Nyheter - Idrott & fritid

Nu startar PRISMA, ett HBTQ-forum för unga

26 november 2015

PRISMA riktar sig till ungdomar i åldern 14-20 år som är nyfikna på HBTQ-frågor. Syftet är att skapa ett forum för ökad medvetenhet och etablera en trygg och kreativ mötesplats som drivs av orädda och kunniga förebilder. Fyra inledande träffar på Black Sheep är inbokade, där unga bland annat får träffa inspirerande förebilder.

Black Sheeps nya lokaler officiellt invigda

25 november 2015

Äntligen var det dags för den officiella invigningen efter flytten från Stenbackaskolan i Huvudsta till Gelbgjutarevägen 7 i Hagalund. Black Sheep, som redan har kunnat boa in sig i de nya lokalerna sedan några månader, visade upp alla nyheter och försåg samtidigt invigningsgästerna med en dos av sin imponerande historia.

UnCUT utvecklar unga filmare

20 november 2015

UnCUT - Ung Filmproduktion, filmverksamheten på Solna Ungdomscafé, erbjuder avgiftsfria seminarier för unga som vill utveckla sitt filmkunnande. Två heldagsseminarier och en inspirationskväll genomfördes nyligen - och det kommer mer redan i december.

Prova-på-dag och tävlingar i handikappidrott

29 oktober 2015

Abrahamsdagen är ett tillfälle för alla som vill att prova på olika handikappidrotter i Solnahallen på höstlovet. I Solnahallen avgörs i helgen också två av idrotterna i Stockholm Paragames, tävlingen som tagit över stafettpinnen från Solnaspelen med anor från 1950-talet.

Solna topprankad som evenemangsstad

6 oktober 2015

Tidningen Sport & Affärer placerar Solna på tredje plats när man rankar Sveriges främsta evenemangsstäder. Genomgången visar också att Solna behåller sin position som en av landets bästa idrottskommuner.

Höstfest på Q-lans fritidsgård

2 september 2015

Fredag 4 september börjar fredagsmyset kl 16 och pågår till kl 20. Platsen är Q-lans fritidsgård (Bergshamra skolgård), där det blir klättervägg, book crossing, hoppborg, ansiktsmålning, cykelfixande, med mera. Caféet är öppet med soppa, asiatiskt, korv, kaffe och läsk.

Skytteholmsparkens dag

2 september 2015

Lördag 5 september dukar Skytteholmsparken upp 50 loppisbord att fynda från. I parken bjuds också på underhållning av unga solnamusiker samt aktiviteter som speed shooting, tröjtryckning, med mera. Caféet är öppet och grillen är igång!

Hitta dina nya favoritidrotter på Idrottens dag

31 augusti 2015

Söndag 6 september arrangeras Idrottens dag i Hagaparken för tredje året i rad. Tusentals barn, ungdomar och vuxna tar chansen att prova på ett femtiotal olika sporter samt springa Prins Daniels lopp och Hagaloppet. Är det nu på söndag som du eller ditt barn hittar sin nya favoritidrott?

Lediga tider i Solnahallen

28 augusti 2015

Solnahallen kan erbjuda tider både på vardagar (morgon- och dagtider) samt vissa lördagar. Både privatpersoner, företag och föreningar är välkomna att höra av sig - ring 08-514 200 50. Solnahallen är Solnas huvudarena för inomhusidrott och används även till konserter, mässor, företagsevenemang och konferenser.

AIK:s unga mästare hyllas för EM-gulden

20 augusti 2015

Flera spelare i AIK:s dam- och herrlag var med när Sverige blev europamästare i i klasserna F19 och U21 i sommar. Solna stad uppmärksammar deras insatser som en del av festligheterna inför lördagens match i Damallsvenskan mellan AIK och Umeå.

Solnas tält lockade på ungdomsfestivalen

19 augusti 2015

Solna stads ungdomsverksamheter var på plats under ungdomsfestivalen We Are Stockholm i Kungsträdgården under sommarlovets sista vecka. I ett fantasifullt tält bjöd man på information, uppträdanden och verksamheter under parollen "We Are Solna".

Många chanser att se fotboll i Solna under augusti

4 augusti 2015

Augusti är en bra månad för dig som gillar fotboll. I Solna spelas matcher i såväl Superettan som Allsvenskan för både damer och herrar. Dessutom gästar "Veckans match" Solna där du bland annat har chans att utmana dina favoritspelare i AIK och AFC United i olika aktiviteter.

Finalen i UEFA Europa League 2017 spelas på Friends Arena

30 juni 2015

Finalen i UEFA Europa League 2017 kommer att spelas på Friends Arena den 24 maj 2017. Det beslutade UEFA:s exekutivkommitté vid sitt möte i Prag idag. Bakom arrangemanget står Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med värdstaden Stockholm, Friends Arena och Solna stad.

Persiska sommarfestivalen Tirgan på Huvudstafältet

29 juni 2015

På lördag 4 juli fylls Huvudstafältet i Solna av den persiska sommarfesten Tirgan. Det är en stor familjefest för alla, med exempelvis tivoli, uppträdanden, mat och tävlingar. Festen startar klockan 14 och håller på fram till klockan 21.

Maxtaxa gäller även fritidsklubb från 1 september 2015

24 juni 2015

Reglerna för maxtaxa inom barn- och utbildningsnämndens inskrivna fritidsverksamhet, fritidshem för barn f-åk3, ska gälla även för den inskrivna fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsnämnden, fritidsklubb för barn från åk 4-5.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 9 , Nästa

Filtrera nyheter