Solnaelever framgångsrika företagare på "Våga vara egen"-mässa

På Ung Företagsamhets "Våga vara Egen"-mässa i Älvsjö deltog tio företag från Solna Gymnasium. Bland dem fanns Have A Moment UF, som gjorde sig populära bland besökarna.

Have A Moments affärsidé är att tillverka och sälja hemmagjort godis. Företaget riktar sig till alla som älskar ljuvlig gammeldags kola. Arion Chryssafis, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, föll direkt för företagets produkt:

- Det är så roligt att se att eleverna på Solna Gymnasium får prova på att driva företag. I Solna tycker vi att det är viktigt med entreprenörskap i alla skolformer, från förskolan upp till gymnasiet. Vi vill att alla barn och elever i Solnas förskolor och skolor ska ha kontakt med näringslivet och det här är ett mycket bra exempel, säger Arion Chryssafis.

Elever från Solna Gymnasium och Arion Chryssafis

De unga solnaföretagarna berättade inlevelsefullt om vad de lärt sig under ett år i skolan, när de tillsammans med den ideella föreningen Ung Företagsamhet fått starta och driva ett UF-företag som de senare även kommer att avsluta. Man får lära sig att samarbeta och träna sin initiativförmåga, säger företagarna. Egenskaper som de kommer att ha nytta av om de senare i livet väljer att starta eget företag, vilket är något som Have A Moment UF mycket väl kan tänka sig.

Läs elevernas egen rapport från mässan.

Dela: