Tryggare och trivsammare skolor

Under 2018 är upprustning av förskole- och skollokaler en prioriterad fråga för staden. Totalt är 20 miljoner kronor avsatta för upprustningsinsatser under året. Först ut att rustas är Ekensbergsskolan, Bergshamraskolan och Skytteholmsskolan, där alltifrån entréer, klassrum och toaletter kommer att snyggas till och förbättras.


Foto: Leif Johansson, Scandinav

Upprustningsinsatserna varierar något skolorna emellan, men målet är detsamma – att öka trivseln och tryggheten bland elever och lärare. Först ut att rustas är Ekensbergsskolan och Skytteholmsskolan, där alltifrån entréer, klassrum och toaletter snyggas till och förbättras. Även på Bergshamraskolan målas entréer och toaletterna rustas och fräschas upp. På Granbackaskolan skapas en helt ny entréingång, vilket frigör yta och adderar ett nytt klassrum och viss belysning byts ut. Även Råsundaskolan står på tur, där det är målning och uppljusning av gemensamma ytor som är prioriterat.

På Bergshamraskolan rustas även skolgården upp för att skapa en bättre och ännu mer trivsam utomhusmiljö, med möjlighet till många aktiviteter. Delar av skolgården gjordes i ordning för några år sedan och nu är dags även för den del av gården där de yngre barnen vistas. Eleverna har varit med och tyckt till och bland annat kommer en ny kompisgunga på plats. Även målning av basketplan och hagar görs och nya cykelställ sätts upp. Utöver det rustas och renoveras fotbollsmål, gungställning och basketkorgar samt flera tillgänglighetsanpassningar görs.

- Resultatet blir fint och roligt för såväl barn som vuxna på skolan! Våra elever har fått vara med och påverka och önska vad som ska göras på skolgården och det har skapat ett stort engagemang, säger Ulrika Bengtsson lärare på Bergshamraskolan och ansvarig för arbetet tillsammans med eleverna.

Upprustningarna på skolorna har påbörjats under våren och kommer att pågå under hela året.

Dela: