Ulriksdalsskolan 1 år

Lördagen den 12 september var det kalas på Ulriksdalsskolan. De många besökarna kunde både titta på och prova en del av allt som händer på skolan. Samtidigt organiserade skolans föräldraråd försäljning och insamling till förmån för flyktingar från Syrien. Sammanlagt blev det över 30.000 kr!

Ingång Ulriksdalsskolan

Det var i samband med att läsåret 2014-2015 startade som Ulriksdalsskolan tog emot elever för första gången. I dag går det strax över 800 elever i skolans 32 klasser, från förskoleklass upp till årskurs nio. Det var med stolthet som rektor Lena Lundström med personal visade upp sin fina skola.

Besökare på kalaset kunde se sig om i skolans lokaler där det bland annat fanns originalteckningar från konstprojektet "En levande stadsdel" som har vernissage på torsdag, fotoutställning om gemensamma aktiviteter i årskurs två och en elevutställning av elever i trean.

De som ville kunde prova på att arbeta med återbruk. Begagnade och rengjorda cykelslangar förvandlades med hjälp av slöjdlärarna Lotte Klein och Marita Juntti till vackra armband, portmonnäer och korthållare.

– Det är inte särskilt svårt, tyckte Saga Christiansson Tildebring i klass 5:1, även om armbanden hon flätade såg mycket avancerade ut.

Saga Christiansson Tildebring och Marita Juntti gör smycken och portmonnäer av begagnade cykeldäck.
Saga Christiansson Tildebring och Marita Juntti gör smycken och
portmonnäer av begagnade cykeldäck.

Elliott i klass F:2 passade på att få ansiktet målat som en katt. Han hade lite svårt att prata samtidigt som morrhåren kom på plats men han blev mycket lik en riktig Aristocat.

I skolans ljushall underhöll elever från kulturskolan med musik och sång. De som var sugna kunde prova på yoga och om blodsockret blev för lågt fanns kaffe, kakor och korv till försäljning.

Elliott i F:2 förvandlas till katt.
Elliott i F:2 förvandlas till katt.

Elever i klass 2:1 har arbetat med att göra armband med färgade pärlor och texten Humanity. Dessa fanns till försäljning för 50 kr och inkomsterna går till FN:s flyktingorgan UNHCR. Hur många armband som såldes i lördags är oklart men klassen har redan fått beställning på 260 stycken!

Humanity-armbanden som klass 2:1 gjort var ett av flera projekt som drog in pengar till UNHCR.
Humanity-armbanden som klass 2:1 gjort var ett av flera projekt som
drog in pengar till UNHCR.

Det var inte bara armband som drog in pengar till flyktingar i Syrien. Skolans föräldraråd har organiserat så att alla pengar som tjänades under kalaset oavkortat går till UNHCR. Förutom fika och varmkorv, såldes leksaker, bröd och böcker. Förutom från familjer på skolan hade också Solna stadsbibliotek skänkt böcker och Ulriksdalsskolans bibliotek hade öppet under dagen. Sammanlagt blev det över 30.000 kr som skickades till flyktinghjälp!

Det var ett mycket trevligt och lyckat kalas. Stort tack till elever, personal och föräldrar för ert engagemang och även ett stort tack till alla som hjälpte till att fira Ulriksdalsskolan.

Ett mycket trevligt och lyckat kalas. Stort tack till elever, personal och föräldrar för ert engagemang och även ett stort tack till alla som hjälpte till att fira Ulriksdalsskolan.
Många ville fira att Ulriksdalsskolan fyllde 1 år.

Dela: