Festlig invigning av Järvens förskola

Barn, pedagoger och föräldrar från Järvens förskola samlades på fredagseftermiddagen på förskolans mötesplats "torget" för att vara med på invigningen av Järvens förskola.

ordförande i nämnden klipper bandet
Marianne Damström Gereben var med och invigde Järvens förskola. Foto: Solna stad

Fredagen den 21 april invigdes Järvens förskola med klippning av band, musik och fanfar. Alla bjöds på bullar och saft för att fira att verksamheten startat.

- Det är roligt att se att verksamheten är igång och att det är fullt av liv och rörelse. Stort tack till Järvastaden AB för ett gott samarbete, säger Marianne Damström Gereben, ordförande i barn- och utbildningsnämnden (L) innan hon klipper det blå-gula bandet.

Järvens förskola startade i januari 2017 i ljusa nyrenoverade lokaler i Järvastaden. Förskolan har just nu tre grupper och knappt 40 barn. Redan syns avtryck från verksamheten och alla aktiviter barnen får vara med om.

- Vi har inrett förskolan i olika stationer, med rum i rummen, där barnen inbjuds till aktiviteter och lek, berättar Annikki Lensu Larsson, förskolechef.

På väggarna finns fotografier på barn som undersöker ljus och färger. På avdelningarna kan barnen leka och lära med inbjudande material, här finns bland annat tunnlar att krypa genom, ljusbord, klossar och bilar.

- De här lokalerna erbjuder så mycket. Det går att utnyttja alla utrymmen på ett kreativt sätt så att det gynnar barnens utveckling och lärande, berättar Annikki. Vi är glada för det stora rum vi kallar för torget, som är en fin mötesplats för barn och pedagoger, där de kan arbeta i mindre grupper.

Dela: