Föreningar

Solna har ett rikt föreningsliv med över 200 olika föreningar inom en mängd olika intresseområden, allt från schackklubb och lokala pensionärsföreningar till konstnärsföreningar, ridklubbar, studieförbund och olika intresseföreningar.

Hitta föreningar i Solnas föreningsregister

I stadens föreningsregister Interbook finns kontaktuppgifter till samtliga föreningar som är registrerade i Solna. I registret kan du söka efter aktiviteter du är intresserad av eller söka efter vilka föreningar som finns i området där du bor. Där står det också vem du ska kontakta för att få veta mer.

En förening innebär ansvar

En förening är en samling människor som i organiserad form bedriver verksamhet utifrån gemensamma intressen. När man startar en förening bör man vara medveten om att det medför en del ansvar. Föreningen blir en juridisk person som med sina tillgångar ansvarar för sina förbindelser och åtaganden.

Hur startar man en förening?

Om du vill starta en förening behöver du gå igenom vissa steg för att bilda föreningen och bli berättigad till föreningsbidrag genom Solna stads kultur- och fritidsförvaltning. Du är alltid välkommen att diskutera föreningsfrågor med oss för att få tips och råd om vad som passar bäst för just din situation.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia