Idrott & fritid

Mer helgtider till allmänhetens åkning

Allmänhetens åkning är igång i den nya tredje ishallen på Ulriksdals IP och på Bergshamra IP. Tiderna ligger på helgerna, när de flesta har möjlighet att utnyttja dem. Naturisarna på Råstasjön och Brunnsviken låter däremot vänta på sig.

 • Solna stod värd för nordisk-baltisk konferens om ungdomsfrågor

  Under två dagar diskuterade representanter från de nordiska och baltiska länderna ungdomars behov av information och rådgivning för att ta tillvara på sina möjligheter och rättigheter som EU-medborgare.

 • Full fart på rinken när Solnas nya ishall invigdes

  Den nybyggda tredje ishallen på Ulriksdals IP, efterlängtad av många, invigdes söndag 5 november. Uppvisningar i konståkning, ringette och ishockey stod på programmet, liksom invigningstal och gratis fika. Dagen avslutades med ett antal timmar fri åkning för allmänheten.

 • Solna landets tredje främsta idrottskommun

  Solna placerade sig på tredje plats totalt när den årliga rankingen av Sveriges främsta idrottskommuner presenterades. Solna blev trea också i kategorin Elitidrott. "I Solna hade vi anledning att känna oss som vinnare redan innan pristagarna presenterades eftersom vi, som enda kommun någonsin, nominerats i samtliga fyra kategorier", säger kultur- och fritidskommunalrådet Peter Edholm.

 • 7-åring från Solna vinnare i filmfestival

  När filmfestivalen STOCKmotion avgjordes nyligen, fick 7-årige Richard Bjurström ett hedersomnämnande i klassen Lättvikt 1 för sin film Drakskogen. Filmen kommer nu att visas på olika filmfestivaler utomlands.

 • Solna och Stockholm vill arrangera UEFA EURO 2020

  Solna stad och Stockholms stad har gemensamt bestämt att ställa sig bakom Svenska fotbollförbundets ansökan om att vara värdstad för matcher under EM i Fotboll 2020. Matcherna är tänkta att spelas på Friends Arena i Solna som möter UEFA:s kapacitetskrav om 50 000 sittplatser.