Idrott & fritid

Sol och rörelse på Idrottens dag i Hagaparken

Omkring 15 000 besökare tog del av utbudet under Idrottens dag. Nästan 1500 av dessa var barn i olika åldrar som deltog i Prins Daniels lopp, vilket är rekord i antal deltagare. I år erbjöd också rekordmånga föreningar och förbund besökarna att prova på deras idrotter.

 • Forskare från Karolinska föreläser på biblioteket

  Solna stadsbibliotek fortsätter erbjuda avgiftsfria föredrag med forskare från Karolinska Institutet som presenterar sina ämnen på ett populärt och tillgängligt sätt. I höst ges två föreläsningar. Den första handlar om träning, gener och hälsa och hålls på biblioteket i Solna centrum torsdag 29 september kl 18.

 • Måns Wadensjö om sin bok "Människor i Solna"

  Med sina romaner om Vällingby och Solna har Måns Wadensjö fått stor uppmärksamhet och uppskattning. Tisdagen den 27 september kl 18 kommer han till biblioteket i Bergshamra centrum för att prata om sina böcker och framför allt den senaste: Människor i Solna.

 • Efterlängtat "cykelsläpp" i Byparken

  Under sommaren har en grupp sommarjobbare arbetat med ett mindre trafikprojekt i Byparken vid Huvudsta centrum. Under handledning har ungdomarna ordnat vägnät, inklusive en rondell, hänvisningar för körriktning, avgränsningar för vägrenen i form av blomlådor, med mera. Ett parkeringsgarage har också byggts med verkstadsutrymme.

 • Fem skridskoskolor att välja på i Solna

  Solna Konståkning, Ulriksdals SK, AIK hockey, AIK bandy och Skating & Dance Academy bedriver alla skridskoskolor. De flesta startar i september. Vilken av de fem man väljer brukar bero på vilken idrott man tror kan intressera barnen framöver.

 • Sista grusplanen har fått gräs

  Läroverkets bollplan vid Vasalundshallen var Solnas sista matchplan för fotboll som fortfarande hade grusunderlag. Nyligen kunde planens nya konstgräs invigas, sedan kultur- och fritidskommunalråd Peter Edholm fyllt i den sista linjen. Först ut att spela match på underlaget var AIK:s åttaåriga flickor, som nyligen mötte IK Frej.

 • Lättare boka tennisbana på Bergshamra IP

  Nu kan du boka tider för att spela tennis på Bergshamra IP via webben. En av banorna är bokningsbar måndag-fredag kl 10-16. Du söker lediga tider i bokningssystemet Interbook.