eldsjälspokalen för initiativet Fotboll för alla.

Läckan på Bergshamra IP är lagad

16 januari 2015

Äntligen! Nu återstår dock en hel del arbete innan vi kan börja anlägga isbanan. Gräset ska läggas tillbaka, snön ska bort från planen, nödvändiga reparationer ska utföras, och 40 000 liter vätska ska tillbaka in i rörsystemet. Därefter kan isen börja läggas på - och i det skedet avgör inte minst väderleken hur fort det går. Temperatur, nederbörd, vind, luftfuktighet är faktorer som är avgörande. Håll koll på solna.se/driftstatus för senaste informationen.

"Bara" 600 rör kvar att kontrollera...

15 januari 2015

Under jul- och nyårshelgerna har arbetet fortsatt med att åtgärda läckan i rörsystemet som försenat isbanan på Bergshamra IP. Genom att blottlägga delar av rörsystemet och installera nya ventiler på vägen, letar man sig fram till läckan genom uteslutningsmetoden. Det finns mer än 1000 rör inbäddade under konstgräset, och i dagsläget återstår omkring hälften att felsöka.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 8 , Nästa

Filtrera nyheter