Råsundas klass 4c bäst i finalen

2016 års upplaga av frågetävlingen Vem vet mest om Solna har avgjorts i Solna stadshus. Under finalen i en mer än fullsatt kommunfullmäktigesal möttes tre lag i tuff kamp med svåra frågor om Solna.

Lag 4c Råsunda skola
4c från Råsunda skola vann årets Vem vet mest om Solna och fick
förstapriset av Marianne Damström Gereben, barn- och utbildnings-
kommunalråd (L).

I oktober genomfördes kvaltävling i hembygdskunskap i Solnas skolor. Alla fjärdeklassare i staden fick svara på 20 tipsfrågor om allt möjligt som har med Solna att göra. De tre klasser som lyckades bäst kvalificerade sig till finalen. En fantastisk insats!

Precis som tidigare år hölls finalen i Solna stadshus och lagen som möttes var 4b Råsunda skola, 4A Ekensbergsskolan och 4c Råsunda skola. Vem vet mest om Solna arrangeras av Solna hembygdsförening. Domare var Jörgen Mark-Nielsen och Rolf Brate.

I finalen fick lagen som bestod av tre elever och en reserv, svara på sammanlagt 24 frågor om nästan allt man kan tänka sig som handlar om Solna.

Efter en mycket hård final stod klass 4c från Råsunda skola som segrare med 4A Ekensbergsskolan på andra plats och 4b Råsunda skola på tredje. Priser delades ut av Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningskommunalråd (L).

Lagen fick bland annat glasscheckar till hela klassen, besök med guidning på både Ulriksdals slott och Karlbergs slott samt Solna stads pris som ska användas till gemensam lärande aktivitet för klassen. Vinnande klass fick 5000 kr, andra pris var på 3000 kr och tredjepristagarna fick 2000 kr.

Lag 4A Ekensbergsskolan
Lag 4A Ekensbergsskolan och prisutdelare Marianne Damström
Gereben. I bakgrunden skymtar domare Rolf Brate.

I lag 4b från Råsunda skola ingick Johannes Holm, Zandro Rico, Enni Hedberg och Tilla Bränn.

4A Ekensberg ställde upp med är Mimmi Werner, Leon Vaara, Axel Ulvselius och Milton Östlund

4c Råsunda skola bestod av Victor Boman, Douglas Bertelsen, Rebecca Eriksson och Alexander Grönman.

Lag 4b Råsunda skola
Lag 4b Råsunda skola.

Dela: