Vi bygger förskola för framtiden

Råsundagården är stadens äldsta kommunala förskola. Nu renoveras den för att möta dagens och framtidens behov och beräknas vara klar i slutet av 2017. Då återöppnar en modern, ändamålsenlig och energieffektiv förskola i Råsunda.

tegelfasad och balkong Råsundagården
Alla fönster är utbytta på förskolan. Foto: Solna stad

Arbetet med att bygga om Råsundagårdens förskola är i full gång och följer tidplanen. Nu är alla fönster bytta, nya golv och väggar är på plats. Rummen börjar ta form med kaklade väggar i badrum och fönster i barnhöjd mellan flera av rummen. En ny passage mellan två huskroppar har byggts till för att knyta ihop de olika avdelningarna med varandra så att barn och pedagoger enklare ska kunna samverka.

- Jag var och besökte Råsundagården i förra veckan och det kommer verkligen bli bra när Solnas äldsta förskola åter tas i bruk. Jag förstår att barnen längtar, säger Marianne Damström Gereben , barn- och utbildningskommunalråd.

Personal från förskolan, tjänstemän från barn- och utbildningsförvaltningen och tekniska förvaltningen samt flera entreprenörer har alla bidragit med sina erfarenheter och kunskaper om dagens krav och behov vid planeringen av förskolan. Detta för att skapa en förskola med trygga, inspirerande och pedagogiska miljöer som väcker lust att lära.

Regelbundna samverkansmöten har bidragit till delaktighet och möjlighet att nå bättre resultat. På samverkansmötet i augusti lyftes det goda samarbete som en framgångsfaktor.

samverkansmöte råsundagården
Samverkansträff på byggarbetsplatsen. Tillsammans mot gemensamma mål. Foto: Solna stad

Om Råsundagårdens förskola

Råsundagårdens förskola ligger i ett lummigt område omgiven av träd och buskar. Gården runt förskolan är rymlig och det är även nära till parker och sjöar. Förskolan kommer att rymma cirka 140 barn fördelade på sju avdelningar. Den nyrenoverade förskolan kommer att ha tillagningskök.

Under ombyggnationen är Råsundagårdens verksamhet flyttad till andra lokaler i Solna.

Läs mer om ombyggnationen här.

Dela: