Nyheter - Idrott & fritid

Höstfest på Q-lans fritidsgård

2 september 2015

Fredag 4 september börjar fredagsmyset kl 16 och pågår till kl 20. Platsen är Q-lans fritidsgård (Bergshamra skolgård), där det blir klättervägg, book crossing, hoppborg, ansiktsmålning, cykelfixande, med mera. Caféet är öppet med soppa, asiatiskt, korv, kaffe och läsk.

Skytteholmsparkens dag

2 september 2015

Lördag 5 september dukar Skytteholmsparken upp 50 loppisbord att fynda från. I parken bjuds också på underhållning av unga solnamusiker samt aktiviteter som speed shooting, tröjtryckning, med mera. Caféet är öppet och grillen är igång!

Hitta dina nya favoritidrotter på Idrottens dag

31 augusti 2015

Söndag 6 september arrangeras Idrottens dag i Hagaparken för tredje året i rad. Tusentals barn, ungdomar och vuxna tar chansen att prova på ett femtiotal olika sporter samt springa Prins Daniels lopp och Hagaloppet. Är det nu på söndag som du eller ditt barn hittar sin nya favoritidrott?

Lediga tider i Solnahallen

28 augusti 2015

Solnahallen kan erbjuda tider både på vardagar (morgon- och dagtider) samt vissa lördagar. Både privatpersoner, företag och föreningar är välkomna att höra av sig - ring 08-514 200 50. Solnahallen är Solnas huvudarena för inomhusidrott och används även till konserter, mässor, företagsevenemang och konferenser.

AIK:s unga mästare hyllas för EM-gulden

20 augusti 2015

Flera spelare i AIK:s dam- och herrlag var med när Sverige blev europamästare i i klasserna F19 och U21 i sommar. Solna stad uppmärksammar deras insatser som en del av festligheterna inför lördagens match i Damallsvenskan mellan AIK och Umeå.

Solnas tält lockade på ungdomsfestivalen

19 augusti 2015

Solna stads ungdomsverksamheter var på plats under ungdomsfestivalen We Are Stockholm i Kungsträdgården under sommarlovets sista vecka. I ett fantasifullt tält bjöd man på information, uppträdanden och verksamheter under parollen "We Are Solna".

Många chanser att se fotboll i Solna under augusti

4 augusti 2015

Augusti är en bra månad för dig som gillar fotboll. I Solna spelas matcher i såväl Superettan som Allsvenskan för både damer och herrar. Dessutom gästar "Veckans match" Solna där du bland annat har chans att utmana dina favoritspelare i AIK och AFC United i olika aktiviteter.

Finalen i UEFA Europa League 2017 spelas på Friends Arena

30 juni 2015

Finalen i UEFA Europa League 2017 kommer att spelas på Friends Arena den 24 maj 2017. Det beslutade UEFA:s exekutivkommitté vid sitt möte i Prag idag. Bakom arrangemanget står Svenska Fotbollsförbundet tillsammans med värdstaden Stockholm, Friends Arena och Solna stad.

Persiska sommarfestivalen Tirgan på Huvudstafältet

29 juni 2015

På lördag 4 juli fylls Huvudstafältet i Solna av den persiska sommarfesten Tirgan. Det är en stor familjefest för alla, med exempelvis tivoli, uppträdanden, mat och tävlingar. Festen startar klockan 14 och håller på fram till klockan 21.

Maxtaxa gäller även fritidsklubb från 1 september 2015

24 juni 2015

Reglerna för maxtaxa inom barn- och utbildningsnämndens inskrivna fritidsverksamhet, fritidshem för barn f-åk3, ska gälla även för den inskrivna fritidsverksamheten inom kultur- och fritidsnämnden, fritidsklubb för barn från åk 4-5.

Fel pris på Sommarkortet

15 juni 2015

Baden i Solna drivs av entreprenören Medley AB på uppdrag av staden. Den 20 maj genomförde Medley en planerad prisjustering för det så kallade Sommarkortet. Prisjusteringen skulle inte ha genomförts för baden i Solna, vilket ändå skedde. De som köpt kortet till för högt pris kommer att kompenseras.

Midsommar på Överjärva gård

15 juni 2015

Välkommen till Överjärva gård för att fira traditionell midsommar i en klassisk kulturmiljö, med blomkransar, musik, danslekar, resning av stången, med mera. Bilen lämnar man helst hemma.

50 saker att göra för dig som har sommarlov

12 juni 2015

Sommarprogrammet för Solnas barn och unga är fullt av erbjudanden inom idrott, skapande, dans, med mera - och det mesta är gratis. En fikastund med boktips från biblioteken till exempel? Eller pardans, eller street dance, eller teckning, eller friidrott, eller...

Skolavslutningstider!

9 juni 2015

Det här är veckan då gator och parker fylls av glada barn och ungdomar som släppts ut till ett efterlängtat sommarlov. Staden passar på att gratulera alla nybakade studenter som springer ut under tisdagen. Grundskoleeleverna bjuds som vanligt på en ordentlig avslutningsfest i Skytteholmsparken på torsdag.

Här kan du bada utomhus i sommar!

5 juni 2015

Det finns två utomhusbassänger i Solna: Huvudstabadet och Svedenbadet. Utöver dessa så finns även plaskdammar för stadens yngre invånare. I Skytteholmsparken är plaskdammen nyrenoverad inför årets badsäsong.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 9 , Nästa

Filtrera nyheter