Idrott & fritid

Läs tidningar och tidskrifter från hela världen - gratis!

Genom tjänsten PressReader får du tillgång till över 5000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 länder på över 60 olika språk - helt gratis genom ditt digitala bibliotek! Allt du behöver är ett bibliotekskort. Torsdag 9 februari kl 15-17 kan du få hjälp att komma igång på biblioteket i Solna centrum.

 • Gamla och nya solnaungdomar träffas genom Project X

  Solnabor i åldrarna 13-22 år får nu möjlighet att lära känna nya vänner med en annan bakgrund än deras egen. Nyanlända ungdomar matchas med etablerade unga solnabor i Project X, som ger möjlighet att umgås, testa aktiviteter tillsammans och kanske bli vänner. Deltagande i projektet är kostnadsfritt.

 • Samernas nationaldag 6/2

  Biblioteket i Solna centrum uppmärksammar samernas nationaldag med en föreläsning om samisk historia av Gunilla Larsson. Gunilla har forskat om och lyft fram samernas historia, och har själv samisk bakgrund. Biblioteket bjuder på fika.

 • Naturisar

  Senaste mätningen av istjockleken på våra naturisar genomfördes 10 februari 2017. På Råstasjön var istjockleken då 15-18 cm. På Brunnsviken är variationen 10-15 cm. En ny ismätning görs fredag 17 februari.

 • Solnas tredje ishall växer fram

  Nu är det pålat, schaktat och betongplatta är gjuten. Inom några veckor kommer den nya ishallens stomme att vara på plats. Projektet att bygga stadens tredje ishall på Ulriksdals IP löper på enligt plan och den nya hallen beräknas stå klar i november 2017.

 • Solna stad stöttar internationella studieresor för unga – dags för ansökan

  Solna stads internationella kommitté har möjlighet att ge bidrag till barn- och ungdomsgrupper i Solna för studieresor utomlands. Syftet är att stödja utveckling av de kunskaper och färdigheter som krävs i en värld med täta kontakter över nations- och kulturgränserna. Nu är det dags att skicka in ansökan!

 • Nytt naturreservat vid Råstasjön

  Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte måndagen den 19 december att fastställa inriktningen för ett naturreservat kring Råstasjön. Miljön kring Råstasjön har stora naturvärden och är samtidigt viktig för solnabornas möjlighet till ett rikt friluftsliv.