Matsedel

Dungen har en egen kock som lagar härlig mat från grunden.

Gurka skärs upp

Grönsaker serveras till varje måltid.

Vid eventuella frågor om maten kontaktar du förskolan.

Med reservation för eventuella ändringar serveras följande:

Vecka 48, 27 november-1 december

Måndag

Canneloni med spenat och ostsås.

Tisdag

Fiskplättar med potatis och äggsås.

Onsdag

Pasta med biff och tomatsås.

Torsdag

Minnestronesoppa med makaroner.

Fredag

Korv med mos.

Vecka 47, 20-24 november

Måndag

Past gratäng med ost och skinka.

Tisdag

Panerad torsk med potatismos och citroncremé.

Onsdag

Köttbullar med potatis och gräddsås.

Torsdag

Majssoppa med hembakat bröd.

Fredag

Tacopaj med fetaost sallad.

Vecka 46, 13-17 november

Måndag

Pasta med morots och cremefraiche.

Tisdag

Ugnsbakad lax med ört cremefraiche och kokt potatis.

Onsdag

Köttgryta med bulgur.

Torsdag

Potatis- och purjolökssoppa.

Fredag

Enchiladas i ugn.

Vecka 45, 6-10 november

Måndag

Vegetarsika ravioli med tomatsås.

Tisdag

Sejfile med kokt potatis och dillsås.

Onsdag

Kikärtsbiffar med matvete och tzatziki.

Torsdag

Avokadosoppa med bröd.

Fredag

Kalkonpaj med bulgursallad.

Vecka 44, 30 oktober-3 november

Måndag

Fusillipasta med kyckling och dijonsås.

Tisdag

Fiskgryta med kokt potatis.

Onsdag

Kyckling i ugn med kokos och ingefära.

Torsdag

Potatis- och purjolöks soppa.

Fredag

Hembakad fullkornspizza med tomat och mozzarella.

Vecka 43, 23-27 oktober

Måndag

Pasta med kyckling och currysås.

Tisdag

Pocherad fisk med tomatsås och kokt potatis.

Onsdag

Flygande jakob med ris.

Torsdag

Spenatsoppa med ägg.

Fredag

Kycklingköttbullar med gräddsås och kokt potatis.

Vecka 42, 16-20 oktober

Måndag

Penne pasta med biff och champinjoner.

Tisdag

Stuvad pytt i panna med rödbetor.

Onsdag

Pankopanerad torsk med kokt potatis och aioli.

Torsdag

Kokos och majssoppa med hembakat bröd.

Fredag

Stekt falukorv med stuvade makaroner.

Vecka 41, 9-13 oktober

Måndag

Fuisilli med vitvinsås och räkor.

Tisdag

Kycklingwok med basmatiris.

Onsdag

Högrevsgryta med ris.

Torsdag

Linssoppa med chorizo.

Fredag

Fetaostgratinerad lax med kokt potatis.

Vecka 40, 2-6 oktober

Måndag

Pasta med vitvinsås och räkor.

Tisdag

Kålpudding.

Onsdag

Fetaostgratinerad lax med kokt potatis.

Torsdag

Rostad rotfruktssoppa.

Fredag

Panerad torsk med dill creme och kokt potatis.

Vecka 39, 25-29 september

Måndag

Pasta med kalkon och ostsås.

Tisdag

Kycklinggryta med svamp och persilja.

Onsdag

Ångad fisk med tomat och koriander som serveras med kokt potatis.

Torsdag

Broccolisoppa.

Fredag

Ajvarbiffar med tomatsås och bulgur.

Vecka 38, 18-22 september

Måndag

Korvstroganoff med ris.

Tisdag

Kyckling med bakade rotfrukter.

Onsdag

Ört- och citronmarinerad spätta med potatispure.

Torsdag

Tomatsoppa med hembakat bröd.

Fredag

Spaghetti med köttfärssås.

Vecka 37, 11-15 september

Måndag

Vegetarisk lasagne.

Tisdag

Chili con carne.

Onsdag

Pocherad torsk med kokt potatis och äggsås.

Torsdag

Blomkålssoppa med hembakat bröd.

Fredag

Fetaost biffar med couscous sallad och tzatziki.

Vecka 36, 4-8 september

Måndag

Sojafärs med tomat- och basilikasås som serveras med pasta.

Tisdag

Köttbullar med potatismos och lingonsylt som serveras med gräddsås.

Onsdag

Fiskgryta med curry och tomat som serveras med kokt potatis.

Torsdag

Linssoppa med hembakat bröd.

Fredag

Kyckling med champinjonsås som serveras med ris.

Vecka 35, 28 augusti-1 september

Måndag

Pastasallad med salladsost, soltorkade tomater, kyckling och oliver som serveras med Rhode island-dressing.

Tisdag

Korvstroganoff med ris.

Onsdag

Ångad hokifile med vitvinsås som serveras med kokt potatis.

Torsdag

Broccolisoppa med hembakat bröd.

Fredag

Kycklinggryta med ingefära och kokosmjölk.

Vecka 34, 21-25 augusti

Måndag

Penne pasta med köttfärsås.

Tisdag

Fiskgratäng med kokt potatis.

Onsdag

Kalkon- & gorgonzolagryta serveras med bulgur.

Torsdag

Kycklingsoppa med hembakat bröd.

Fredag

Vegetariska vårrullar med basmatiris och chilisås (mild).

Vecka 33, 14-18 augusti

Måndag

Pasta fusilli med biff i gräddig tomatsås.

Tisdag

Ugnsbakad kycklingfilé som serveras med basmatiris och currysås.

Onsdag

Pankopanerad torsk med koktpotatis och dillcremé.

Torsdag

Tomat- & olivsoppa med hembakat vitlöksbröd.

Fredag

Färsbiff med potatismos serveras med löksky.

Dela: