Bada utomhus

Det finns två utomhusbassänger i Solna: Huvudstabadet och Svedenbadet. Plaskdammarna i Hagalundsparken och Skytteholmsparken är också igång. Välkomna att plaska!


Plaskdammen i Skytteholmsparken.

De två utomhusbassängerna drivs av entreprenören BeFair AB på uppdrag av Solna stad. Information om öppettider, priser med mera finns på entreprenörens hemsida.

Huvudstabadet

Huvudstabadet ligger vid Huvudsta strand, nedanför Hufvudsta Ridskola.

Huvudstabadet öppnar lördag 20 maj inför sommaren 2017 och är öppet till 3 september.

Huvudstabadet har en tempererad 50-metersbassäng med sex banor. Bassängen har en grundare del vid sitt ena hörn. Strax intill finns också en barnbassäng. På området finns en servering.

Svedenbadet

Svedenbadet ligger nära vattentornet i Bergshamra, nedanför Bergshamraskolan och Bergshamraparken.

Svedenbadet öppnar lördag 20 maj inför sommaren 2017 och är öppet till 3 september.

Svedenbadet har en tempererad 25-metersbassäng och en barnbassäng. På området finns en servering.

Plaskdammar

2015 rustades plaskdammen i Skytteholmsparken upp, vilket resulterat i att den blivit mer barnvänlig och nu har möjlighet till uppvärmning. Vid plaskdammen finns också två toaletter, varav en är handikappanpassad och utrustad med ett skötbord. Det finns också en plaskdamm i Hagalundsparken.

Båda plaskdammarna är påfyllda med vatten sedan mitten av maj 2017.

Andra populära badplatser

Runt Brunnsviken och längs Huvudsta strand finns flera naturliga platser som är omtyckta för utebad. Här badar du på egen risk. Solna stad ansvarar inte för vattenkvaliteten och säkerheten vid dessa platser.

Dela: