Nyheter - Idrott & fritid

Utegymmet vid Råstasjön vandaliserat

23 maj 2017

Staden har fått in flera rapporter om att utegymmet vid Råstasjön har utsatts för skadegörelse. Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att utvärdera skadorna inom kort.

Fritidsverksamheten utvecklar insatserna för nyanlända ungdomar

15 maj 2017

Solnas ungdomsverksamheter har länge varit uppskattade och nödvändiga platser för nyanlända ungdomar under deras första tid i Sverige. För denna grupp, som löper ökad risk för psykisk ohälsa inför en osäker framtid, finns ett behov av konkreta verksamheter att fokusera på.

Driftstörningar i passagesystemet till hallar och gymnastiksalar

27 mars 2017

Passagesystemet till stadens gymnastiksalar och idrottshallar har haft driftstörningar i helgen. Arbete pågår med felsökning och åtgärder. På sidan solna.se/driftstatus uppdaterar vi löpande hur arbetet fortskrider. Frågor som uppstår på grund av störningarna hänvisas till bokningen@solna.se.

Fritidsledare cyklar för miljön

23 mars 2017

Alla fritidsklubbar, tonårsanläggningar och bemannade parklekar i Solna har försetts med cyklar som personalen kan använda. Det är en av flera långsiktiga insatser för miljön som genomförts av fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsförvaltningen.

Bli en del av årets största idrottshändelse

28 februari 2017

Under en vecka i maj står Solna och Stockholm värd för det näst största fotbollsevenemanget i Europa den här säsongen. Finalen i Europa League, som spelas på Friends Arena 24 maj, är den största internationella fotbollshändelse som Sverige kan arrangera som egen nation. Som volontär kan du uppleva det från insidan.

Gamla och nya solnaungdomar träffas genom Project X

24 januari 2017

Solnabor i åldrarna 13-22 år får nu möjlighet att lära känna nya vänner med en annan bakgrund än deras egen. Nyanlända ungdomar matchas med etablerade unga solnabor i Project X, som ger möjlighet att umgås, testa aktiviteter tillsammans och kanske bli vänner. Deltagande i projektet är kostnadsfritt.

Uppgradering av idrottens bokningssystem Interbook

16 januari 2017

Under tiden 16-18 januari går det inte att göra nya bokningar av fotbollsplaner och sporthallar i Solna. Bokningssystemet Interbook uppgraderas och ersätts av det nya bokningssystemet Interbook Go!. Det nya systemet tas i drift torsdag 19 januari.

Prova på att stöpa ljus

12 januari 2017

Prova på att stöpa ljus och fika för en billig penning (självkostnadspris). Alla intäkter går till välgörenhet. Och glöm att det är en fritidsgård - den här kvällen är alla åldrar välkomna!

Allmänhetens åkning på isbanor under trettonhelgen

19 januari 2017

På idrottsanläggningarna har vaktmästarna jobbat hårt efter veckans snöväder för att ploga och spola isarna inför helgen. Utifrån rådande väderförutsättningar planerar vi från idag, torsdag 5 januari till och med söndag 8 januari, att hålla utökade istider för allmänhetens åkning.


Tre luciaevenemang med något för alla

13 december 2016

I helgen har Solnas unga inte mindre än tre luciaarrangemang att se fram emot, vart och ett med sitt eget tema: på fredag en konsertkväll med Bob Dylan-tema; på lördag dels en kväll med fysiska utmaningar för de sportiga, dels en heldag med brädspel, tevespel och rollspel, inklusive möjligheten att delta i ett LAN med sin egen dator. En mångsidig solnaungdom hinner faktiskt vara med på alla tre.

Lucia i Solna

12 december 2016

Luciadagen firas på olika sätt på flera platser i Solna den 13 december. Här får du några tips om var Staffan stalledräng, ridande Lucia och de andra dyker upp och lyser upp decembermörkret.

NYA CHANSER ATT SE UTSTÄLLNINGEN! Skytteholmsparkens 1900-tal i fotoutställning

30 november 2016

Efter vernissagen har många efterfrågat fler chanser att se fotografierna. Skytteholmsparken visar dem därför igen de två återstående lördagarna i december. Välkommen in för en nostalgisk fika!

SM-guld till AIK:s U16-pojkar

24 oktober 2016

Lördagens (22/9) final mot Elfsborg slutade med seger för solnaklubben, som nu kan kalla sig svenska mästare. Slutresultatet blev 4-2 (2-0 i halvtid) efter en match som dominerades hela vägen av AIK. Målskyttar blev Albin Mörfelt, Alexander Alp och William Dolkow.

Prova på rullstolstennis

19 oktober 2016

Lördag 22 oktober klockan 13-15 har du möjlighet att spela rullstolstennis med hjälp av några rutinerade spelare. Det är Solna Tennisklubb som bjuder in tillsammans med några av sina spelare, som är med och instruerar. Tennisstolar och rack finns att låna. Platsen är Solna Tenniscenter vid Sjövägen/Råsta strandväg.

AIK i nordiskt derby i UEFA Youth League

17 oktober 2016

När AIK:s U17-lag vann SM-slutspelet 2015, kvalificerade man sig till kvalspelet inför UEFA Youth League, ungdomslagens motsvarighet till Champions League och Euro League. På onsdag 19 oktober kl 18 spelas returmatchen mot norska Rosenborg BK på Skytteholms IP. Den första matchen på bortaplan slutade oavgjort. Vinst på onsdag innebär fortsatt hopp om spel i huvudturneringen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa

Filtrera nyheter