Solnabowlen

Solnabowlen är den nya skateboardanläggningen i Solna, som har blivit verklighet tack vare ett flerårigt samarbete mellan Solna stads ungdomscoach, fritidsledare och tjänstemän, en vuxen skejtentusiast, samt - inte minst - ett stort antal ungdomar som engagerat sig för att kunna utöva sin sport.

"Skejt-projektet", som det kallades inledningsvis, kom till sedan några fritidsledare och ungdomscoachen, fångat upp ett stort intresse bland besökarna på Solna UngdomsCafé och Black Sheep. Då en vuxen entusiast också visade sig villig att arbeta för projektet tillsammans med ungdomarna, sökte man pengar från Arvsfonden. Arvsfonden beviljade medel till ett treårigt projekt.

I ett första steg byggde man om ett klassrum i gamla nerlagda Stenbackaskolan till en liten skejtpark i miniatyr, som blev flitigt utnyttjad. Nästa steg var att flytta verksamheten till de gamla industrilokalerna på Kruthusbacken, och där bygga en ordentlig så kallad bowl (en skålformad ramp). Solnabowlen, som den nya anläggningen nu heter, kunde invigas på vintern 2008, och har sedan dess fortsatt förfinas och byggas ut. Bland annat har en mikroramp tillkommit, och ingången har kompletterats med en ny trappa.

I samma veva bildades en ny skejtsektion inom Kamratföreningen Blue Hill, som numera har ansvaret för att driva verksamheten. Solnabowlen har en egen hemsida, där du hittar mer information. Du kan också höra av dig till ungdomscoachen Jocke Theodoridis med frågor om Solnabowlen.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Kontakt

Tina Wallgård

Enhetschef

08-734 22 01

Skicka meddelande till Tina Wallgård

Relaterade länkar