Nyheter - Idrott & fritid

Prova på att stöpa ljus

2 december 2016

Prova på att stöpa ljus och fika för en billig penning (självkostnadspris). Alla intäkter går till välgörenhet. Och glöm att det är en fritidsgård - den här kvällen är alla åldrar välkomna!

NYA CHANSER ATT SE UTSTÄLLNINGEN! Skytteholmsparkens 1900-tal i fotoutställning

30 november 2016

Efter vernissagen har många efterfrågat fler chanser att se fotografierna. Skytteholmsparken visar dem därför igen de två återstående lördagarna i december. Välkommen in för en nostalgisk fika!

Ny driftentreprenör för baden från 1 april 2017

28 november 2016

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat anta bolaget FAIR Utveckling AB som entreprenör för kommunens tre badanläggningar: Vasalundshallen, Huvudstabadet och Svedenbadet.

SM-guld till AIK:s U16-pojkar

24 oktober 2016

Lördagens (22/9) final mot Elfsborg slutade med seger för solnaklubben, som nu kan kalla sig svenska mästare. Slutresultatet blev 4-2 (2-0 i halvtid) efter en match som dominerades hela vägen av AIK. Målskyttar blev Albin Mörfelt, Alexander Alp och William Dolkow.

Prova på rullstolstennis

19 oktober 2016

Lördag 22 oktober klockan 13-15 har du möjlighet att spela rullstolstennis med hjälp av några rutinerade spelare. Det är Solna Tennisklubb som bjuder in tillsammans med några av sina spelare, som är med och instruerar. Tennisstolar och rack finns att låna. Platsen är Solna Tenniscenter vid Sjövägen/Råsta strandväg.

AIK i nordiskt derby i UEFA Youth League

17 oktober 2016

När AIK:s U17-lag vann SM-slutspelet 2015, kvalificerade man sig till kvalspelet inför UEFA Youth League, ungdomslagens motsvarighet till Champions League och Euro League. På onsdag 19 oktober kl 18 spelas returmatchen mot norska Rosenborg BK på Skytteholms IP. Den första matchen på bortaplan slutade oavgjort. Vinst på onsdag innebär fortsatt hopp om spel i huvudturneringen.

Fritid för alla - temakväll om funktionshinder 26 oktober

19 oktober 2016

Välkommen till en temakväll med fokus på fritidsverksamheternas tillgänglighet i Solna. Stadens fritidsverksamheter ska välkomna alla, oavsett funktionsnedsättning. Hur ser det ut i Solna idag? Hur går vi vidare?

Friends Arena bakom Solnas topplacering som evenemangsstad

4 oktober 2016

När magasinet Sport & Affärer redovisar sin årliga rankning av landets idrottskommuner, hamnar Solna på tredje plats bland landets evenemangskommuner, slagen endast av storstäderna Stockholm och Göteborg. De många internationella idrottsevenemangen på Friends Arena väger tungt i motiveringen.

Efterlängtat "cykelsläpp" i Byparken

22 september 2016

Under sommaren har en grupp sommarjobbare arbetat med ett mindre trafikprojekt i Byparken vid Huvudsta centrum. Under handledning har ungdomarna ordnat vägnät, inklusive en rondell, hänvisningar för körriktning, avgränsningar för vägrenen i form av blomlådor, med mera. Ett parkeringsgarage har också byggts med verkstadsutrymme.

Sol och rörelse på Idrottens dag i Hagaparken

14 september 2016

Omkring 15 000 besökare tog del av utbudet under Idrottens dag. Nästan 1500 av dessa var barn i olika åldrar som deltog i Prins Daniels lopp, vilket är rekord i antal deltagare. I år erbjöd också rekordmånga föreningar och förbund besökarna att prova på deras idrotter.

Fem skridskoskolor att välja på i Solna

12 september 2016

Solna Konståkning, Ulriksdals SK, AIK hockey, AIK bandy och Skating & Dance Academy bedriver alla skridskoskolor. De flesta startar i september. Vilken av de fem man väljer brukar bero på vilken idrott man tror kan intressera barnen framöver.

Idrottens dag i Hagaparken lockar rekordmånga löpare och föreningar

6 september 2016

1500 löpare mellan sex och tolv år är nu anmälda till Prins Daniels lopp på söndag. Loppet är en del av Idrottens dag som i år arrangeras för fjärde gången på prinsens initiativ. Under dagen kan man också prova på 48 olika idrotter på de stora ytorna vid koppartälten.

Sista grusplanen har fått gräs

29 augusti 2016

Läroverkets bollplan vid Vasalundshallen var Solnas sista matchplan för fotboll som fortfarande hade grusunderlag. Nyligen kunde planens nya konstgräs invigas, sedan kultur- och fritidskommunalråd Peter Edholm fyllt i den sista linjen. Först ut att spela match på underlaget var AIK:s åttaåriga flickor, som nyligen mötte IK Frej.

Skytteholmsparkens dag

24 augusti 2016

Lördag 27 augusti kl 11-16 är det dags igen! Förutom den stora utomhusloppisen med 50 bord att fynda från, blir det livemusik och hoppborg samt möjlighet att prova på hjärt- och lungräddning och träffa lokala politiker. Caféet håller öppet och grillen är igång.

Konsert och filminspelning i Hagalund

22 augusti 2016

Freds Festival är en pop up-konsert i tält med band från Black Sheep. En dokumentärfilm med temat subkulturer kommer att spelas in under kvällen av Fred Balke, därav namnet Freds Festival.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Filtrera nyheter