Idrott & fritid

Fira "Skyttans" 50-årsjubileum, lördag 23 september.

I september 1967 invigdes Skytteholms IP - "Skyttan" i folkmun - och har sedan dess genomgått utbyggnader, reduktioner, ombyggnader och omdisponeringar genom fem årtionden. Lördag 23 september firar vi 50-åringen med fri entré till ett antal fotbollsmatcher och aktiviteter för stora och små. Samtidigt invigs det nya konstgräset.

 • Publikrekord för femte upplagan av Idrottens dag i Hagaparken

  Omkring 17 000 besökare lär ha tagit del av något eller allt av det som idrottsdagen bjöd på: Prins Daniels lopp, program och intervjuer från scenen, Hagaloppet, samt framför allt möjligheten att prova på inte mindre än 56 olika sporter. Vädret drog också sitt strå till stacken, med växlande molnighet och lagom temperatur för en dag i det fria.

 • Stormatch på Friends omsatte 290 miljoner

  Den 24 maj i år möttes Ajax och Manchester United i finalen av UEFA Europa League 2017 på Friends Arena. Med 180 miljoner tv-tittare och 46 961 besökare var finalen det största fotbollsevenemanget som Sverige som ensam nation kan arrangera och kan beskrivas som ett mästerskap på en dag. Nu visar en ny rapport att arrangemanget även var ekonomiskt framgångsrikt. Totalt omsatte finalen 290 miljoner i turistekonomisk omsättning.

 • "Flykten" med Ahmad Khan

  Ahmad Khan Mahmoodzada är barnskådespelaren från den internationella succéfilmen Flyga Drake. Filminspelningen ledde till kontroverser i landet och gjorde att Ahmad var tvungen att fly Afghanistan. Han hamnade i Dalarna, och nu kommer han till biblioteket i Solna centrum och berättar sin historia.

 • Nytt konstgräs på två fotbollsplaner

  När publikarenan på Skytteholms IP får nytt konstgräs innebär det förbättringar för både fotbollen och miljön. Gräset återanvänds på Råstasjöns IP som därmed också får ett lyft.