Skytteholms IP

Skytteholms IP, ett stenkast från Råsunda Fotbollstadion, är hemmaplan för både AIK:s allsvenska damlag och Vasalunds herrar i Superettan. De senaste åren har S:t Erikscupens finaler avgjorts här, och Skytteholms IP är ett viktigt nav i regionens barn- och ungdomsfotboll.

På Skytteholms IP finns tre 11-mannaplaner och en 7-mannaplan, alla med uppvärmt konstgräs. Uppvärmningen möjliggör maximalt utnyttjande av anläggningen året runt. Elitspelarna har därmed fått förbättrade träningsmöjligheter, och klubbarna vittnar om hur viktig "konstgräseffekten" varit för spelarnas utveckling. På samma sätt har skolor kunnat bedriva idrottsundervisning här, inte minst för sina profilklasser i bland annat fotboll. Antalet träningstimmar för stadens ungdomsspelare har också utökats dramatiskt tack vare det uppvärmda konstgräset.

A-plan

A-planen är Skytteholms IP:s huvudarena, där de mest publikdragande matcherna i damallsvenskan och Superettan spelas. Huvudläktaren har en publikkapacitet på drygt 1000 personer, och gästläktaren har plats för cirka 300 stående.

A-planen rustades för damallsvenskans krav när AIK:s damer tog klivet dit efter säsongen 2007. Inför 2009 års säsong uppgraderas anläggningen ytterligare, som ett resultat av att Vasalunds herrar gick upp i Superettan efter säsongen 2008. Under sommaren 2009 har konstgräset bytts ut till en senare generation, och det gamla gräset flyttats till Råsunda IP, som länge varit i behov av renovering. Service och utrymmen för spelare, funktionärer, press och publik har också förbättrats på flera punkter, liksom den allmänna säkerhetsnivån på arenan.

B- och C-planerna

B-planen var den första av Skytteholms planer att anläggas med uppvärmt konstgräs. C-planen fick sitt konstgräs först 2007, men då av en senare generation. Dessa planer är för 11-mannaspel, eller för två 7-mannaplaner. C-planen är utförligare markerad och linjerad, för ökad flexibilitet vid exempelvis turneringar med 5-mannalag.

D-plan

D-planen är 7-mannaplanen intill A-planen, som huvudsakligen används för träning.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Kontakt

Skytteholms IP

Kultur- och fritidsförvaltningen

08-27 56 95

stefa­n.car­ebo@solna.se

Besöksadress

Huvudstagatan 2

Skicka meddelande till Skytteholms IP