Nyheter - Idrott & fritid

Finalen i UEFA Europa League 2017 spelas på Friends Arena

30 juni 2015

Finalen i UEFA Europa League 2017 kommer att spelas på Friends Arena den 24 maj 2017. Det beslutade UEFA:s exekutivkommitté vid sitt möte i Prag idag. Bakom arrangemanget står Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med värdstaden Stockholm, Friends Arena och Solna stad.

Persiska sommarfestivalen Tirgan på Huvudstafältet

29 juni 2015

På lördag 4 juli fylls Huvudstafältet i Solna av den persiska sommarfesten Tirgan. Det är en stor familjefest för alla, med exempelvis tivoli, uppträdanden, mat och tävlingar. Festen startar klockan 14 och håller på fram till klockan 21.

Maxtaxa gäller även fritidsklubb från 1 september 2015

24 juni 2015

Reglerna för maxtaxa inom barn- och utbildningsnämndens inskrivna fritidsverksamhet, fritidshem för barn f-åk3, ska gälla även för den inskrivna fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsnämnden, fritidsklubb för barn från åk 4-5.

Fel pris på Sommarkortet

15 juni 2015

Baden i Solna drivs av entreprenören Medley AB på uppdrag av staden. Den 20 maj genomförde Medley en planerad prisjustering för det så kallade Sommarkortet. Prisjusteringen skulle inte ha genomförts för baden i Solna, vilket ändå skedde. De som köpt kortet till för högt pris kommer att kompenseras.

Midsommar på Överjärva gård

15 juni 2015

Välkommen till Överjärva gård för att fira traditionell midsommar i en klassisk kulturmiljö, med blomkransar, musik, danslekar, resning av stången, med mera. Bilen lämnar man helst hemma.

50 saker att göra för dig som har sommarlov

12 juni 2015

Sommarprogrammet för Solnas barn och unga är fullt av erbjudanden inom idrott, skapande, dans, med mera - och det mesta är gratis. En fikastund med boktips från biblioteken till exempel? Eller pardans, eller street dance, eller teckning, eller friidrott, eller...

Skolavslutningstider!

9 juni 2015

Det här är veckan då gator och parker fylls av glada barn och ungdomar som släppts ut till ett efterlängtat sommarlov. Staden passar på att gratulera alla nybakade studenter som springer ut under tisdagen. Grundskoleeleverna bjuds som vanligt på en ordentlig avslutningsfest i Skytteholmsparken på torsdag.

Här kan du bada utomhus i sommar!

5 juni 2015

Det finns två utomhusbassänger i Solna: Huvudstabadet och Svedenbadet. Utöver dessa så finns även plaskdammar för stadens yngre invånare. I Skytteholmsparken är plaskdammen nyrenoverad inför årets badsäsong.

Skolavslutningsfest i Skytteholmsparken

4 juni 2015

Torsdag 11 juni har solnaskolorna avslutning. Därefter är alla välkomna till det traditionsenliga avslutningsfesten i Skytteholmsparken. Här finns aktiviteter för alla som inleder sommarlovet denna dag.

Minnet av OS-legenden har fått sin plats

3 juni 2015

Vid olympiaden i Stockholm 1912 var den portugisiske maratonlöparen Francisco Lázaro landets stolthet och han var favorittippad att vinna. Men på tredje milen, vid Mellanjärva gård, avled han till följd av värmeslag.

Barnens egen bokklubb gör det roligt att läsa

26 maj 2015

På Q-lans fritidsklubb samlas en grupp barn regelbundet för att läsa, diskutera och recensera böcker. I sin egen bokklubb får de tips av varandra och läsningen blir roligare. Med bokklubbens pimpade bokvagn vill de också sprida läsintresset till kompisarna.

Solna toppar statistiken för ungas idrottande

19 maj 2015

Dagens Nyheter rapporterade nyligen om ungas idrottande som bygger på en rapport från Centrum för idrottsforskning. Rapporten visar att aktiviteten i Solnas idrottsföreningar är högst i landet.

Solna erbjuder simskolor för tonåringar och unga funktionsnedsatta

19 maj 2015

Årets upplaga av sommarlovsprogrammet innehåller öppettider för hela sommaren och en mängd aktiviteter inom olika intresseområden, många av prova-på-karaktär och många helt avgiftsfria. De populära simskolorna för tonåringar och funktionsnedsatta ungdomar finns också med.

Sommarlovet närmar sig...

12 maj 2015

Det tryckta sommarprogrammet delades i början av maj ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor. Programfoldern finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna Centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format här på solna.se/sommarlov.

Hundratals basketungdomar till Solna under Kristi Himmelfärdshelgen

11 maj 2015

Under Kristi Himmelfärdshelgen invaderas Solna och Sundbyberg av nära 200 basketlag i åldrarna 10-20 år. Det är Spirare Basket Cup och Nordiska Mästerskapen för ungdomslandslag som varje år lockar hit svenska, norska, finska, danska, isländska och baltiska basketklubbar. Solna Vikings och Duvbo IK Basket är arrangörer för de två tävlingarna, som spelas i ett tjugotal idrottshallar i Solna, Sundbyberg och Spånga, med Solnahallen och Vasalundshallen som huvudarenor.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 9 , Nästa

Filtrera nyheter