Idrott & fritid

Sommarlovsprogrammet - det finns alltid något att göra!

Det tryckta sommarlovsprogrammet delas ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor i slutet av vecka 22. Programmet finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format härifrån: solna.se/sommarlov. Här finns också eventuella sena tillägg och korrigeringar till programmet.

 • Biblioteket flyttar ut

  Veckorna 32 och 33 är du välkommen till sommarbiblioteket. Bokvagnen rullar då ut måndag-torsdag kl 13-15, först i parker och lekplatser runtom i Bergshamra (vecka 32) och sedan i Skytteholmsparken (vecka 33). Här kan du låna böcker, få ett boktips eller kanske lyssna på en saga. Vid dåligt väder är du välkommen att besöka oss inne på biblioteken i stället.

 • Spela tennis utomhus i sommar

  Ni har väl inte missat att det finns två utomhusbanor för tennis på Bergshamra IP? Banorna ligger på idrottsplatsens övre del. Banorna används bland annat av Solna Tennisklubb, men vem som helst kan söka lediga tider via bokningssystemet Interbook Go.

 • Två premiärer på Augustendalsteatern

  Friluftsteatern i Augustendal är en sommartradition man inte får missa. I år spelas Astrid Lindgrenklassikern Rasmus på luffen och det komiska skärgårdsdramat Halte Lena och vindögde Per. Biljettförsäljningen är i full gång - säkra era platser!

 • Parkteatern kommer till Skytteholmsparken

  Beyoncé och boxning blandas i en explosiv föreställning skapad av det 23-åriga stjärnskottet Maria Nohra. En komisk och känsloladdad monolog om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Om kärleken till en mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

 • Idrottens dag med Prins Daniels lopp

  Sensommarens stora frilufts- och idrottshändelse närmar sig. Söndag 10 september är det dags för Idrottens dag i Hagaparken. Över tusen 6-12-åringar springer Prins Daniels lopp, barn och vuxna kan prova på massor av idrotter, och den som är 13 år och äldre kan delta i Hagaloppet.