Idrott & fritid

Drakägg invigs med drakparad

Drakäggen i Skytteholmsparken får sin officiella nyinvigning efter restaureringen nu på fredag, 20 januari. En parad med små och stora drakar inleder evenemanget. På torsdag ger biblioteket en workshop där man kan tillverka sin drakdräkt.

 • Uppgradering av idrottens bokningssystem Interbook

  Under tiden 16-18 januari går det inte att göra nya bokningar av fotbollsplaner och sporthallar i Solna. Bokningssystemet Interbook uppgraderas och ersätts av det nya bokningssystemet Interbook Go!. Det nya systemet tas i drift torsdag 19 januari.

 • Solna stad stöttar internationella studieresor för unga – dags för ansökan

  Solna stads internationella kommitté har möjlighet att ge bidrag till barn- och ungdomsgrupper i Solna för studieresor utomlands. Syftet är att stödja utveckling av de kunskaper och färdigheter som krävs i en värld med täta kontakter över nations- och kulturgränserna. Nu är det dags att skicka in ansökan!

 • Nytt naturreservat vid Råstasjön

  Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte måndagen den 19 december att fastställa inriktningen för ett naturreservat kring Råstasjön. Miljön kring Råstasjön har stora naturvärden och är samtidigt viktig för solnabornas möjlighet till ett rikt friluftsliv.

 • Det finns många nya solnabor som vill träffa just dig!

  Träffa en ny vän genom Solna stadsbiblioteks projekt Låna en Solnabo! Du som är ny i Solna kan möta nya vänner, prata svenska eller dela ett intresse. Och du som bott länge i Solna kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur.

 • Ny driftentreprenör för baden från 1 april 2017

  Kultur- och fritidsnämnden har beslutat anta bolaget FAIR Utveckling AB som entreprenör för kommunens tre badanläggningar: Vasalundshallen, Huvudstabadet och Svedenbadet.