Nyheter - Pumpan

Nytt bibliotek på Pumpans förskola gynnar språkutveckling

22 maj 2018

Högläsning, att förskollärarna berättar och för samtal om texter, är viktigt för att uppmuntra till barnens språk-, läs- och skrivutveckling. På Pumpans förskola på Huvudstafältet har man därför öppnat ett eget bibliotek för att gynna barnens språkutveckling och uppmuntra till läsning.

Förskolans dag på Pumpan

28 maj 2015

Vi började dagen med olika aktiviteter på stora och lilla gården. De yngre barnen fick prova på att kasta boll i hink, blåsa såpbubblor och göra stora konstverk med kladdkritor på lakanstyg. Barnen dansade och rörde sig till musik.

Anmäl närvaro och frånvaro på klämdagar och halvdagar

17 mars 2015

Under våren finns det flera så kallade halvdagar och klämdagar i kalendern. Eftersom många barn är lediga dessa dagar behöver förskolan veta hur många som kommer till oss.

Språkdagen på Pumpans förskola

1 oktober 2014

Den 26 september har av EU utsetts till den Europeiska språkdagen. Syftet med Språkdagen är att lyfta fram språk och språkinlärning som något viktigt, intressant och roligt.

Ny förskolechef

25 augusti 2014

Anna Conradsson har blivit chef för förskolorna Paprikan och Pumpan.

Välkommen till Pumpan

1 juni 2018

Pumpan ligger i ett naturskönt område med egen stor gård.

Språk och kommunikation på Röd

5 juni 2014

Utifrån vårt gemensamma tema språk och kommunikation har vi på Röd delat in barnen i tre projektgrupper – Språkraketerna, Språkmaskinerna och Språkstjärnorna. Alla grupper började med att fundera kring samma frågeställningar. Sedan tog arbetet olika riktningar.

Filtrera nyheter