Nyheter - Idrott & fritid

Solna stod värd för nordisk-baltisk konferens om ungdomsfrågor

15 november 2017

Under två dagar diskuterade representanter från de nordiska och baltiska länderna ungdomars behov av information och rådgivning för att ta tillvara på sina möjligheter och rättigheter som EU-medborgare.

Mer helgtider till allmänhetens åkning

14 november 2017

Allmänhetens åkning är igång i den nya tredje ishallen på Ulriksdals IP och på Bergshamra IP. Tiderna ligger på helgerna, när de flesta har möjlighet att utnyttja dem. Naturisarna på Råstasjön och Brunnsviken låter däremot vänta på sig.

Full fart på rinken när Solnas nya ishall invigdes

6 november 2017

Den nybyggda tredje ishallen på Ulriksdals IP, efterlängtad av många, invigdes söndag 5 november. Uppvisningar i konståkning, ringette och ishockey stod på programmet, liksom invigningstal och gratis fika. Dagen avslutades med ett antal timmar fri åkning för allmänheten.

Massor att göra på höstlovet

26 oktober 2017

Vecka 44 går eleverna i Solnas skolor på höstlov. Fritidsverksamheten och biblioteken erbjuder som vanligt en mängd aktiviteter för stadens barn och unga, samt mötesplatser för de som bara vill njuta av lovet utan att göra något särskilt.

Solna och Stockholm vill arrangera UEFA EURO 2020

10 oktober 2017

Solna stad och Stockholms stad har gemensamt bestämt att ställa sig bakom Svenska fotbollförbundets ansökan om att vara värdstad för matcher under EM i Fotboll 2020. Matcherna är tänkta att spelas på Friends Arena i Solna som möter UEFA:s kapacitetskrav om 50 000 sittplatser.

Solna landets tredje främsta idrottskommun

2 oktober 2017

Solna placerade sig på tredje plats totalt när den årliga rankingen av Sveriges främsta idrottskommuner presenterades. Solna blev trea också i kategorin Elitidrott. "I Solna hade vi anledning att känna oss som vinnare redan innan pristagarna presenterades eftersom vi, som enda kommun någonsin, nominerats i samtliga fyra kategorier", säger kultur- och fritidskommunalrådet Peter Edholm.

Fotboll och fest när Skytteholms IP firade 50 år

29 september 2017

Förutom jubileumstal och festligheter runt planen, spelades matcher av både knattar, A-lag och U19-spelare under dagen. Skytteholms IP går därmed in i sitt andra halvsekel som idrottsplats, och lär fortsätta vara en av Solnas mest besökta och utnyttjade anläggningar.

Fira "Skyttans" 50-årsjubileum, lördag 23 september.

14 september 2017

I september 1967 invigdes Skytteholms IP - "Skyttan" i folkmun - och har sedan dess genomgått utbyggnader, reduktioner, ombyggnader och omdisponeringar genom fem årtionden. Lördag 23 september firar vi 50-åringen med fri entré till ett antal fotbollsmatcher och aktiviteter för stora och små. Samtidigt invigs det nya konstgräset.

Stormatch på Friends omsatte 290 miljoner

13 september 2017

Den 24 maj i år möttes Ajax och Manchester United i finalen av UEFA Europa League 2017 på Friends Arena. Med 180 miljoner tv-tittare och 46 961 besökare var finalen det största fotbollsevenemanget som Sverige som ensam nation kan arrangera och kan beskrivas som ett mästerskap på en dag. Nu visar en ny rapport att arrangemanget även var ekonomiskt framgångsrikt. Totalt omsatte finalen 290 miljoner i turistekonomisk omsättning.

Publikrekord för femte upplagan av Idrottens dag i Hagaparken

13 september 2017

Omkring 17 000 besökare lär ha tagit del av något eller allt av det som idrottsdagen bjöd på: Prins Daniels lopp, program och intervjuer från scenen, Hagaloppet, samt framför allt möjligheten att prova på inte mindre än 56 olika sporter. Vädret drog också sitt strå till stacken, med växlande molnighet och lagom temperatur för en dag i det fria.

Idrottens dag - prova över 50 idrotter

7 september 2017

Söndag 10 september fylls Hagaparken återigen av vikter, motorer, frisbees, bollar, klubbor, gymnastikmattor, hästar, isar... Och många tusen som tar chansen att prova på de över 50 olika idrotterna som är representerade. Nytt för i år är bland annat flera sporter för funktionsnedsatta, och att vuxna är särskilt välkomna att idrotta tillsammans med sina barn.

Nytt konstgräs på två fotbollsplaner

23 augusti 2017

När publikarenan på Skytteholms IP får nytt konstgräs innebär det förbättringar för både fotbollen och miljön. Gräset återanvänds på Råstasjöns IP som därmed också får ett lyft.

Huvudstabadet firar 50-årsjubileum

17 augusti 2017

Huvudstabadet invigdes i juli 1967. 50 år har gått från dåtidens plastbalja med renat vatten ute i Ulvsundasjön som enbart värmdes av solen och en mindre barnbassäng på land, till dagens uppvärmda 50-metersbassäng och en pool för barnen. Välkomna att fira 50-åringen den 19 augusti!

Gott om aktiviteter i sommarsolna

7 juli 2017

Det råder ingen brist på aktiviteter i Solna under sommaren, varken för stora eller små. Hela sommaren finns till exempel möjligheten att delta i gratis zumbapass i Skytteholmsparken och lyssna på kvällsmusik vid Huvudsta gamla slott.

Idrottens dag med Prins Daniels lopp

29 juni 2017

Sensommarens stora frilufts- och idrottshändelse närmar sig. Söndag 10 september är det dags för Idrottens dag i Hagaparken. Över tusen 6-12-åringar springer Prins Daniels lopp, barn och vuxna kan prova på massor av idrotter, och den som är 13 år och äldre kan delta i Hagaloppet.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa

Filtrera nyheter