Matsedel

Maten på Augustendals förskola lagas av Gabriella Wik.

Gurka skärs upp

Grönsaker serveras till varje måltid.

Vid eventuella frågor om maten kontaktar du förskolan.

Vad som serveras i förskolan finner du här, med reservation för eventuella ändringar:

Vecka 24, 11-15 juni

Måndag
Korvstroganoff med ris.

Tisdag
Vegetarisk gryta med vitlökskeso.

Onsdag
Texmexkyckling med pasta.

Torsdag
Örtsoppa med gräddfil och ostsmörgås.

Fredag
Fiskgratäng med tomat och oregano.

Vecka 23, 4-8 juni

Måndag
Pasta med heta grönsaker och kikärtor.

Tisdag
Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon.

Onsdag
Sveriges nationaldag.

Torsdag
Rosa fisksoppa och ostsmörgås.

Fredag
Chilikryddad kycklinglårfilé med ris och myntayoghurt.

Vecka 22, 28 maj-1 juni

Måndag
Citronstekt lax med kokt potatis och dillsås.

Tisdag
Kassler med spenat och rotfruktsgratäng.

Onsdag
Kyckling med pasta, broccoli och tomater serveras med ört och vitlökssås.

Torsdag
Vegetarisk minestrone och ostsmörgås.

Fredag
Lammfärslimpa med oliver och rosmarin, klyftpotatis.

Vecka 21, 21-25 maj

Måndag
Vegetarisk lasagne med färskost.

Tisdag
Fiskfilé med het sås och basmatiris.

Onsdag
Chili con carne med bulgur.

Torsdag
Lins och rotfruktsgulasch med ostsmörgås.

Fredag
Studiedag. Förskolan stängd.

Vecka 19, 7-11 maj

Måndag
Sprödbakad torskfilé med citron- och dillsås, serveras med potatis.

Tisdag
Vegetarisk tacolåda med tillbehör.

Onsdag
Currymarinerad kycklinglårfilé som serveras med bulgur.

Torsdag
Kristi himmelsfärdsdag.

Fredag
Färsbiff med sås och potatis.

Vecka 18, 30 april-4 maj

Måndag
Stekt fisk med sås och potatis.

Tisdag
Första maj.

Onsdag
Fisk med örter, spenat och potatis.

Torsdag
Gulaschsoppa med gräddfil och ostsmörgås.

Fredag
Quorngryta med thaismak och ris.

Vecka 17, 23-27 april

Måndag
Köttbullar med tomatsås och makaroner.

Tisdag
Stekt fisk med kall sås och potatis.

Onsdag
Zucchini och potatisgratäng med kycklingfärs.

Torsdag
Linssoppa med tomat och ostsmörgås.

Fredag
Burgundisk köttgryta med ris.

Vecka 16, 16-20 april

Måndag
Djungelkyckling med ris.

Tisdag
Broccoligratinerad fisk med potatis.

Onsdag
Prinskorv med stuvad spenat och potatis.

Torsdag
Krämig tomatsoppa med pasta och ostsmörgås.

Fredag
Krämig färs med morötter och purjolök och potatis.

Vecka 15, 9-13 april

Måndag
Korvstroganoff med ris.

Tisdag
Vegetarisk lasagne.

Onsdag
Lammfärsjärpar med grönsakscouscous, hummus och sval sås.

Torsdag
Rosa fisksoppa och ostsmörgås.

Fredag
Kalkon och grönsaksfrestelse.

Vecka 13, 26-30 mars

Måndag
Apelsinkyckling med basmatiris.

Tisdag
Mexikansk quornfärsgryta med bulgur och matyoghurt.

Onsdag
Påsklunch.

Torsdag
Veckans special.

Fredag
Långfredag.

Vecka 12, 19-23 mars

Måndag
Potatisbullar med lingonsylt.

Tisdag
Persisk kyckling med ris.

Onsdag
Vegogryta med potatisklyftor och vitlöksyoghurt.

Torsdag
Gulaschsoppa med gräddfil och ostsmörgås.

Fredag
Stekt fisk med kall sås och potatis.

Vecka 11, 12-16 mars

Måndag
Potatisbullar med lingonsylt.

Tisdag
Broccoligratinerad fisk med potatis.

Onsdag
Zucchini och potatisgratäng med kycklingfärs.

Torsdag
Linssoppa med tomat och ostsmörgås.

Fredag
Mustig nötgryta med haricot verts och senap, potatis.

Vecka 10, 5-9 mars

Måndag
Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon.

Tisdag
Fiskfilé med het sås som serveras med ris.

Onsdag
Kalkon och potatislåda med grönsaker.

Torsdag
Krämig tomatsoppa med smak av chili och ostsmörgås.

Fredag
Pytt i panna och rödbetor.

Vecka 9, 26 februari-2 mars

Måndag
Currymarinerad kycklinglårfilé serveras med matvete.

Tisdag
Vegetarisk kålpudding med gräddfil.

Onsdag
Korvstroganoff med ris.

Torsdag
Cowboyboysoppa med bröd och ost.

Fredag
Panna på torsk med fänkål och citron.

Vecka 8, 19-23 februari

Måndag
Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma serveras med couscous.

Tisdag
Fiskgryta med grönsaker, potatis och grädde.

Onsdag
Risotto med korv, ärtor, majs och paprika.

Torsdag
Vegetarisk minestronesoppa och ostsmörgås.

Fredag
Kanelkryddad köttgryta med kokt potatis.

Vecka 7, 12-16 februari

Måndag
Stekt fisk med kall sås och potatis.

Tisdag
Vegetarisk tacogratäng och kålsallad.

Onsdag
Stekt kycklingfilé med ratatouille och klyftpotatis.

Torsdag
Rosa fisksoppa med bröd och ost.

Fredag
Mexikansk köttfärsgryta med bulgur.

Vecka 6, 5-9 februari

Måndag
Frukost: Havregrynsgröt med sylt och mjölk.
Lunch: Ugnsgratinerad falukorv med potatis.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Tisdag
Frukost: Rågflingegröt med lingon och mjölk.
Lunch: Fisk med örter, spenat och ris.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Onsdag
Frukost: Mannagrynsgröt med kanel och mjölk.
Lunch: Vegetarisk lasagne.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Torsdag
Frukost: Havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk.
Lunch: Italiensk kycklingsoppa och ostsmörgås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Fredag
Frukost: Grahamsgrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Biff ala Lindström med sås och potatis.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Vecka 5, 29 januari-2 februari

Måndag
Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Äppelkyckling med ris.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, smörgås med pålägg och frukt.

Tisdag
Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Pasta med tonfisksås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, smörgås med pålägg och frukt.

Onsdag
Frukost: Rågflingegröt med lingonsylt och mjölk.
Lunch: Krämig färs med morötter och purjolök.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, smörgås med pålägg och frukt.

Torsdag
Frukost: Grahamsgrynsgröt med äpple och mjölk.
Lunch: Linssoppa med tomat och ostsmörgås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, smörgås med pålägg och frukt.

Fredag
Frukost: Mjölk, mjuk smörgås med pålägg och grönsak.
Lunch: Burgundisk gryta med potatis.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, smörgås med pålägg och frukt.

Vecka 4, 22-26 januari

Måndag
Frukost: Mjölk och smörgås med pålägg.
Lunch: Korvstroganoff med makaroner.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Tisdag
Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Broccoligratinerad fisk med potatis.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Onsdag
Frukost: Rågflingegröt med lingon och mjölk.
Lunch: Djungelkyckling med ris.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Torsdag
Frukost: Mjölk och smörgås med pålägg.
Lunch: Nikkalouktasoppa och ostsmörgås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Fredag
Frukost: Mannagrynsgröt med kanel, mjölk.
Lunch: Kikärtsgryta med bulgur.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Vecka 3, 15-19 januari

Måndag
Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Ugnsfärs med potatis och gräddsås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Tisdag
Frukost: Mannagrynsgröt med kanel och mjölk.
Lunch: Orientalisk kycklinggryta med couscous.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Onsdag
Frukost: Grahamsgrynsgröt med äppelmos och mjölk.
Lunch: Rotfruktsgratinerad kassler med potatis.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Torsdag
Frukost: Rågflingegröt med sylt och mjölk.
Lunch: Het linssoppa med kokosmjölk och ostsmörgås.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.

Fredag
Frukost: Mjölk och mjuk smörgås med pålägg.
Lunch: Panna på torsk med fänkål och citron.
Mellanmål: Mjölk/fil/yoghurt, mjuk smörgås och frukt.


Dela: